App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Saknar hon smaklökar? haha

Min dotter verkar för tusan sakna smaklökar helt och hållet. Första misstanken kom väl när hon var ca 5 månader gammal och vi stod beredda med kameran och en citronskiva och förväntade oss att få en jätterolig reaktion på film. Hon smakade på citronen, reagerade inte, och smakade igen! Vilken flopp. Sen hon var ca 8 månader har hon fått smaka på stark mat, och alltid tyckt om det. Nuförtiden äter vi ju såklart samma mat hela familjen, och idag till exempel var det thailändsk kycklinggryta med chilli i. Till och med jag som är van vid stark mat reagerade på hettan, men hon bara sitter och smaskar i sig som om det inte vore något. Även hela bitar chilli slank ner. :-P Kommer det komma "bakslag" tror ni? Jag tänker att maten på förskolan knappast kommer vara speciellt kryddstark, så då kanske hon kommer bli avvänjd dessa starka maträtter. Det är roligt att se hur hon kan sitta och tugga i sig, medan exempelvis hennes kusiner aldrig vill äta mat hos oss eftersom den enligt dem är alldeles för stark. :-)

2013-01-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Min stora tjej gillade citron, hon åt gärna en skiva utan att röra en min, dock gillar hon inte stark mat. Jag är ganska frikostig med kryddor och det har hon inga problem med så länge det inte är typ chili. Lillan har inte börjat med det än, men däremot så fick hon ont i magen när jag åt vitkål medan stora aldrig reagerade på vad jag åt när hon ammade, men hon delammade bara...

2013-01-29
Yrwen
Yrwen

har hört nånstans att smaklökarna tar tid på sig att bli fullt utvecklade, alltså många år och att små barn inte är så känsliga för knasiga smaker. mamma hade en bild på ett av hennes dagbarn som hade fått tag på en hel skalad lök när hon lagade mat och satt och åt som ett äpple medan tårarna sprutade. ;)

2013-01-29
mickelina81
mickelina81

Liten här äter gärna rå lök... När jag hackar vill han få några bitar, inte en min när han tuggar. :-)

2013-01-27
emcb
emcb

min son går det inte ens å nämna ordet peppar för för då e det starkt å kan inte ätas.. :-\ urmesig..
vi hade lite stark mat en dag å då åt inte dotter heller så mina gillar det inte.. å då brukar det ändå inte direkt va starkt när vi gör stark mat :-)

2013-01-18
osisen
osisen

Man är alldeles för mesig när man kryddar mat till barn. De flesta barn tycker egentligen om kryddig mat, för det behöver den inte vara stark men kryddig. Sen finns de de barnen som allt slinker ner på. Men man ska abslut inte vara mesig i sin kryddning. Dock kanske man ska hålla lite koll på avföringen och inte ge för stark mat flera dagar.

Som jag brukar säga, salt kan man dra ner på till barn men inte kryddor. Kul att ditt barn gillar smakfull mat! :)

2013-01-17
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 2 år och 9 månader

:-)

2013-01-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...