App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förberedelser.

När började ni köpa bebis saker? så som spjälsäng, skötbord, mm.   och när "borde" man ha allt sånt färdigt? Är lite nyfiken då jag och min sambo funderar på att göra en utflyckt till ullared och hyra boende och då införskaffa alla "små" saker som man behöver till den lilla. Men vågar inte införskaffa allt sånt för tidigt, i fall att något skulle hända. :)

2013-01-16
fredrikah92
fredrikah92

Vi väntade tills jag var i v21 då vi åkte till Ullared och handlade saker till bebisen. Det finns mycket fint att köpa där, dock tycker jag att de flesta bodysarna är konstiga där ifrån men pyjamasarna och mjukisbyxorna (för 30kr) gillar jag jättemycket! Vagn beställde vi några veckor senare när jag var i v.25 ungefär eftersom de kan va väldigt lång leveranstid, vi hade 14veckor men den kom lite tidigare :). Säng köpte vi när jag var i v31. Och då hade vi det mesta klart bara lite små saker kvar. Jag ville ha allt klart några veckor innan eftersom man aldrig kan veta i fall bebisen vill titta ut förtidigt. Lycka till med bebisinköpen :)

2013-02-06
Gabriiellla
Gabriiellla

Barnvagn ska man vara ute minst 3 mån i föreväg för leveranstidensskull på en del. Vi köpte inte så mycket heller innan det kanske var två månader kvar. Vi bor i en två och har inte så mycket plats så, jag blev varslad från mitt jobb under tiden jag var gravid. Så när mannen jobbade och jag letade jobb så sorterade jag och plockade undan saker till källaren efter ork. Kläder köpte vi kanske 5-6 byten eftersom vi inte visste kön, sen brukar man ju som oftast få kläder av föräldrarna när bebisen precis har kommit. Efter två veckor så åkte jag själv och handlade lite kläder( jag är ingen som går i affär länge) och sen köpte mannen när han gick tillbaka och jobbade (han jobbar på ett köpcentrum).

 

Som bilbarnstol och säng ska man köpa innan det är två månader kvar tycker jag eftersom barnet kan komma tidigare. Våran kom 15 dagar för tidigt och vi hade ännu inte beställt bilbarnstolen från nätet så mannen fick åka och låna en stol av ett par vänner när jag låg på bb.

 

Kan vara bra att köpa ett paketblöjor och tvättlappar iaf. Sen kan man ju fråga efter liberos startväska på sjukhuset.

2013-02-06
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Barn på 1 år och 9 månader

Vi började handla efter RUL:et då vi var oroliga att det kunde vara två. Men nu i v28 så har vi handlat i princip allt utom småsakerna som blöjor osv och så ska vi hämta vagnen vi har beställt nästa månad. Det har varit en himla tur att vi i princip är färdiga då jag inte längre orkar gå i affärer längre än en halvtimme.

2013-02-06
Tebbo
Tebbo

Finns inget rätt eller fel, man gör det som känns bäst och är praktiskt för er. En del väntar in i det sista eller tom tills efter barnet är fött medans andra köper på sig saker så fort de får plus Stickan. Tycker inte det spelar någon roll alls hur man gör. Det är ju praktiskt att ha köpt eller i alla fall bestämt vad man ska köpa innan man är för stor, det är tungt att gå i affärer den sista tiden!

2013-02-06
emcb
emcb

Vi köpte allt runt v 30-35 :P
Bb väskan packade jag när värkarna hade börjat. :)
Men fattar inte människor som säger att man ska handla efter bebisen har kommit.
Man är sjukt trött och känner inte alls för att hänga i butiker :P

:) så njut av att handla för det är så mysigt!

