App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vill vara själv ibland...

Skrev precis en tråd om att Ingrid vägrar åka vagn, och då tänkte jag skriva en annan tråd lite på samma ämne. Nämligen det att jag känner mer och mer att jag vill göra saker på egen hand, utan Ingrid. När vi är hemma är hon hur go som helst och jag älskar att umgås med henne, men när vi är ute så hatar hon dels sin vagn. Dels blir hon åksjuk på bussen, vilket gör att jag blir superstressad över att hon ska kräkas. Sen är hon så bestämd och passar det inte lilla damen så meddelar hon det HÖGT! Detta gör att jag helst inte vill ta med henne att handla, träffa kompisar osv. Är det helt värdelöst av mig? Min man är hemma mycket, så han har alltid möjliget att vara hemma med henne om jag tex ska handla några kläder till henne eller dylikt. Många andra säger ju de alltid tar med sina barn överallt, men jag känner att jag tänker helt tvärtom... :-( Jag är så avslappnad och på gott humör när jag får åka in till stan några timmar själv, medan jag är stressad och lättirriterad om jag har Ingrid med mig. Någon som känner igen sig?

2013-01-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

JAg tycker inte det handlar om egentid (gillar inte begreppet alls) utan mer om att man inte alltid kan ha sin lilla runt omkring för det passar inte alltid barnet.

Alla barn vill inte sitta i en vagn i flera timmar när man är å shoppar. att du tar med sitt barn på shoppingtur istället för att lämna det hemma med sin pappa anser jag vara mer egoistiskt än tvärtom. Situationen blir inte rolig för någon utan bara ansträngd och irriterad och varken du som mamma eller ditt barn får ut något av det. 

Åker du däremot iväg själv en stund så kan du göra det du behöver utan att behöva fundera på att  barnet ska vara nöjd, inte ha tråkigt, inte är hungrigt inte behöver byta blöja osv. Du kan göra det du åkt in för och sen komma hem med lite lugn och fortsätta vara den mamma som du är. 

Ditt barn har varit hemma och umgåtts med sin pappa som för övrigt duger precis lika bra som du och just av den anledningen egentligen inte ens skulle ge dej dåligt samvete från början. 

Har du däremot ett barn som VILL följa med då är det en annan femma då men då blir heller inte situationen ansträngd och det känns inte som ett problem från början.

2013-01-15
osisen
osisen

har inte upplevt det du känner men har vänner med barn i liknande som beter sig som din..och jag förstår dej samtidigt, d kan juh även vara så att du omedvetet sänder signaler å hon känner att du blir/är stressad å d blir en ond cirkel när ni ska iväg etc å hon reagerar som hon gör...å hemmet är den tryggaste punkten å när man går ut genom dörren så är det mkt som händer..går ni förbi tex en lekplats så kanske stanna en stund där så hon får leka lite så kanske det blir bättre, eller köp med fika när ni går från stan å sätt er i parken eller när ni e påväg in till stan, äta mellis vid nån mysig ankdamm eller så, ha med lite bröd å låt henne mata, det kan vara spännande..eller kika på båtar...ibland kan d vara svårt å ta paus, små pauser, men barn behöver det..

har son på snart 3 år å han har alltid varit med å varit nyfiken på allt som händer, han somnar en stund ibland..men ett tips är att kanske ha nån liten spännande leksak å ta fram när hon minst anar det å ibland när jag varit inne i stan så har jag gått in till leksaksaffären å tittat å då kanske det följt med någon liten sak..(dock inte varje gång) å det kan göra att det blir intressant av något oväntat som sker..det absolut bästa vi gjort va att skaffa ratt till barnvagnen så sonen vatt upptagen med den å där hängt nån liten sak eller visat hur man kör å busat...ser många med barn på stan som har med sig napp men även favoritdockan osv..

sen ett annat tips är att inte gå medans de är hungriga eller när de är väldigt övertrötta det kan åxå göra en tur på stan mindre skoj..en del kan bli överstimulerade åxå av för mkt intryck å bli stressade av det...å d e absolut inget fel å gå på stan själv ibland, d kan vara jätteskönt å träffa vänner å ta en fika å du e inte sämre för det...varje kvinna behöver en paus från mammalivet ett tag å vara sig själv en stund å samla kraft å ta nya tag:)

2013-01-15
wintersorrow
wintersorrow

Älskade vännen! Vet att det kan vara tufft men ensam är du inte i tankarna! Jag tycker jag med ibland att det är tufft är ju oftast alltid själv med lillen och kan bli het tokig! Vill ju bara ha någon timme för mig själv! Men jag känner så här jag hade sån stor önskan att få barn och då får jag ta det goda och det jobbiga! Skulle aldrig byta bort mitt liv just nu men självklart behöver man sin egen tid! Man är ju ändå mänsklig 😃 kram på dig

2013-01-14
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

Busan; det där lät ju grymt mysigt! Jag ser fram emot tiden när Ingrid har passerat trotsåldrarna och man kan gå och fika osv och umgås som två vuxna. Klart att jag inte skulle vilja hoppa dit nu på direkten, men ibland kan jag längta efter att få ha den relationen med min dotter, precis som jag har med min mamma.

2013-01-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Härligt att höra att jag inte är ensam. :-)

Tack för alla positiva och gulliga svar! Då kan jag fortsätta på samma linje då. Jag har varit hemma sen mars 2011, så jag känner mer och mer att jag längtar efter att vara Maria, inte bara MamsanMaria. ;-) Men nästa måndag börjar jag jobba, det ska bli skönt faktiskt. Bara en sån enkel sak som att kunna sitta och äta lunch utan att behöva kolla stup i kvarten att minimänniskan jämte mig äter nåt, sitter kvar på stolen, tappar besticken på golvet osv osv.

2013-01-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Jag känner likadant. Förstår inte alls folk som släpar med sina ungar till affär efter affär om dom kan vara hemma och busa med någon annan och ha betydligt roligare. Sen kan det vara rätt skönt att få göra något "frivilligt" (alltså inte jobb eller läkarbesök) utan barn. Jag är väldigt dålig på att bara vara mig. Om ni förstår hur jag tänker? Plus att man är mer effektiv om man inte har med en gnällig ett-åring!

2013-01-13
Betty86
Betty86

Förstår precis! Jag blir väldigt stressad och ingen jätte bra mamma om jag har barnen med mig på stan. Ibland funkar det bra men jag stressar ändå upp mig för att hålla alla på humör :-) så barnen får hellst stanna hemma (om möjligt) när jag måste gå ärenden!

2013-01-13
emcb
emcb

Jag är likadan! Mini ska alltid få vredesutbrott i gallerian och lägga sig på golvet och skrika. Jag vill hellre gå på stan själv än att ha med henne.. Hem till kompisar har jag dock inga problem att ta med henne! Där är hon oftast hur go som helst och mina kompisar tycker det är kul att leka med henne :) Så jag förstår dig helt och hållet och det är inte alls nåt fel med det du känner! Låt du din man ta henne när du vill göra saker för dig själv. Även en mamma är en egen individ som behöver egentid :)

2013-01-13
xLillaMy
xLillaMy

.

2013-01-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...