App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

En sambo som inte bryr sig! :(

Vet snart inte vad jag ska göra för att han ska engagera sig, vid tillfällena hos bm låtsas han bry sig och att allt är bra men hemma då vi är själv så är det bara TVn som styr det är knappt han säger hej till mig när han kommer från jobb! Han gör inte mycket hemma heller och förstår inte att jag är trött och att jag inte begär så mycket bara att han skall fixa kattlådam men det gör han inte utan det slutar med att jag får göra det själv! Vilket kan vara skadligt för barnet. Trodde detta skulle vara en underbar tid att vänta sitt första barn, men just nu känns allt helt fel. Undrar så hur han kommer att bli när barnet är här. Han har redan kränkt ur sig att han inte kommer att hjälpa till ngt särskilldt då det enligt honom inte finns ngt han kan göra! Framtiden skrämmer mig och som jag ser det nu så kan jag lika gärna vara ensam med barnet! Men det får jag inte då jag inte får lämna honom enligt honom själv! Livet känns helt fel just nu vad ska jag göra?

2013-01-16
Conya
Conya

Den oron kan jag förstå! Tack så mycket :)

2013-07-22
Conya
Conya

Osäkerhet och otrygghet brukar oftast vara grunden till de mesta bekymer oavsett med vem det än gäller. 

Det var roligt att hör att det har löst sig.

Tänk på dock att inte glömma bort att kommunicera med varandra. Oavsett vem man är kan man drabbas av osäkerhet och det ger sig sken i olika former, men då är det viktigt att man finns till för varandra. :)

Lycka till och tänk på att livet bör levas så att man är glad varje dag för det är man värd :)

2013-07-22
RallyD
RallyD

Han var rädd för att visa vad han kände för att han var rädd för att vi skulle få missfall! Idag är han världens bästa och han är så väldigt lycklig och spänd på att snart få bli pappa och allt vad det innebär

2013-07-22
Conya
Conya

Vi har varit tillsammans i 3 år och bebisen var planerad:) allt är så mycket bättre nu! :) och vilken dag/vecka som helst blir vi stolta föräldrar till en lite flicka

2013-07-22
Conya
Conya

Tycker du ska lämna honom. vet hur det är att bo sambo med " en skit". Min f.d sambo var jätte bra och är med vår gemensamma dotter dock under vår tid var det inte mycket som hände med att hjälpa till så värst mycket och saknade mer eller mindre respekten för mig. Mellan varven var han otrevlig vilket slutade med att jag lämnade honom.  Det låter som din sambo inte förtjänar dig. Enligt din beskrivning låter det som psykisk misshandel. Det han håller på med är verkligen inte okej.  Tror både du och bebis har det bättre utan honom då (Om mamman mår bra. kommer även barnet må bra). Ta modet och ta ingen skit3 berätta gärna hur det gick.

2013-07-22
Rosa elefant
Rosa elefant

DU är prio 1 i ditt liv, det är du som ska vara lycklig. Jag skulle ta en diskussion med min partner och be denne engagera sig mer i förhållandet. (förutsatt att det går att föra en diskussion med personen i fråga) Om det inte är ett alternativ för denne, ja, då återstår bara att se till ditt bästa. Att vara olycklig är inget som kommer att vända till motsatsen. Du måste agera och ta tag i ditt liv, innan det liv du lever tar taget om dig. Då är det för sent. Hoppas att allt löser sig bra för dig :)

2013-07-22
MillisG
MillisG

Ja hade ett ex som tvinga mej till abort. och ja var dum nog som gjorde det. Men ja var kär och han styrde mej. En dag var det bara nog.. I dag har ja en son och en sambo som bryr sej. Det är bara du själv som kan hjälpa dej. Lycka till hoppas du får ett bättre förhållande med han.

2013-01-18
Lina79
Lina79

Ursäkta mig men män är inte sådana... Min man var engagerad både under graviditet och stod ut med mina hormoner som åkte berg och dahlbana. När bebisen föddes var han där och bar bebisen efter jag ammat, bytte blöja på natten m.m. m.m.

Alltså antingen hoppas man på en förändring eller så ser man verkligheten. Den du lever med idag är den du kommer leva med imorgon. Chansen är inte stor att han förändrar sig. Och om du visar att du är stark nog att bryta upp kanske han förstår att han inte kan ta dog föregivet och blir tvungen att skärpa till sig och göra en förändring. Så länge du finner dig i hans beteende kommer han inte ändra på sig. Att du "gnäller" och tjatar på honom gör honom bara arg men det sker ingen förändring.

Om du rör till ditt eget bästa så kanske han vaknar en dag och inser vad han missar. Nu hjälper du honom att aldrig skärpa till sig, han vet ju att han inte måste, du sitter ju där och tar skiten ändå. Du lever ihop om att han ska bli något han inte är.

2013-01-18
emcb
emcb

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2013-01-18
Sweden
Sweden

Det går inte att förändra människor man kan bara göra det bättre för en själv! Kommunikation är A och O i ett sunt förhållande! Att han inte tar ansvar nu visar bara vilken pappa roll han kommer ta sen. Det finns så många bra män där ute. Man behöver inte ta första bästa för att han är pappan. Barnet kommer klara sig bara du är där som mamma!

