App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vill vara själv ibland...

Skrev precis en tråd om att Ingrid vägrar åka vagn, och då tänkte jag skriva en annan tråd lite på samma ämne. Nämligen det att jag känner mer och mer att jag vill göra saker på egen hand, utan Ingrid. När vi är hemma är hon hur go som helst och jag älskar att umgås med henne, men när vi är ute så hatar hon dels sin vagn. Dels blir hon åksjuk på bussen, vilket gör att jag blir superstressad över att hon ska kräkas. Sen är hon så bestämd och passar det inte lilla damen så meddelar hon det HÖGT! Detta gör att jag helst inte vill ta med henne att handla, träffa kompisar osv. Är det helt värdelöst av mig? Min man är hemma mycket, så han har alltid möjliget att vara hemma med henne om jag tex ska handla några kläder till henne eller dylikt. Många andra säger ju de alltid tar med sina barn överallt, men jag känner att jag tänker helt tvärtom... :-( Jag är så avslappnad och på gott humör när jag får åka in till stan några timmar själv, medan jag är stressad och lättirriterad om jag har Ingrid med mig. Någon som känner igen sig?

2013-01-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

JAg tycker inte det handlar om egentid (gillar inte begreppet alls) utan mer om att man inte alltid kan ha sin lilla runt omkring för det passar inte alltid barnet.

Alla barn vill inte sitta i en vagn i flera timmar när man är å shoppar. att du tar med sitt barn på shoppingtur istället för att lämna det hemma med sin pappa anser jag vara mer egoistiskt än tvärtom. Situationen blir inte rolig för någon utan bara ansträngd och irriterad och varken du som mamma eller ditt barn får ut något av det. 

Åker du däremot iväg själv en stund så kan du göra det du behöver utan att behöva fundera på att  barnet ska vara nöjd, inte ha tråkigt, inte är hungrigt inte behöver byta blöja osv. Du kan göra det du åkt in för och sen komma hem med lite lugn och fortsätta vara den mamma som du är. 

Ditt barn har varit hemma och umgåtts med sin pappa som för övrigt duger precis lika bra som du och just av den anledningen egentligen inte ens skulle ge dej dåligt samvete från början. 

Har du däremot ett barn som VILL följa med då är det en annan femma då men då blir heller inte situationen ansträngd och det känns inte som ett problem från början.

2013-01-15
osisen
osisen

Älskade vännen! Vet att det kan vara tufft men ensam är du inte i tankarna! Jag tycker jag med ibland att det är tufft är ju oftast alltid själv med lillen och kan bli het tokig! Vill ju bara ha någon timme för mig själv! Men jag känner så här jag hade sån stor önskan att få barn och då får jag ta det goda och det jobbiga! Skulle aldrig byta bort mitt liv just nu men självklart behöver man sin egen tid! Man är ju ändå mänsklig 😃 kram på dig

2013-01-14
babybo
babybo

Busan; det där lät ju grymt mysigt! Jag ser fram emot tiden när Ingrid har passerat trotsåldrarna och man kan gå och fika osv och umgås som två vuxna. Klart att jag inte skulle vilja hoppa dit nu på direkten, men ibland kan jag längta efter att få ha den relationen med min dotter, precis som jag har med min mamma.

2013-01-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Härligt att höra att jag inte är ensam. :-)

Tack för alla positiva och gulliga svar! Då kan jag fortsätta på samma linje då. Jag har varit hemma sen mars 2011, så jag känner mer och mer att jag längtar efter att vara Maria, inte bara MamsanMaria. ;-) Men nästa måndag börjar jag jobba, det ska bli skönt faktiskt. Bara en sån enkel sak som att kunna sitta och äta lunch utan att behöva kolla stup i kvarten att minimänniskan jämte mig äter nåt, sitter kvar på stolen, tappar besticken på golvet osv osv.

2013-01-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Förstår precis! Jag blir väldigt stressad och ingen jätte bra mamma om jag har barnen med mig på stan. Ibland funkar det bra men jag stressar ändå upp mig för att hålla alla på humör :-) så barnen får hellst stanna hemma (om möjligt) när jag måste gå ärenden!

2013-01-13
emcb
emcb

.

2013-01-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...