App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

ADHD, AUTISM

hej. är de någon som har denna diagnos i familjen? det har vi, mycket hör ju till, men autismen och medicinen resulterar i dålig aptit och att allt är "äckligt" , "giltigt" och "bränt" . vill inte skämma bort med annan mat, hur gör man för att han ska bli nöjd? är ju egentligen inget fel på maten, när han var liten åt han allt, nu är han 11år och kämpar dagligen med sin diagnos!

2013-01-22
Sara_Erik
Sara_Erik
Barn på 1 år och 9 månader

Min storebror har lätt autism, hans perioder e också att äta mycket å bland nästan inget. Det jobbigaste e att han har behovet av öl varje dag nu e han 33 år. Jag som mellan barn har klarat mig, min lilla syster som e 19 har ADD trögare människa får man leta efter inland brukar kalla henne sengångare. Men hjälp av mediciner så blev hon smart :) hon har problemet att hon vill äta men kan inte pga medicinerna

2013-08-24
Malin10
Malin10

Min lillebror på 5 1/2 har ganska nyligen precis blivit klart utredd för Asperger å kan känna igen de där med maten, han hade en period då han åt allt i stort sett ljummet eller kallt, får nästan panik om det är varmt. Men även saker kring maten e viktigt, var sak på sin plats, han ha sitt glas å de följer oftast med när dom ska nånstans, tycker inte om för små bestick så tesked går ej å hemma hos dom ha alla sin plats vid bordet å om nåt ändras kan han ibland låsa sig. Även de här med att inte blanda ihop maten på tallriken oxå e jätte viktigt. Men för min mamma å dom andra i den familjen är detta vardag å när vi väl ses så vet vi ju oxå om detta så vi gör inte så stor sak. Har för mig att han oxå ha haft perioder då han bara ätit vissa saker men är nog bättre nu. Fler som lever med barn å vuxna eller jobbar med dom med dessa handikapp å upplever att dom liksom ha en ritual nästan för hur dom ska äta, i vilken ordning å så?

2013-07-09
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 11 månader

Kan man märka på ett barn i 1 års åldern om han har adhd eller autism ?

2013-04-26
lindapim
lindapim

jag arbetar med autistiska barn och ungdomar på ett boende. och somsagt är färger och konsistens jätte viktiga för många av sdessa barn. så vi försöker göra rutiner och anpassa maten så gott det går. tex, om "kalle" älskar pannkakor, så ska kalle självklart få pannkakor, men inte varje dag.boch om kalle gillar potatis och spenat, så mixar vi fisken i spenaten. och kalle vet om att det ör fisk i spenaten, men det är inga problem för det är tex inte samma konsistens osv..

2013-03-23
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 1 år och 8 månader

Hej! Min lillebror har autism! Det är väldigt begränsad vad han vill äta men han kan med att smaka! Han äter sällan grönsaker men gör det om man säger till. Han vill veta varje dag vad ska han ska äta innan! Hans favoriter är kyckling med ris, spagetti , lasange, pizza, fiskpinnar lätt mat med inte mycket kryddning!

2013-01-22
babybo
babybo

Hej!...har en son på 14 år med diagnos Autism och ADD...när det gäller mat så har det fungerat ganska bra faktiskt men däremot vår 18 åriga dotter som har diagnos Asperger, äter INTE ALLT...varje dag är en kamp med vad vi ska äta...brukar sluta med att vi får göra två maträtter...vilket gör att vi har ett högt matkonto...

2013-01-22
Sweetmom
Sweetmom

Det är jättesvårt det där.. Jag jobbar med personer med autism och de är väldigt känsliga med konsistenser, färger, värmen på maten etc. Vissa barn förknippar ex. Röda saker t,ex. Ketchup/sylt med blod. Men hoppas det ordnar sig för er, tror inte jag kan vara till mer hjälp än så.

2013-01-22
Sunsweet
Sunsweet
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...