App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid

Hej! Jag är gravid i v.20 och jag älskar varenda sekund utav det3 Mitt bästa råd är att bara njuta av att vara gravid. Många känner ångest för att man växer och blir stor, men gör inte det. Det är så vackert och naturligt med gravida. Många känner även att man vill att graviditeten ska vara över för att man längtar så till att få träffa sitt lilla underverk, men glöm inte att njuta av att ha det lilla trollet inom dig=) Det är nu du knyter an till den lilla och skapar det speciella band mellan er. Ta hand om er!

2013-01-10
Sarariuttala
Sarariuttala
Barn på 1 år och 11 månader

Tack vad snälla ni är:) Underbart med mage, trots ryggen3 Sen så är det ju bara så underbart att få känna det man skapat, det bästa jag gjort3

2013-01-16
Sarariuttala
Sarariuttala
Barn på 1 år och 11 månader

Min graviditet var en baggis från början till slut, så jag förstår absolut vad du menar! Jag njöt i fulla drag, jag ville att min mage skulle synas så mycket som möjligt. :-P Min dotter föddes på 39+3, och jag kände mig nästan lurad på de där sista dagarna. Hehe.

Grattis till din graviditet och lycka till framöver! Jag tycker du skrev fint, även fast många har det skitjobbigt så finns det dem som kan njuta av sin graviditet till 100% och det måste de få göra!

2013-01-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

:) Gillade ditt inlägg.

 

Klart man får försöka se det så positivt som möjligt. Kommer ju faktiskt något bra efter!

 

:) Fast jag måste erkänna att jag är sjukt gnällig nu och jag har ganska liten mage :P

:D

2013-01-14
babyonboardhere
babyonboardhere

Om någon har tagit illa vid sig av mitt inlägg så ber jag så hemskt mycket  om ursäkt för det, var inte alls min mening. Lycka till alla därute=)

2013-01-12
Sarariuttala
Sarariuttala
Barn på 1 år och 11 månader

Jag hoppas att du inte ser mitt inlägg som ett påhopp, det var snarare ett konstanterande av att andra skulle bli sura av uppmaningen att njuta av sin graviditet.

Jag njuter inte minsta av det, jag njuter däremot av tanken att jag bär och "bygger" ett barn som är "mitt" egna. Men bara för att jag inte njuter av att bli stor och tung och må illa och ha foglossning betyder ju inte det att jag tycker illa om graviditeten i sig. Bara av att må och känna som jag gör.

Och jag förstår folk som knappt kan gå ut de första veckorna p.g.a illamående och sedan för att dom inte kan gå p.g.a foglossning och blivit för stora/tunga, jag förstår att de blir förbannade när folk uppmanar dom "att njuta" av sin graviditet.

2013-01-12
Betty86
Betty86

Jättefint skrivit! Visst hade jag det tufft men jag anser inget negativt med graviditeten då jag fick den mest underbaraste dottern 💗 det var värt varenda springande till toa, dålig sömnen, jag hade en lätt förlossning men som jag har märkt vi kvinnor är skapta för detta och varenda sekund skulle jag aldrig byta ut mot detta liv jag har! Fint skrivit som sagt!

2013-01-12
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

Kiraz87: Tack rara du, jätte snällt av dig=)

2013-01-12
Sarariuttala
Sarariuttala
Barn på 1 år och 11 månader

Jag önskar såååå att jag kunde känna så som du gör.. å jag har inte haft jättejobbiga graviditer men jag hatade det ändå.. trivs inte alls som gravid å ska definitivt inte ha fler barn nu!

2013-01-11
osisen
osisen

Jätte tråkigt att du ska behöva ha det så verkligen, inget man önskar någon människa. Vet vad du pratar om då jag själv har foglossning osv. Men ville bara uppmana alla som har en svår och jobbig graviditet att det kommer att bli bättre. När den lilla väl är född så kommer man inte ångra en enda sekund. Därför njuter jag så mycket av att vara gravid trots alla svårigheter. Försöker att se det från den ljusa sidan trots att det i bland kan vara svårt att ta sig igenom vissa dagar. Det var inte min mening att någon skulle ta illa vid sig, absolut inte. Försökte bara att ge lite uppmuntran och stöd till alla därute.

