App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Starka sammandragningar och outhärdliga förvärkar

Har sedan månad 4 haft kraftiga sammandragningar som gör så ont. Har nu börjat få förverkar då och då som rent utav är outhärdliga!! Det som skrämmer mig mest nu är förlossningen! Gör det så ont som alla säger?! Mina närmaste berättar bara skräck historier om födslar! Det känns inte bättre av att jag tar fragmin sprutor dagligen mot blodproppar har högsta risk faktorn! Jag är livrädd för min BF!!

2013-01-22
Rosenknopp
Rosenknopp

Är sjukskriven pga sammandragningarna och förvärkarna sedan månad 4. Den ända rekommendationen BM och läkare ger är vila... Saker och ring är lättare sagt än gjort. Jag får hoppas på det bästa:)

2013-01-23
Rosenknopp
Rosenknopp

Hej !
Jag har inte haft såna våldsama förvärkar eller sammandragningar som du beskriver. Det tycker jag är nåt som du bör prata med din bm om och även att du är rädd.

Har du gått nån profylaxkurs ? Jag gjorde gravidyoga och en profylaxkurs och tyckte det var mycketbra. Det har många som har gjort innan också sagt att rätt andningsteknik har hjälpt mycket. 

Sedan hade jag hyrt en tens-apparat som också var en bra smärtlindring. Jag hade dessutom en pilatesboll hemma som jag satt och hängde över hemma innan vi åkte in. 
Hade också pratat med min man innan, vad jag hade för förvätningar vad jag skulle vilja tt han gör och det funkade alledels utmärkt. Han var där och påminnde mig, att slappnar av, när jag inte gjorde det tillräckligt.  

Ja, det gör ont, men jag tycker i efterhand att det inte var så illa, jag trodde, det skulle bli värre. Men alla är olika och alla har olika smärtupplevelse. Det är inte speciellt snällt av de andra att skrämmar upp dig ( säkert inte deras avsikt). Försök att inte lyssna så mycket på det. 

Man skriver innan förlössning ett förslossningsbrev tillsammans med sin bm, där det står bl a det med Fragmin och annat som du tycker är viktig och som ska vara med.

Du har alltid rätt till smärtlindring, vet inte om du har läst på om nåt, bor du i Stockholmsområdet, då finns det via internet på sjukvårdsrådgivining och 1177 bra information som du kan läsa om. Det ska också vara med i förslossningsbrev, vilken typ av smärtlindring som du kan tänka dig. Kanske ni har redan pratat om det. 

Jag tycker att det var det mest häftigaste och bäst upplevelse som jag har haft i mitt liv !

Önskar lycka till ! Och håller tummarna !

2013-01-22
Sweden
Sweden

Vad jobbigt för dig! Försök att tänka på att bf är slutet på något jobbigt och början på något positivt och underbart. Det finns jätte bra personal på förlossningen som är där för att hjälpa dig. Här du pratat med din bm på mvc? Hon kan skicka dig till en Aurora mottagning som kan hjälpa dig med din rädsla. Jag fick prata med en Aurora bm innan min andra förlossning och det hjälpte mig mkt!!!

Lycka till!

2013-01-22
emcb
emcb

prata med din BM, hon kan ge råd. Det finns hjälp mot förlossningsrädsla. Ta itu med detta nu! dra inte ut på det...

2013-01-22
solskensmamman
solskensmamman

Är i månad 8 nu...

2013-01-22
Rosenknopp
Rosenknopp

Förvärkar

2013-01-22
Rosenknopp
Rosenknopp
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...