2013-02-06
babyonboardhere
babyonboardhere

Jag köpte sängen och skötbordet i v 29 vagnen beställde vi i v 25. Jag har knappt vågat köpa något innan men nu klia det i fingrarna så i början på feb så går kosan mot Ullared där resten av grejerna och kläder ska inhandlas vagnen och babyskyddet ska vi hämta i början på mars ca 3 v före bf om inget händer innan. Så nu 1/2 går jag hem på hp och då ska jag packa väskan och skruva ihop möblerna och bädda sängen :)

2013-01-20
Idussen
Idussen

Nu är detta vårt fjärde barn... Så jag har faktiskt inte köpt ett jota! Men på brödernas begäran (de är 1,3 och 5 år) ska vi storhandla imorgon och köpa blöjor och nappar åt bebisen. Resten har vi ju redan hemma. Men skulle vi få en överraskning och föda en tjej istället så har jag redan kläder för 2 år framåt då min syster har två av båda könen och vill inte ha fler.

Skötbordet och spjälsängen har varit en del av vår vardag i drygt 5 år nu ändå...

MEN till första barnet hade vi allt klart i v.35-36. Började handla de första prylarna efter rul i v.18... fast vi var egentligen i v.22 så vi kände oss lite stressade av vara en månad närmare bf än vi hade planerat... Så vi handlade nästan allt på en helg.

2013-01-17
zmiley
zmiley
Bebis på 8 månader

Första barnet: Handlade lite ibland, när jag hittade saker jag ville ha t.ex vagn. Kläder fick jag massor av, så jag behövde inte köpa förrän hon var 1 1/2 år. Andra barnet: Hade stora saker kvar. Kläder köpte jag vid julrean och på klädbytardagar. Nu (tredje barnet): Har allt inom saker. Ska dock köpa välling och blöjor i April (bf 2 juni.)

2013-01-17
Westerholm
Westerholm

när vi väntade första barnet så fick vi rådet av svärmor å inte köpa nått så medans jag låg på bb så fick sambon fixa spjälsängen å skötbordet...vagnen hade vi köpt lite innan å svärmor kom med en kasse bebiskläder de sista veckorna innan...ett skötbord är inte ett måste, man kan köpa tex en skötbädd från ikea å sen kan man byta på ett bord eller i en säng, ja vart somhelst..barnvagn är en djungel, d finns såå mkt olika å svårt å veta vilken som passar en..en bra idé e även att kolla konsumentverkets sida, där de gjort tester så man vet vilka vagnar som kan vara farliga..

jag har aldrig gillat de 3 hjuliga vagnarna, dem kan säkert vara bra å stabila men för mej är det ändå en vagn med 4 hjul som e stabilast...sen växer juh barn olika fort med å vissa vagnar kan man inte ha bebisen så man ser den i sittläget å d rekomenderas att man bör ha iaf när barnet är under året.. väntar nu smått igen å en vagn jag fastnat för är brio sing, fördelen med den är 3 i1 vagn å den verkar lätt å fälla ihop å dessutom kan man sätta dit babyskyddet (brio prim) det går inte med vilket som..så den funderar vi på..har en hel del kläder kvar sen sonen va liten, vet juh inte vad d blir än heller, ett tips är att tex köpa bebiskläder när d e rea, man får sååå mkt..d kan vara billigare än loppis många gånger...

nån sa en gång att när v 28 är passerad så e d visst nån magisk gräns där missfall etc definitivt e mindre förekommande..så d e givetvis upp till var å en, när man vill ha allt färdigt..

2013-01-17
wintersorrow
wintersorrow

Samma här efter rul, iaf de större sakerna som vagn, säng å skötbordet. Sen ärvde jag mycket i klädväg å andra saker å köpte mycket begagnat, spred ut de fram till bebis kom å va skönt å ha det mesta i ordning när vi kom hem med lillan. Men som sagt mycket varierande från person till person när man börjar, de avgör man själv.

2013-01-16
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 1 månader

Efter rul, när man vet att allt är ok typ. Dom dyra sakerna som tex vagn går ju ofta att lämna tillbaka om något, peppar peppar, skulle hända. Ja personligen vill ha allt klart senast en månad iannan typ.

2013-01-16
Hurricane
Hurricane
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...