2013-01-18
Rosenknopp
Rosenknopp

Jag sitter i samma sits typ. De knäcker mig! Sen sura miner hela tiden. Gråter hela tiden för hur han beter sig! Vi sitter i samma båt

2013-01-18
GISN
GISN

Jo jag förstår, men jag vill att han ska intressera sig för sitt barn! Tack för alla råd! Kram

2013-01-18
Conya
Conya

Ingen som sagt att nånting är lätt, men du bad om råd och du fick det. Livet är en dans på rosor, men en dans med svåra och även onda steg.. Hoppas det löser sig för er! Kramar!

2013-01-17
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Emcb det är inte så jäkla lätt faktiskt! Har inga föräldrar och mina vänner finns inte där! Förstår inte vad det var som fick honom att bli såhär! Jag vet att jag inte är lätt att leva med men vem är det egentligen! Tror han förstår mer när han verkligen får se sitt barn på ul! Just nu är det mitt hopp och nu ikväll har han varit trevlig lagat mat och pratat lite!

2013-01-17
Conya
Conya

Det låter som att du är utsatt för psykisk misshandel.... Du mår inte bra, du är inte lycklig, din partner lyssnar inte och respekterar dig inte. Är det ett hem du vill att din barn ska växa upp i?
Den enda som kan förändra ditt liv är du själv! Du KAN visst lämna honom, var stark och se till ditt barns bästa.
Prata med hon en sista gång och säg att det här är sista gången sann flyttar jag. Fråga en vän, föräldrar eller liknande om du kan få bo hos dem tills du ordnat annat boende. Packa allt när han är på jobbet och kör dit det, snedas ringer du och säger att du har flyttat eftersom han inte ville ändra på sig. Säg till honom att du och barnet är värda så mkt bättre!
Prata med din bm också, hon kan hjälpa dig igenom det här. De är vana vid den här typen av problem!

Sitt inte och låt honom förstöra ditt liv. Ta ett beslut nu, du och ditt barn ska få det bra tillsammans!

2013-01-17
emcb
emcb

gå inte å hoppas för länge bara..
grejen är ju att gräset faktiskt är grönare på andra sidan ibland!!
Man lever bara en.gång så det gäller att inte slösa bort dyrbar tid..

2013-01-17
osisen
osisen

Jag bara hoppas att han vaknar snart! :(

2013-01-17
Conya
Conya

Brevet är redan testat får ingen respons alls på det! Han är väldigt bestämmande så jag lär aldrig kunna lämna honom! Saken är den att jag är en stark människa och ingen har lyckats sätta sig på mig tidigare! Fattar inte varför han har det greppet om mig! Jag är inte rädd för honom!

2013-01-17
Conya
Conya

kan du inte skriva ett brev till honom som han får läsa? Skriv precis hur du känner..
för som jag ser det så har du några val..
fortsätta så som ni har det.. vilket inte är tillräckligt för dej så då offrar du din lycka för vad???
Du ber honom dra!
eller du gör det du kan för att han ska förstå och ha en ärlig chans att ändra sig.
i alla fallen så är det absolut värsta som kan hända att du står själv men hellre ensam och stark än tillsammans och svag!
Å skulle det skita sig så vet du att du iaf gjorde ett ärligt försök och allt du kunde.
KRAM!

2013-01-17
osisen
osisen

Tack alla det går inte riktigt att prata med denna mannen! Han blir fruktansvärt arg och skäller vilket slutar i att jag gråter och då fjäskar han och ber tusen ggr om ursäkt! Men har förstår nu att han inte menar det alls! Känner mig så ensam

2013-01-17
Conya
Conya

alltså visst kan det säkert vara svårt att förstå för.männen hur det funkar å vad som händer innan bebisen kommer.
Men att han inte kan offra sej och tömma kattlådan känns ju jävligt pissigt .
kan du inte ta upp det hos bm när han är med.. inte som nån anklagelse utan fråga din bm Hur farligt det är å tömma den? Eftersom det är du som gör det och om det finns.nåt du kan göra för att minska risken.
Jag brukar ju säga att man ska prata men din man verkar inte lyssna men det är nog det du måste göra trots allt om du vill ha förändring.
Och att liksom säga att vill du vara själv får du lämna känns ju särskilt hjärtlöst! Så säger man väl inte?!??
Finns massor en pappa kan göra och ni ska ju vara två, ni e två om barnet inte en eller 1,5.
Skickar en kram.och hoppas du når fram till honom!!

2013-01-17
osisen
osisen

Försök få honom att förstå dig och hur du mår, kan han inte förstå dina känslor och ni inte kan lösa det så är det hans förlust! Kärlek är något man ska kämpa för men om den andra inte är på samma nivå som du så tycker jag att det är han som förlorar på det! Säg bara helt rakt ut hur du mår och säg exakt vad du känner även om du kan låta hård för han måste vakna upp! Jag hoppas ni kan lösa era problem annars vet du inrest inne vad ditt hjärta vill! Lycka till stor styrkekramar

2013-01-16
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

Det är ju inte han som bestämmer.ifall du ska lämna honom.eller inte. Det är du. Sen finns det massor med saker som han kan göra och det är att ta hand om dig och barnet. Städa, laga mat, diska, byta blöja.. Har du sagt det till honom?

2013-01-16
xLillaMy
xLillaMy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...