App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravid med diabetes typ 1.

Hej! Jag är nu i vecka 11 eller hur man nu räknar, för jag förstår fortfarande. Kanske inte så konstigt eftersom jag fick reda på det i vecka 9 och har inte märkt något speciellt. Jag undrar om det finns någon därute som också har diabetes typ 1?! Jag har haft det i 18 år snart och det är första barnet så det hade varit kul med någon att prata med. Eller någon annan i närheten?! Jag befinner mig i Höganäs-området! :)

2013-01-11
Brorida
Brorida

Hej är också typ 1 diabetiker , väntar första barnet o är i vecka 25. Ja det är mycket kontroller och som ett heltidsjobb med alla blodsocker kontroller. Men oj vilken motivation man för inför allt detta då man inte bara har sig själv att tänka på! Det är ju så spännande! Lycka till!

2013-01-30
amaisa
amaisa

Hejsan

Jag fick min typ 1 diabetes 2006, och jag är nu gravid med mitt första barn. Beräknat datum är den 21 feb så jag är i v35+2 om jag inte räknar helt felt.

Det du kommer att märka som gravid diabetiker är att det är en massa kontroller, hela tiden. Men jag har haft bra kontakt med min diabetessköterska och barnmorska, och de två har samarbetat bra. Innan jag blev gravid sa min diabetessköterska att det kan vara ett heltidsjobb att vara gravid diabetiker, det är mycket kontroller på sjukhuset, blodsockret kan vara väldigt lurigt för vissa o.s.v.

Generellt har jag haft bra värden hela tiden, och jag har mått bra. För mig har träning alltid varit viktigt och när jag var kring v15 så skaffade jag mig en personlig tränare. Det var dyrt men värt varenda krona. Anledningen till att jag skaffade mig en PT va för att många i min omgivning ifrågasatte om det verkligen va bra för barnet att jag tränade ett par gånger i veckan och när jag letade efter info på nätet så blev jag bara förvirrad och det var svårt att hitta information som jag kunde lita på. Nu när det bara är 4-5v kvar till förslossningen så springer jag fortfarande 2-3 gånger i veckan, det går inte fort och det är inte länge, men det gör att mitt blodsocker håller sig stabilt. Så mitt bästa tips är att träna för det fungerar kanon för mig, och att du inte ska lyssna på vad folk i din omgivning säger utan lyssna på din kropp istället.

2013-01-19
möckle
möckle
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...