App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ni vars barn går i ridskola, vad ska vi tänka på...

...när sonen ska börja rida? Han ska få testa på några gånger och jag tänker inte köpa något innan vi vet om han har intresse nog för att fortsätta. Han får låna hjälm på ridskolan men vad ska han ha på sig? Fungerar det med overall och vanliga vinterkängor nu när det är kallt? Tycker han om ridning köper vi riktiga saker då men inte innan han testat de gånger som han får enligt rid skolan. Vet ni om det generellt sett är så att föräldrarna ska gå med och leda hästen? Jag tycker det är ok men ibland måste jag (eller maken) ta med liten också och då kan vi ju inte leda...

2013-01-16
emcb
emcb

Han ska börja nästa vecka. Men han vill börja NU, det är såååå långt kvaaar :-)

Alltså det här med säkerhetsväst... tror inte att man kan låna det där, och antar att en sådan kostar en slant. Vi hade tänkt att inte köpa något förrän vi säkert vet att han är intresserad och vill fortsätta. Hjälm fanns att låna där under prövoperioden.

Blir det inte kallt med mysbyxor och långkalsonger? Det är -5 här just nu... Jag tänker att de första lektionerna kommer väl inte vara så aktiv ridning, alltså mest skritta runt och läta känna häst, tyglar m.m. Men overall blir så klart lite väl klumpigt... Upptill, fleece?

Mailade rid skolan och de försökte ordna ledare så långt det gick till alla. Jag kan så klart tänka mig att leda men i bland måste jag eller maken ta med lillebror (då den andre jobbar) och då går det ju inte, så skönt att det fanns en lösning! Pust!

2013-01-17
emcb
emcb

Tack för alla tipps! Busan: ja jag tycker det är jätte kul att han visar intresse för ridning. Nu vet man ju aldrig om verkligheten stämmer överens med hur han tänkt sig. Känns bra att han får prova på några gånger!

2013-01-17
emcb
emcb

glöm inte skyddsväst ! fast jag antar de inte får rida utan väst iofs nu för tiden.
Vantar e bra som någon skrev.

2013-01-17
osisen
osisen

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2013-01-17
osisen
osisen

*

2013-01-16
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...