App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ni vars barn går i ridskola, vad ska vi tänka på...

...när sonen ska börja rida? Han ska få testa på några gånger och jag tänker inte köpa något innan vi vet om han har intresse nog för att fortsätta. Han får låna hjälm på ridskolan men vad ska han ha på sig? Fungerar det med overall och vanliga vinterkängor nu när det är kallt? Tycker han om ridning köper vi riktiga saker då men inte innan han testat de gånger som han får enligt rid skolan. Vet ni om det generellt sett är så att föräldrarna ska gå med och leda hästen? Jag tycker det är ok men ibland måste jag (eller maken) ta med liten också och då kan vi ju inte leda...

2013-01-16
emcb
emcb

Han ska börja nästa vecka. Men han vill börja NU, det är såååå långt kvaaar :-)

Alltså det här med säkerhetsväst... tror inte att man kan låna det där, och antar att en sådan kostar en slant. Vi hade tänkt att inte köpa något förrän vi säkert vet att han är intresserad och vill fortsätta. Hjälm fanns att låna där under prövoperioden.

Blir det inte kallt med mysbyxor och långkalsonger? Det är -5 här just nu... Jag tänker att de första lektionerna kommer väl inte vara så aktiv ridning, alltså mest skritta runt och läta känna häst, tyglar m.m. Men overall blir så klart lite väl klumpigt... Upptill, fleece?

Mailade rid skolan och de försökte ordna ledare så långt det gick till alla. Jag kan så klart tänka mig att leda men i bland måste jag eller maken ta med lillebror (då den andre jobbar) och då går det ju inte, så skönt att det fanns en lösning! Pust!

2013-01-17
emcb
emcb

Åh ridning! Hoppas själv att nån av mina skulle vilja rida. Har själv ridit hela livet o tävlat mycke hoppning på mina egna hästar. En väl passande hjälm, typ mjukisbyxor o ev långksllingar under, sko me klack eller stövlar dock inte för klumpiga då risken att han blir hängandes ifall han skulle trilla av. Säkerhetsväst, o den ska sitta nära kroppen, dvs innanför jackan, då gör den bäst nytta! Handskar om han vill, dock inte för tjocka. Själv hatar ja vantar, trots 25- grader så har ja ridit utan! Fråga ridläraren innan om de går att fixa hjälp me ledare ifall du inte har möjlighet själv vissa ggr. Gu va kul me en liten ryttare! Lycka till!!

2013-01-17
Fanny6
Fanny6

Tack för alla tipps! Busan: ja jag tycker det är jätte kul att han visar intresse för ridning. Nu vet man ju aldrig om verkligheten stämmer överens med hur han tänkt sig. Känns bra att han får prova på några gånger!

2013-01-17
emcb
emcb

glöm inte skyddsväst ! fast jag antar de inte får rida utan väst iofs nu för tiden.
Vantar e bra som någon skrev.

2013-01-17
osisen
osisen

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2013-01-17
osisen
osisen

huvudsaken är ju att det är liten klack på kängorna som sagt. när Ja va liten och red så ledde dom som red innan oss våra hästar, vad jag kommer ihåg

2013-01-16
sandra988
sandra988

Generellt så ska föräldern vara med och leda ja. Mjuka lediga kläder som han kan röra sig ordentligt i, vinterkängor brukar ju ha lite klack så det blir nog perfekt!!

2013-01-16
Betty86
Betty86

*

2013-01-16
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...