App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

En mård eller en iller? söting !!

men jag vet inte hur bra.det e å ha dem runt husen förstås.. var på fika hos Busan när.hon upptäckte den lille rackaren utanför fönstret. Fick den på film.. en.liten sak.. max 20cm med svansen uppskattat av en som saknar ögonmått ;-) .. täcknad som en mård, brun uppe och vit på halsen. Trodde det va en iller men efter lite googling så va det inte samma täckning som en iller utan en mårdhund.. de e väl större än illrar ?! iller e ju ett mårddjur men ja hur som helst så va den.söt å jag fick han på film :-) kändes lite exotiskt! e mårdar dumma mot katter?

2013-01-16
osisen
osisen

vesslan är minst,den är som en större mus bara. illern är lite större och nättare i kroppen , ljusare i färgerna än mården som är störst och lite mörkare och grövre. mårdhundar är rent inte vackra alls( iaf inte dom jag sett , stor som en större katt/mindre hund och ser ut som en korsning mellan hund och grävling)...hoppas du kommer fram till vad det är....sen tror jag nog katten säger ifrån...eller våra katter har då aldrig slagits med dom vi haft i närheten iaf ...

2013-01-16
mibrr
mibrr

Alltså den jag såg var yttepytte, kanske 5 cm hög och 15 cm lång inkl svans. Mård/iller är ju supersmå.

2013-01-16
Yrwen
Yrwen

denna va liten.. såg ut som en valp (heter det valp om det e mårdhund :-P )

2013-01-16
osisen
osisen

Jag är ingen expert men vill minnas att jag hört att de är väldigt ilskna och sylvassa tänder... Har också sett en mård/iller liknande, hur söt som helst!!! Den ena har ju en annan färg på vintern, fast det kanske bara var i norra sverige?? Vill också få det till att mårdhunden är ganska stor, åtminstone som en räv.

2013-01-16
Yrwen
Yrwen

nån som e mårdexpert?

2013-01-16
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...