App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Angående smärtlindring vid förlossning eller inte?

Jag själv funderade väldigt mycket gällande vad jag skulle välja för smärtlindring osv när det väl var dags för förlossning. Sen till sist så bestämde jag mig att jag omöjligt kan veta hur det känns och hur jag kommer känna när det väl var dags. Jag gick in med inställningen att jag tar det helt enkelt som det kommer. Känner jag att jag behöver smärtlindring ber jag om det när jag väl är i det stadiet jag känner att jag behöver det.  Fundera inte så mycket och grubbla inte så mycket över det, bättre att ta det hela som det kommer! Lycka till alla där ute som väntar bebis och hoppas ni upplever förlossningen lika fantastisk som jag gjorde det! Och kom ihåg, smärtan är totalt värt de! När ni kommer till den punkten där ni känner att ni inte orkar mer så kommer ni orka liiiite till :)

2013-01-22
LindaE91
LindaE91

Jag var helt bestämd på epdiduralen redan långt innan min första förlossning. Min tanke var att "varför ha ont i onödan" och hålla på med mindre effektiva grejer som sterilt vatten och tens.. nej tack! Fick epidural då jag var öppen 5 och den var underbar!  Under utkrystnings skedes använde jag lustgas.

Andra förlossningen, var jag öppen sju, hann bara precis in till förslossningen o sen var hon ute en timme senare, ville ha epidural men hann inte, körde bara med lustgas!

2013-01-29
SandyMarie
SandyMarie

Håller med! Ta det som det kommer! Det är helt omöjligt att veta hur det kommer bli. Jag själv ville absolut inte ha nåt annat än lustgas eftersom jag är nålrädd men när jag väl var där så satt epiduralen ganska fint :)

2013-01-26
Hellawas
Hellawas

Hade tänkt mig lustgas och epidural men det blev inget av det. Var nästan helt öppen båda gångerna när jag kom in och hade tack oi lov inte så ont under öppningsskedet. Lustgasen mådda jag illa av så det gick inte.
Använde däremot akupunktur och andades igenom värkarna. Men som sagt, jag hade inte så ont, hade säkert blivit betydligt jobbigare om jag haft jätteont.

2013-01-24
Toffsan
Toffsan

jag var inställd på att jag ville ha eda.men efter att de sa att den kunde göra så att värkarna stannade av.så blev det inte så.jag körde med lustgas och födde tvillingar :)

med 3:e barnet tog jag ingen bedövning alls.hade velat bada men fick inte pga lillemans höga hjärtljud.

2013-01-23
Emilie7
Emilie7
Barn på 1 år och 7 månader

Stavning vid iPhone.. Behöver ja säga mer?????

2013-01-22
Linz
Linz
Barn på 2 år och 8 månader

Här älskade jag lustgasen.. Gick hela grav utan förvärkar.. Allt blev pang bom med en gång.. O hyfsat snabbt.. Tack vare lustgasen snålande ha koncentrera mig på andas rätt vid den hemska smärtan :) blev lite lullig men ha minns klart allt!!

2013-01-22
Linz
Linz
Barn på 2 år och 8 månader

Jag va så inställd på att inga nålar skulle nudda min hud. lustgas går jag max med på men sen får de vara bra. och allt gick enligt min plan och jag är glad över att jag kunde andas mig igenom vissa värkar o ta hjälp av lustgasen ibland. Nålrädd som jag är haha.. sen ville jag inte dra ut på förlossningen på någe vis o sätt utan jag ville bara köra på.

2013-01-22
anonym21
anonym21
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...