App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

magkatarr, gallstensanfall.. vad är det för fel nu då?

alltså jag har mått illa i en dryg vecka,.. lite lätt sådär.. inte så jag trott att jag varit magsjuk eller så, jag har väldigt känslig mage å mår lätt illa av allt möjlgt konstigt. Nu i ett par tre dagar har jag fått ont i magen med, en svidande smärta.. inte så stark men den sitter så som vid ett gallstensanfall, men det gör ont som magkatarr.  Jag känner mej inte orolig och stressad men fakta är ju att jag skolar in och ska börja jobba nästa vecka, jag ska till ett jobb jag inte saknat en minut på 1,5år så visst det sitter kanske nånstans där inne. Men inget jag funderar eller bekymmrar mej över medvetet iaf. Inskolningen funkar KANON kunde inte gått bättre.  Så vad är det då som gör ont i min mage?  När jag hade mina gallstensanfall, fick två under en period ett tag efter sonen var född. Jag har aldrig haft så ont i hela mitt liv tror jag och jag höll faktiskt på att svimma för det gjorde så ont, tills jag fick lagt mej ner.(å då har jag ändå fött barn utan å tycka att det gör så ont) Detta gör inte på långa vägar så ont men det sitter på precis samma sätt, börjar liksom vid magsäcken å går som ett band runt över på ryggen å det svider/bränner, så som vid magkatarr, så troligast är det väl magkatarr, det har jag åxå haft innan men har sluppit det på m,ånga år, har haft känningar ibland vi stressade perioder förstås men inte annars.  Hur är det med gallsten, kan det komma smygandes innan det gör ett ordentligt utbrott? jag är verkligen livrädd för att få sådär ont igen! :(  hoppas bara det e magkatarr. Finns det nån medicin som är bra mot det som är receptfritt?  Som sagt många år sen jag behövde äta medicin mot det å då fick jag nog nåt på recept, då var jag tonåring så det lär ju ändrats å kommit nytt sen dess..  nån som e bra på sånt här?

2013-01-15
osisen
osisen

sen jag skrev inlägget har det känts bättre.. kansKen var stress iaf som släppte genom att jag skrev av mej.. eller så e det bara ett sammanträffande..
å jag e inte gravid nej ;-)

2013-01-17
osisen
osisen

Håller med föregående, Inside brus är bäst! Har haft Mycket problem med magkatarr och gallproblem och det är vad som funkat bäst för mig. Hoppas det löser sig!

2013-01-17
Holkan
Holkan

Men oj tog för givet att du är gravid.. Läste en gång till och det nämner du ju inte en endaste gång ;) förlåt.. Hoppas att din mage ordnar upp sig! Har du testat inside som är receptfritt på Apoteket? Det bästa tycker jag :) brus rekommenderas!

2013-01-16
saranelson
saranelson

Hej :) Jag vill inte skrämma upp dig på något sätt nu.. Men jag tycker att du ska prata med din barnmorska om din smärta. Jag drabbades av ett syndrom som heter HELLP när jag var gravid med min dotter. Är väldigt ovanligt men samtidigt väldigt allvarligt. På mig började det som en smärta som liknar magkatarr men 100ggr värre. Jag var helt säker på att det var ett akut gallstensanfall. Turligt nog så fick jag vård i tid och både jag och min dotter klarade oss. Är säkerligen inte det du har men kolla bara för säkerhets skull :) ta hand om dig! Kram

2013-01-16
saranelson
saranelson

Läkaren föreslog en ny medicin som neutraliserade syran eftersom allt smakade surt. Jag vågade inte ta medicinen dock och gick till min homeopat som fixade detta och jag har inga besvär längre tack och lov. Läkaren sa att det var nog stress som orsakade detta och det kanske kan stämma men jag tror inte jag hade magsår.

2013-01-16
aprilbebis2011
aprilbebis2011

hoppas det går över själv så jag slipper medicin då.. blir det inte.värre så klarar jag mej.. ;-)

2013-01-15
osisen
osisen

Mig knockade den ut totalt :( Alla upplever vi mediciner olika och inte alla får biverkningar så klart. Min läkare tyckte också att det var sällsynt med sådana biverkningar men efteråt googlade jag och såg faktiskt att många hade likadana biverkningar. Tydligen så funkar det för vissa och inte alls för vissa.

2013-01-15
aprilbebis2011
aprilbebis2011

Jag hade ont i magsäcken trodde jag men läkaren tyckte det var magsår och skrev ut Omeprazol till mig. Det förvärrade allt och jag fick hemska biverkningar. Jag fick svår diarre och svår migränanfall nästan varje dag jag ätit omeprazol. Iom att jag ibland har migrän tänkte jag inte så mkt på det men när jag hade den under en veckas tid blev jag misstänksam. Till slut kunde jag knappt röra mig , kunde inte prata och trodde verkligen det var slut med mig. Så fort jag slutade med tabletterna blev jag bättre. Jag vet att du skrev att du har migrän ibland så jag ville dela min erfarenhet med dig. Be dem undersöka dig så du får svar vad det är.

2013-01-15
aprilbebis2011
aprilbebis2011

Det bästa är kanske att gå till en vårdcentral och kräva en undersökning. Min mamma levde med inflammerad tjocktarm i 3 år med ständig värk och illamående, på VC sa de att det inte var allvarligt och hon hick hem med recept på omeperazol. I våras åkte hon in till akuten med ambulans p.g.a värken och fick operera bort delar av tjocktarmen. Hon har nu stomipåse. Så mitt råd är att se till att dom gör en grundlig undersökning, och blir det inte bättre så gå till en annan läkare. Tyvärr måste man stå på sig inom vården idag och inte ge upp förrän man fått riktiga svar!

2013-01-15
Sunsweet
Sunsweet

Losec och omeprazol mot magkatarr, tycker också omeprazol funkar bättre och det gör makens bror som har väldigt stora problem med magen.

2013-01-15
Yrwen
Yrwen

Det är nog magktarr,. det känns mest logiskt och jag känner ju såväl igen det onmda om man säger så.. det var bara det att när jag känenr bak i ryggen åxå kommer det där tillbaka med gallstensanfallen.. men det är nog säkerligen vanlig sketen magkatarr.. inte för det är något å jubla över heller iofs men då vet jag iaf vad problemet är.. kvarstår det så ska jag testa tabletterna du rekommenderade!

2013-01-15
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...