App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nån med erfarenhet av "plugg under mammaledighet"?

Har funderingar på att läsa en kurs på 100 p på distans när bebis har blivit några månader. Kommer läsa på halvfart under 10 veckor antagligen. Dock är "halvfart" heltid för min del då det känns som om jag behöver lite mer tid än 5 veckor. Kan jag söka bidrag för heltid fastän det är på halvfart? (Jag förstår ju givetvis att jag inte kan få föräldrapenningen samtidigt, ifall jag inte tar hälften hälften.) Iofs så kanske jag skulle göra så? Vad tycker ni om pengasituationen? Vad har ni för erfarenheter av att plugga hemma med en bebis och en 3 åring? Pluggar jag halvfart så antar jag att det räknas som halvtid vilket betyder att mini bara får vara halvtid på dagis, fastän jag behöver plugga heltid - som då medför att jag kommer ha mini hemma halva tiden och då blir det svårt att få tid till plugg..

2013-01-17
xLillaMy
xLillaMy

angående förkoletid för syskon; hos oss är allmän förskola 9-14 tre dagar per vecka och då kan jag göra vad jag vill de dagarana rent regelmässigt ... sedan skulle jag kunna lämna heldag måndag, fredag för plugg halvtid... Nu kommer jag inte göra så men visst går det att få ihop mer tid om det är vad man behöver för att klara studierna om barnet är såpass stort att det är berättigat till allmän förskola... max som jag skulle kunna lämna är allmän förskola 15 timmar + 20 timmar för mina studier rent regelmässigt då alltså.

 

Jag kommer lägga upp det så här: 8,15-15,30 tre dagar per vecka. då kan jag plugga beisens två sovpass f.m. och em.  och de andra två dagarna som barnen är lediga blir det plugg när de lagt sig. Någon dag per månad kommer jag antagligen ta en heldagspluggande med mormor/ farmor som barnvakt....

2013-01-18
thes
thes

100 p på komvux är inte samma som högskola. 400 p är en termin på komvux. Alltså är 100 p 5 veckor om det är heltid. Halvtid blir 10 veckor.

2013-01-18
xLillaMy
xLillaMy

Jag har ringt fk och frågat då jag läser utbildning nu och ska göra paus och börja igen när bebisen är 0,5 år, jag läser halvtid nästan på distans, ca 2 dagar per månad är vi närvarande. De sa att jag kan ta fp alla dagar förutom när jag lämnar barnet till någon annan, är barnet med mej i skolan så kan jag ta fp om någon annan har barnet så kan jag inte ta fp. Att jag tar studiebidragsdelen ska inte påverka. Har ju innan kombinerat jobb och studier sået blir ungefär lika nu; att läsa och skriva när barnen lagt sig. Mina andra barn är 10,6 och 2½. Det är intensivt i perioder, nu när bebisen kommer sova mddag har jag tänkt att ibland använda den tiden till plugg. Jag kommer vara f.ledig de dagar jag inte fysiskt lämnar ifrån mig barnet.

2013-01-18
thes
thes

kan man verkligen plugga en 100 p kurs på halvfart, 100 p kurser brukar vara en hel termin redan, tar man kursen på ett år då? jag vet att man kan plugga kurser på 50 p på halvfart eller hela program men inte 100 o 150 p?!' 

Iallafall sover ju bebis så mycket i början och den stora är på dagis, så en kurs ska du nog klara!!

2013-01-18
SandyMarie
SandyMarie

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2013-01-18
SandyMarie
SandyMarie

Jag pluggade två kurser under min mammaledighet . Har en treåring och en ettåring och det var mycket jobb. Jag behöll min föräldrapenning och berättade inte ens för dem att jag pluggade...kändes minst komplicerat så!

själva plugget fick jag ta när min stora var på dagis och den lilla sov på dagen, och på kvällar och vissa helger då deras pappa kunde ta dem en stund eller så fick han ta den stora bara (eftersom jag ammade den lilla)

tufft faktiskt, var lite kaxigt innan jag började och tänkte att det inte skulle vara några problem med kurser på "gymnasie nivå" men komvux håller hårt tempo...och inte alls som gymanie nivå.

Vet att man kan ansöka till kurser fritt och sedan hoppa av om man känner att man inte klarar det... bra om man vill testa hur det känns...

2013-01-18
SandyMarie
SandyMarie

du kan söka bidrag för kursens "värde" dvs är det halvtidskurs får du söka för halvtid (oavsett om det tar dej 40 timmar eller 2 timmar per vecka att klara den... )

Igen erfarenhet av att plugga med bebis, skulle aldrig klara av det själv. Jag behöver vara utvilad och kunna gå in i studierna helt.

2013-01-17
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...