App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ont efter kejsarsnitt

Jag har för en vecka sedan gått igenom mitt andra kejsarsnitt. Efter det första snittet för två år sedan hade jag lite ont ett par dagar (för vilket smärtstillande tabletter hade god effekt) och hade sedan full rörlighet, Och jag kände av snittet bara då ja promenerade i för snabbt tempo. Denna gång är läget helt annorlunda: förutom att jag får intensiv och ihållande sveda i själva ärret när jag vänder mig om i sängen så känns magen från strax ovanför naveln som ett stort blåmärke. Öm och stel, jag kan inte böja mig framå utan smärta, har mkt ont när jag reser mig upp ur sängen eller en soffa. Tycker t o m jag blivit sämre, idag hade jag ont av att promenera och det känns inte helt bra när jag kissar. Kan detta vara i sin ordning? I i nfobladet jag fick med mig hem stod endast hur man kan lindra smärtan just vid ärret och hur detta läker bäst, tyvärr inget om övrig smärta, varför man förstås undrar vad det kan vara för fel. Tarmarna blir ju utsatta vid alla Förlossningar och efter en op kan man bli förstoppad. Min avföring funkar men kan det ändå finnas gaser kvar som orskar denna enorma ömhet? Jag ska tillbaka till sjukhuset imorgon för bebisens hörselscreening, då ska Jag fråga om detta men jag vill gärna höra ändå om det är nån av er som känner igen detta Och har förslag vad det kan vara? Jag är mkt bekymrad.

2013-01-15
paratella
paratella

Jag var rött rörlig efteråt men att vända sig från sidan i en mjuk säng var jättejobbigt och att röra/vända sig snabbt också, det drog mkt i såret och första veckan sov jag på bäddsoffan för att den var hårdare. Men att ha ont i magen och ont när du kissar är nog inte normalt. Visst magmusklerna var ju katastrof en tid efter men jag hade inte så ont förutom vid hostningar, nysningar och skratt. Jag hade ringt eller bett att få komma till KK för att kolla UVI och en ev inflammation. Och grattis till bebisen!

2013-01-17
InezFinez
InezFinez

Stort Grattis till eran skatt! :) Som föregående har sagt känns de som du hade tur första gången, jag gjorde snitt för 2 månader sen och har fortfarande satans ont emellanåt. Att föda barn sitter inte utanpå direkt!

2013-01-15
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Grattis till bäbisen först =) Sen så är det nog så att alla smärtstillande gått ur kroppen helt, jag kände sådär i ca 14 dagar, det vart något bättre när de tog bort staples men som det är sagt det är en stor operation och de möblerar om ganska bra så det är klart det känns ett tag. Kan fortfarande 8 månader senare känna av mitt snitt lite

2013-01-15
Sara G
Sara G
Barn på 3 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...