App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Slutar att amma ( ffa nattamningen )

Hej ! Jag har endotter på 7 månader och jag vill gärna sluta amma, ffa slutar nattamma, men jagvet inte hur jag ska göra. Hon får grötpå morgonen, barnmat till lunch samt fruktmos och gröt på kvällen. Jag ammarhenne på morgonen efter frukost, efter lunch, innan hon gör sineftermiddagstupplur, efter tuppluren, innan jag lägger henne på kvällen, vid22-tiden när vi går och lägger oss, sedan varannan timme på natten. Jag har ökatmatportioner under dagen och båda min man och jag har försökt att vagga henneoch lugnar henne på natten utan amning, vi höll på mellan ½- 1 – timme utanframgång, till slut så ammade jag henne i alla fall. Hon taringen napp och ingen flaskan. Jag känner mig rätt förtvivlat och enormt trött.Skulle vilja så gärna kunna sova lite mer än bara 1,5 timmar åt gången. Är det någonsom har några tipps till mig ?  Hurslutade ni? Hur fick ni era bebisar att tar flaskan?

2013-01-09
Sweden
Sweden

Tack för alla svar, tips och råd ;)

2013-01-12
Sweden
Sweden

Ska tilllägga från mitt förra inlägg att jag ammar på dagar som vanligt och inga planer på att sluta amma. bara trappa ner på natten så både lilleman och jag får sova lite mer. hoppas det löser sig för dig!

2013-01-10
EmmaSa
EmmaSa

Jag kan tillägga att jag drog ner på dagamningen och tillslut tog jag bort den helt INNAN jag slutade nattamma. Min dotter var sån "tutte-missbrukare", så hon skulle aldrig ha accepterat att inte få snutta på natten om hon hade fått det på dagen.

2013-01-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Det är så jag hoppas/ hoppades på att det skulle fungera.
Jag kan tänka mig fortsätta amma på dan, men helt enkelt
Inte på natten. Låter kanske egoistiskt, men jag vill så gärna
kunna sova tre timmar i sträck !

2013-01-09
Sweden
Sweden

jag nattammar fortfarande min son på 6,5 månad.men vill sluta.ger han 2 portioner mat + 1 grötmål.han gillar inte heller välling.men vatten dricker han från flaskan.jag ammar från ca 21:00-09:00 och har sen uppehåll till 21:00.försöker få in ett mål i sänder.när jag fått in 5 mål så hoppas jag på att nattamningen kan försvinna så småningom.

2013-01-09
Emilie7
Emilie7
Gravid i vecka 30

Vi gjorde som Norrlänning; jag sov på soffan i en vecka ungefär. Gick över förväntan! Vi hade väntat oss katastrof, för hon hade legat med min tutte i munnen hela nätterna i flera månader innan jag slutade.
Och hon tog varken napp eller flaska då. Efter ett tag började hon förstå det där med nappflaska, så då fick jag i henne lite välling på kvällarna. Annars var det bara att stå vid spjälsängen och klappa på henne och sjunga tills hon somnade. Vi har aldrig låtit henne ligga och skrika.
Lycka till!

2013-01-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Tack så mycket för alla tips! Jag har provat tre olika pipmuggar, hon tuggar bara på de och blir bara jätteblöt på bröstet, så att jag måste byta kläderna.

Men det kanske finns nån mugg som funkar för henne :-) eller nån flaska.

2013-01-09
Sweden
Sweden

Det är bara att bestämma sig och vara stenhård, det kommer att bli mycket gnäll och tårar men det är bara att härda ut. Det enklaste sägs vara att pappan tar det hela själv, att mamman typ sover på soffan för då försvinner lukten och känslan och det blir "lättare" för barnet. Fast lätt är det väl aldrig när det gäller att ta bort en vana... Däremot skulle jag inte ta bort all amning på en gång, utan välja att ta bort antingen dagen eller natten först.

2013-01-09
Yrwen
Yrwen

Tack så mycket ! Jag har ocksåt testat en del :-)

2013-01-09
Sweden
Sweden

hej! har inte slutat nattammat ännu. bara trappat ner till 2ggr natt. Han är 6månader. äter lite gröt till kvällen innan han ska sova. tycker inte om välling. men mitt tips på flaskan! han tog inte nån! testade allt. trodde ja. fick då tipset tommee tippee flaska! Han tog den direkt. super bra. liknar brösten så är väll därför:-) så testa den:-)

2013-01-09
EmmaSa
EmmaSa
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...