App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ersättning, hur länge?

Ni som ger era barn ersättning, hur länge har ni gjort/gör det? Jag tycker inte min son blir riktigt mätt, vill äta var 3e timme och det är egentligen för ofta.. Har ni gett nåt annat än ersättning efter ett par månader? Sonen är 2 månader..

2013-01-16
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Tack! Nu har vi till och med börjat med smakportioner så nu ät han mättare och nöjdare :)

2013-03-27
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Ge mat när bebis är hungrig :) Min son är 2 månader och ibland kan det ta drygt 6 timmar mellan målen (på natten) och ibland vill han ha med två timmars mellanrum. Det är olika från dag till dag!

2013-03-27
xLillaMy
xLillaMy

Tack snälla för era svar! :)

2013-02-07
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Det är ju så man gör när man ammar...

2013-02-06
emcb
emcb

Jag gav ersättning så ofta min son ville. Iblan med 4tim mellan ibland med bara 1tim emellan. Barnet vet när det är hungrigt så följ ditt barn tycker jag!

2013-02-06
emcb
emcb

Vi var tvugna att ge vår son ersättning direkt på BB, då han var väldigt liten när han föddes. Sedan fortsatte vi med ersättningen då han aldrig blev mätt på bara amning och inte heller orkade amma så mycket som han behövde. I början var han en 3-timmarsbebis, men från ca 2 månader så sov han hela natten. Nu är han snart 6 månader och äter på 210 vatten (=235 färdig) 3-4 gånger/dag.

Jag håller med föregående talare som skrivit att man inte kan ge för mycket mat. Läste någonstans att om bebisen tömmer flaskan så har du blandat för lite ersättning. Jag har alltid resonerat så att det är bättre att blanda för mycket och hällsa ut, än att blanda för lite och behöva mata varannan timme. 

Jag har haft hjälp av en pump för att ersättningen inte skulle konkurrera ut bröstmjölken, som jag ju ändå ville att han skulle få i sig. Nu ammar han på morgonen enbart. Men pumpen har fungerat ganska bra som substitut för att hålla igång produktionen.

2013-02-06
lottaochjesper
lottaochjesper

Vilken bra bvc sköterska du verkar ha! :) Jo jag har försökt det men han orkar inte äta upp det eller så spyr han bara upp en del..

2013-02-05
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Min son som är 3,5 månad snart äter var 3-4 timme på dagen oftast va tredje om inte tidigare. Han är en matglad kille, jag blandar 180ml=200ml. Fast han sover hela nätterna. Han ligger lite över medelkurvan på både längd och vik men min BVC kvinna säger att de inte gör något så länge han både ökar i vikt och på längden. Jag var orolig att han åt för mycket men hon sa att man inte kan ge dem förmycket mat och de har hon ju rätt i, jag kan ju inte neka min son mat. Så om ditt barn är hungrig är det bara att ge, om du ger ersättning så prova att ge lite mer åt gången så kanske han inte vill äta lika ofta.

2013-02-05
Gabriiellla
Gabriiellla

nte helt enkelt å veta om de verkligen är hungriga eller om de vill ha närhet men d e lätt givetvis å tänka i första hand åh d e hungriga! jag minns bvc tjatade som 17 å försökte få oss att tvinga ner mer ersättning för sonen tog 90 ml, så han åt ofta men lite mindre, iomed han föddes ganska liten..d e juh inte heller bra å öka för mkt för snabbt heller när man ger ersättning..å nästa gång vi kom till bvc så hade han ökat ett kilo nästan å då fick hon fnatt för d, men jag sa det, ge fasen i å tvinga..likant e d sån hysteri å stress med smakportioner å när de ska introduceras mat, d verkar som många nästan börjar så fort bebisen e född...jag blev uppriktigt sur på bvc å sa ifrån när hon frågade flera gånger vid 4mån kontrollen..jag svarade henne bara att smakportion ja, men huvudfödan är ersättning tom han e 6 månader för det är rekomendationen..å de flesta små bebisar är inte utvecklade å smälta en stor portion med mat..så håller med en del av er här att bvc har inte rätt i allt, man får lita på sig själv åxå, å rekomendationer ändras, förr gav de redan vid 3 månader men d har ändrats..

2013-01-17
wintersorrow
wintersorrow

Tack för era svar, nu känns det aningens bättre! :) Sonen har fått ersättning sen han var 2 dagar gammal så ätit det hela tiden i princip.. Och han är stor och är över kurvan men så länge han är mätt och nöjd är jag nöjd!

2013-01-16
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Tycker det är lite motsägelsefullt med fri amning, men får barnet ersättning så ska det minsann inte få äta sig mätt? Från två månader gav vi bara ersättning till vår tös, och hur mycket varierade. Ibland kom hon in i perioder då hon kunde äta varannan timme under kvällen t ex.

Det BVC säger ska man ta med en nypa salt. Vi blev tillsagda att berika ersättningen med 1 msk rapsolja, 3 ggr/dag för tösen ökat för lite i vikt (dock ökat!). Reagerade över att det lät alldeles för mycket, och googlade runt och fann info från livsmedelsverket, att om man berikar, så är det MAX 1 msk extra fett per dag man ska ge... Tyvärr har de inte alltid rätt kompetens.

2013-01-16
ChildofJune
ChildofJune

Jag ska nog byta bvc sköterska..

2013-01-16
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Min tremånaders äter ersättning varannan timme. Ca 120-150. Och min bm säger inte så mycket om det. Som sagt, barnet säger ju till när den är hungrig!

2013-01-16
michaelahelena
michaelahelena

Aah vad skönt! :) Det enda bvc tjatar om är att jag matar för ofta.. Ångest varenda gång jag ska dit..

2013-01-16
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Var 3:e timme på ett 24 timmars dygn blir lite mer än 6 ggr.. Han får ca 160-200ml, nån gång kan det vara hälften av det men oftast äter han 160 i alla fall. Ne har alltid ångest för att gå till bvc för känns som dom aldrig är nöjda heller.. Tack snälla för era svar!

2013-01-16
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Trodde nan2 var bröstmjölksersättning.. Dåligt påläst isåfall!! Var tredje timme låter fullt normalt. När jag ammade kunde ja sitta hela dagar me flickan!!

2013-01-16
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

Men var 3:de timme blir ju 6 ggr/dygn? Får inte ihop det?

Nu har ju inte jag flaskmatat men hur mycket äter han per gång? Vissa äter ju lite och ofta och andra mycket och sällan.

Min son ammades minst 10 ggr/dygnet vid den åldern. Tycker eran ssk på bvc verkar ha konstig inställning, låt barnet äta om det är hungrigt ist. Lyssna inte så mycket på alla andra, dom ät inte gudar på bvc, dom kan också ha fel och du känner självklart din son bäst. Är han hungrig så ge honom mer ersättning bara.

Annat mat är inte magen utvecklad för i den åldern, så undvik annat än ersättning och ev bröstmjölk.

2013-01-16
Betty86
Betty86

Ja han är ju för liten för välling.. Enligt bvc är det för ofta, ska äta ca 6 ggr per dygn och här är det de dubbla...

2013-01-16
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Spontant tycker inte jag att det låter som mat var 3:e timme är något konstigt med?!

2013-01-16
annaandersson
annaandersson

Men de finns väl nan1 och nan2.. Vet inte hur de är med semper!! Men testa ett steg upp.. 2 mån är nog lite för tidigt för välling...

2013-01-16
Linz
Linz
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...