2013-01-11
Sarariuttala
Sarariuttala
Barn på 1 år och 11 månader

Alla har rätt till att njuta av sin graviditet, självklart! Men det betyder inte att alla gör det för det. Jag har knappt njutit en sekund av denna graviditeten, har varit för jobbigt av många olika anledningar.

Nu är jag i v. 37 och gör allt annat än njuter! Jag har riktigt hemska förvärkar så många ggr varje dag och har haft det i minst 10 veckor vilket gör att jag är helt slut hela tiden. Bebisen är så vild och stor i sina rörelser att det bara gör så ont så fort den rör sig, inget njutningsbart i det alls. Har en foglossning som gör att jag går som en gammel kärring för att det ska göra minst ont, men det resulterar i ryggvärk istället.
Jag har jättesvårt för att leka med min dotter pga detta och det ger mig fruktansvärt dåligt samvete, har jättesvårt att göra nåt hemma så maken får ta det mesta även fast han jobbar mycket mer än 100%.

Jag vill bara att bebisen ska komma nu och jag vill aldrig nånsin vara gravid igen.

De som kan njuta gör antagligen det redan.

2013-01-11
xLillaMy
xLillaMy

Jag menar självklart inte att man inte får gå runt och grubbla och må dåligt, det är klart att man får det. Men det jag vill säga till alla ni gravida kvinnor därute är att ta vara på tiden den lilla ligger i magen=) Det är ju en så oerhört fantastisk och underbar känsla. Jag älskar att känna min lilla tös sparka och röra på sig=) Önskar er alla en underbar graviditet=)

2013-01-11
Sarariuttala
Sarariuttala
Barn på 1 år och 11 månader

Ja men eller hur! Det hjälper inte att gå runt och må dåligt och grubbla på dom negativa sakerna. Man får försöka att helt enkelt tänka på det lilla trollet man har inom sig, all den kärlek han/hon för med sig. Alla dessa nedgångar har bara gjort mig starkare. Det viktigaste för mig är att den lilla är frisk och mår bra. Visst kan man ha vissa dagar som det är extra jobbigt, men när jag har haft det så har jag ändå varit så lycklig. 3

2013-01-11
Sarariuttala
Sarariuttala
Barn på 1 år och 11 månader

Även fast jag har haft olika illamående perioder med mina två gravidteter så har det gått hur bra som hällst. Jag är dock inställd på "När kommer smällen". När går det åt fanders för det går lite för bra. Och då är det folk som blir sur på mig. Men samtidigt är det den attedyden alla har.

Varför kan man inte få bara njuta och bara va. Det finns så många där ute som bara har det bra men dom får nästan skämmas. 

Jag tycker att du ska njuta extra mycket bara för att du kan! Och som du skrev, du har haft det jobbigt men njuter ändå.

2013-01-11
Gunilla1987
Gunilla1987
Bebis på 2 månader

Okej. Var absolut inte meningen att det skulle bli stötande. Utan en uppmuntring till alla gravida kvinnor som har en jobbig och svår graviditet. Jag har själv haft en väldigt jobbig graviditet,och har det fortfarande. Ville bara berätta att ni är vackra som ni är3

2013-01-10
Sarariuttala
Sarariuttala
Barn på 1 år och 11 månader

Håller helt med dig!!! Njut! För tiden går alldeles för fort...

2013-01-10
klumpidunsa
klumpidunsa

Ojoj, räkna med sura kommentarer från folk som haft allt annat än lätta graviditeter. Själv mådde jag konstant illa i sex veckor, var ganska svårt att njuta då.. Nu är det dock toppen att vara gravid, vecka tjugo är perfekt!!

2013-01-10
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...