App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Börja förskola- hur förändras sömnen?

Hur har era barns sömn förändrats när de börjat på förskola? Har de sovit mer oroligt, sovit bättre, somnat tidigare på kvällen...? Det känns som att min dotter inte blir tillräckligt trött på dagarna, så jag hoppas att förskolan kommer göra att hon blir tröttare på kvällen och somnar tidigare eller åtminstone sover hela nätter igen. :-)

2013-01-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 2 månader

Vi har fått flytta fram sovtiden från 20-18.30-19. Dels för att han ska få den sömnen han behöver innan det är dags att gå upp till f-skolan (vissa dagar får vi ju gå upp kvart över sex) och dels för att han är så trött på kvällarna.

Känns ju lite trist att vi kommer behöva gå upp tidigare på helger och sena dagar tack var det här, men hellre en unge som sover bra och är nöjd!

Sen sover han överlag sämre på kvällarna nu. Han vaknar och ropar på mamma eller går ut till vardagsrummet. Tror han behöver mer närhet nu så han sover i våran säng i princip helt, vi nattar honom i hans säng och han kryper upp till oss när han vaknar.

Vissa nätter flyttar jag tillbaka honom till hans säng när jag vaknar, han kan ju böka runt en del och när man redan sover lite dåligt som gravid så är det bättre för oss alla tre att flytta på honom igen.

2013-01-22
Betty86
Betty86

Det är ju rätt vanligt att barn börjar sova oroligt den första tiden efter att de börjat förskolan. Det är så mkt ny intryck som ska smältas under natten och blir sömnen orolig. Det kan även bli så att barnet behöver sova nära mamma/pappa för att ladda närhet för att klara av att vara på förskolan utan sina föräldrar på dagarna.
Med det brukar rätta tills sig efter en tid. Så var bered på ett bakslag i början men sedan tror jag absolut att hon blir tröttare efter en dag förskolan.

Min lille är fortfarande hemma och jag har dragit ner dags sömnen till 45min och nu somnar han mkt fortare och sover oftast hela natten igen.

2013-01-14
emcb
emcb

Mirna började sova mycke bättre på kvällarna och tidigare, dom blir ju trötta på dagis mycke intryck:)

2013-01-14
majbarn5
majbarn5
Bebis på 16 månader

.

2013-01-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...