App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Minimera användandet av barnvagn?

Åh, jag är så heligt trött på detta protesterande av att sitta i barnvagnen! Igår skulle vi gå i ca 20 min till skogen för att grilla korv med mina föräldrar, syster och systerbarn. Ingrid började yla efter ca 5 min. Och då sitter hon och vill kasta sig över kanten på vagnen, krumbuktar sig så hon glider längre och längre ner, blir arg för det osv osv. Jag blir så stressad, ledsen, trött. Min man föreslog att han skulle gå hem med henne istället, men NEJ! Hon kan inte få diktera precis alla villkor jämt och ständigt. Och ibland är det helt enkelt för långt att gå. Hur fasen gör man?? Ska man skita i vagnen och säga till folk att vill ni umgås med oss får det ske på gångavstånd från vår lägenhet? Eller vaddå?? När blir det lättare? Blir det lättare när man kan börja resonera med dem, och säga att vagnen kan användas om de blir trötta i benen? För hon fattar inte det sambandet alls ännu. :-(

2013-01-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Per=ses

2013-01-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Det är en framåtvänd sittvagn. Jag tror egentligen att problemet snarare är tvärtom. Vi köpte denna vagnen i somras när vi skulle på semester, eftersom hennes första vagn är en pansarvagn, men jag tror egentligen att hon hellre hade suttit och sett på oss. Hon är världens mest försiktiga lilla tjej.

Busan; okej, men det låter ju bra! Får se när osis och jag får till ett möte nästa gång. Jag har leksaksbilar liggande hemma som tillhör hennes son, så förr eller senare måste vi per annars blir jag väl betalningsskyldig. ;-)

2013-01-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Maskrosbarn: tack för alla tips! Vi har en Brio spin. Cykel är ingen dum idé, tyvärr är både min och makens cyklar inte använda på år och dar och har punktering både fram och bak. Något vi inte har råd att åtgärda i nuläget. :-/

Emcb: det funkar inte på min tjej! Hon blir vansinnig när man försöker sätta henne i vagnen, fast hon är så trött att hon knappt orkar lyfta fötterna från marken. Men det är det jag hoppas på, att hon snart ska fatta fördelarna med att sitta i vagnen.

Busan: vad snällt av dig! Jag skulle absolut kunna testa. Passar den på min vagn tror du? Jag hojtar till här eller på Osisen om det blir aktuellt! Tack! :-)

Betty: jag tror hon är för liten för att fatta det. Hon får ju oftast mutor i vagnen, men ibland duger inte ens det. Och nu när det är vinter vill man ju gärna att hon har vantar på sig, och hur lätt är det att hålla en pepparkaka (!!) i handen när man har termotumvantar på sig? :-P
Ida: här är barmark. Testade dock att försöka sätta henne i en pulka när vi var uppe i Norrland över nyår. Gick inte. Hon blev livrädd, skrek som en tok och spände hela kroppen som en båge så det fanns inte en chans.

2013-01-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Hur fungerar det om du låter henne få gå i från början. Hon kanske vill åka när hon blir trött i benen? Min son klarar att gå ganska långt, 30min ca. Jag tar med vagnen och han sätter sig frivilligt när han börjar bli trött :-)

2013-01-13
emcb
emcb

Lillråttan; jo, klart man måste ibland men det är så jäkla jobbigt!

Osisen; har ni en ståbräda? Annars, nej, vi känner ingen? ;-)

Titti; ja, så sent som igår testade mina föräldrar det när de skulle gå hem från skogen med henne (min man och jag hade åkt in till stan för att gå på bio), men hon hade skrikit ändå.

2013-01-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

ni känner ingen med ståbräda som ni kan låna bara för å testa? ibland kan ju det va ett alternativ.när de inte vill sitta..

2013-01-13
osisen
osisen

.

2013-01-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...