App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vad gjorde ni med storasyskonet?

Väntar vårt andra barn och har en tvååring. Nu börjar vi fundera på var sonen ska få vara när förlossningen startar. Har inga släktingar i staden, de bor tre timmar bort och har sagt att de kan komma om det krisar. Har inte bott i staden så länge så har inga bekanta vi umgås med. Sonen går på förskola men får bara gå 15tim/vecka... Någon som känner igen sig?

2013-01-10
Mina4
Mina4

(null)

2013-01-21
Lilla E
Lilla E

Nu äntligen verkar vi ha hittat en lösning!

Har ett vänpar som precis fått sitt första barn (därför har vi inte vågat fråga dem) men nu har de själva frågat oss om vi vill ha hjälp när vi ska åka in. Så den nyblivne pappan ställer upp några timmar tills mina föräldrar tar sig hit från sin hemort 3 tim bort. Supersnällt och ja, det blev lite mindre att oroa sig för.

Sen har vi som sagt sonen på förskolan så sker det dagtid en vardag så kan han säkert få stanna tills mina föräldrar tar sig dit.

2013-01-21
Mina4
Mina4

Känner igen mig till viss del i det du skrev...

Än så länge har jag svärmor i samma stad, hon håller dock på att flytta till en annan stad men har sagt att hon tar storasyster när det väl är dags tills ngn av mina föräldrar kan komma hit (de bor dock på andra sidan landet och har ca 5-6h att köra hit).

Pratade även med fsk idag och de sa att krisar det så är det bara att lämna in där om det är under veckan dvs (de öppnar kl.6) och sen är det pappans arbetstider medans jag och bebisen är på bb.

2013-01-21
Blomman79
Blomman79

ScorpioX: Vad starkt av dig! Jag känner fortfarande att jag vill ha maken vid min sida och hoppas det ska lösa sig så att mina föräldrar hinner hit och kan ta hand om sonen. Men i värsta fall har ju nöden ingen lag.

2013-01-13
Mina4
Mina4

XLillaMy: jag hade tänkt gå hem på helt föräldraledigt två veckor innan bf men då får syskonet bara gå 15tim/vecka. Så nu har jag beslutat att jobba 40% fram till bf så att sonen kan gå fler timmar/vecka. I vanliga fall jobbar både jag och maken heltid. Lite trist med kommunens regler...

2013-01-13
Mina4
Mina4

När barn nr två skulle födas var barnet med på förlossningen och pappan. De andra fyra barnen har jag varit inne själv utan att ha med varken släkt eller barnens pappa. Det har gått alldeles utmärkt. Kramis

2013-01-13
ScorpioX
ScorpioX

Jag måste bara fråga, varför har ni bara 15 timmar på dagis? Du har ett eget företag säger du, jobbar du bara 15 timmar/vecka? Du borde ju få ha fler timmar om du jobbar mer än så ju! Eller kanske din sambo/man är arbetslös?

2013-01-13
xLillaMy
xLillaMy

Svärmor fick ta hand om tvillingarna.de var 19 månader när lillebror kom.fick ringa henne kl 04:00.hon bodde bara några hundra meter ifrån oss.hon gick bort för 4 månader sen :(.

Blir det fler barn så blir det lite knepigare.min man har sin syster ca 2 mil bort.

här hade inte dagis kunnat hjälpa till eftersom han föddes 06:47.sen gick de inte på dagis förrens de var 21 månader.

2013-01-12
Emilie7
Emilie7
Gravid i vecka 30

Tack för alla svar! Jo hoppas ju att det börjar under dagtid så att sonen kan vara där tills mormor och morfar kommer. Lite jobbigt känns det men känns som att vi inte kan göra så mycket mer än vänta och se hur vi löser det.

2013-01-11
Mina4
Mina4

Svärföräldrarna bor bara 200 meter härifrån så svärmor är standby whenever! Skulle det sätta igång natten mellan fredag o lördag så kommer svärmor och sen får min mamma komma och hämta mini.

Dagis kan ju tyvärr inte hjälpa er ifall det sätter igång på helgen. Men som de andra säger, ifall det krisar så kan ju barnet följa med till fl tills släktingar kan komma och hämta! Eller så får pappan helt enkelt ha barnet tills de kommer.

Jobbig sits dock :/

2013-01-11
xLillaMy
xLillaMy

planerad igångsättning, så vi sov hela familjen hos svärisarna och sedan tog svärmor dotra till dagmamman och hämtade henne där och hade henne över natten och lämnade sedan hos dagmamman samt hämtade henne där och skjutsade hem henne till oss på kvällen. vi stannade ett dygn på bb. vi fick ändra dagar och tider som dotra gick hos dagmamman iom detta. Prata med dagiset, är det dagtid kan de säkert hjälpa till.

2013-01-11
Yrwen
Yrwen

Förskolan borde även hjälpa er dagtid, ring rektorn! Man får ha barnen längre om man har speciell anledning och det har ju ni, då kan er släkt hämta där!

2013-01-11
emcb
emcb

Annars får man ta med syskon till förlossningen om det krisar! Då kan din släkt möta upp och hämta där. Men jag tror att de kommer hinna komma, ofta tar det lite tid innan man behöver åka in. Men bra att ha en reserv plan!

2013-01-10
emcb
emcb

Finns det någon vikarie på förskolan som er son gillar? Fråga den vikarien om hon/han kan tänkas vilja vara barnvakt mot en peng. Ofta är det ju arbetslösa sommär vikarie så de vill säkert tjäna lite extra. Fråga er sons ordinarie personal om de kan tipsa om någon!

2013-01-10
emcb
emcb

kolla upp barnvaktshjälp på nätet, det rör sig ju säkert bara om några få timmar (tills släkten från annan ort anländer)

Om det är ett bra företag har de säkert erfarenhet  av detta.

2013-01-10
solskensmamman
solskensmamman

Jag är egenföretagare så har inga jobbarkompisar. Ja visst är 15tim/vecka på förskolan lite?! I värsta fall får det nog tyvärr bli så att maken får stanna hemma med sonen tills mormor o morfar hinner hit från annan ort. Ibland hade det varit skönt att ha dem närmare. Våra vänner i stan fick nyligen en egen liten bebis och är väldigt oroliga för RS, vilket jag respekterar då sonen blev inlagd när han var 6 veckor pga det, så vännerna är tyvärr inget alternativ. Känns lite trist att behöva vara orolig för en sån här sak men men...

2013-01-10
Mina4
Mina4

Alltså, i vår kommun får barnet gå heltid 40 h. veckan vid syskonets födelse i två veckor. Så där har ni ju en liten räddning iallafall, om det gäller hos er med då. Annars får du i värsta fall åka in själv, att din sambo kör dig in då menar jag. Sjukhuset har ingen som helst skyldighet att låta syskon följa med in, och att dom skulle kunna ta hand om sonen under tiden tror jag knappast, speciellt inte om dom har fullt på förlossningen. Dom har ju inte direkt ett dygnet runt öppet dagis där.

2013-01-10
Betty86
Betty86

alltså krisar det får man ju föda själv å pappa får ha hand om det andra barnet.
e det dagtid kan han ju va på dagis så får pappa hämta senare, de har ju öppet till 18 å ja tror inte de säger nåt om man förklarar varför :-P.
vi lämnade till mormor när andra kom. men vi bor ganska nära å vi möttes på sjukhuset så åkte han med mamma å jag å mannen gick in på sjukhuset.
sen hade bi grannarna som vi hade kunnat lämna till åxå..

2013-01-10
osisen
osisen

Ni kan inte sova hos släktingar när det närmar sig och välja ett bb nära där?

2013-01-10
Liisa89
Liisa89

Varför får sonen bara gå 15 Tim/vecka? Ni har ju inte andra barnet än? Vi hade tänkt lämna vår dotter till farföräldrar (för det passar med BB) eller min syster och om det inte skulle gå har vi även några vänner som kan passa i nödfall

2013-01-10
InezFinez
InezFinez
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...