App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sova ute?

Alla ni som har bebisar (under 1 år) som sover ute i vagnen på dagarna, när började ni med det? Ålder? Väder? Temperatur? Hur ni de? Min minsting strular med både mat och sömn, och dessa två är ju tätt sammankopplade, funakr itne det ena så brukar det andra strula också. Nu har vi märkt att hon sover mycket bättre ute i vagnen och det är ju bra :) Men hon blir kall om både händer och fötter trots tjocka vantar och tossor... Men när vi hade filt/täcke över henne så blev det mycket bättre, men hon har ju en tjock vinteroverall så det finns ju inget riktigt behov av täcke/filt då.. Hur länge låter ni de sova ute? Hur gör ni med mattiderna? Låter ni de sova over maten eller väcker ni de? Min är ju bara 3 mpånader och helammar än så lnge..

2013-01-09
Yrwen
Yrwen

Min lill grabb på 6 månader har fått sova ute sen han va någon månad gammal. sover bäst ute. Nu när det är kallt ute så här han overall, tossor, vantar, mössa och en lammskinsåkpåse. alltid varm och go när man tar upp honom. sovit ute när de varit -15, fortfarande varm å go. har babyvakt å ställer honom så man kan kolla till. han är så van nu att det är bara å klä på honom och lägga honom i vagnen så somnar han. Behöver inte ut och gå med honom för att han ska somna. Lägger ut honom varje dag runt Halv tolv.

2013-01-10
EmmaSa
EmmaSa

Hon ligger på en fleecefilt och har en lite tjockare babyfilt (typ fleece fast annat material) över sig. Hon har även det där locket till liggdelen på. Babywatchern ligger i och hon står vid ett entren så jag har ju en dörr precis vid henne och kan kika från köket så att jag ser henne utan att störa med att öppna en gnällig dörr :)

Men då är jag iaf inte helt fel ute. Man kan tycka att jag som har ett barn som är äldre borde känna mig tryggare men hon är född i juli och betydligt mer varmblodig än lillasyster.

Tack för alla svar :)

2013-01-09
Yrwen
Yrwen

Min första sov ute från att han var några veckor bara tills han var 4år. Inte varje dag efter att han fyllt tre år men om jag gick en promenad sov han i vagnen.

Klart det blir kallt att vara ligga i overall. Hon ligger ju stilla. Min tvååring sover i overall, tossor, vantar, mössa och i en åkpåse, då är han varm och go hela tiden. Täcke är inte så bra att ja vi vagnen eftersom det suger åt sig fukten i luften och blir kallt och blött om barnet ligger ute. Bättre med en fodrar åkpåse! Då får de värme både under och över sig.

När de var så små som din brukade jag väcka dem efter tre timmar. Min första har haft lätt att sova väldigt länge i vagnen ute, så jag tog in vagnen efter tre timmar. Jag lät det inte gå mer än fyra timmar mellan matningarna, då väckte jag barnet.

Jag ställde också vagnen (vid fönster el. altandörr) så att jag såg den inifrån, hade alltid en baby watcher i vagnen också!

2013-01-09
emcb
emcb

Om du lägger nåt under henne i vagnen håller hon värmen mycket bättre än om du bara har nåt ovanpå. Kanske du redan tänkt på förstås. :-) Det är lite olika hur mkt de behöver ha på sig från barn till barn också... vi har en liten varmblodig en som sover utan täcke i 18-gradigt sovrum varje natt och som vaknar svettig och gnällig om man lägger på henne täcke för man tycker hon borde faktiskt frysa... Så när hon sover ute har hon ganska tjock fleeceoverall, tunn fleecefilt, mössa och så överdraget till liggdelen och så ligger hon på t.ex. fårskinn. Så har hon sovit i ca -10 utan att bli kall.

2013-01-09
annan12
annan12

sovit ute i alla vädra ner till minus 12 .. hon får sova till hon vaknar.

2013-01-09
osisen
osisen

Vi har inte heller bestämda mattider till lillan, men jag håller ju ändå lite koll på hur lång tid det gått sen senaste målet, det bör ju inte gå hur lång tid som helst heller...

2013-01-09
Yrwen
Yrwen

vi har inga bestämda mattider då dottern är 17v , hon äter när hon.är hungrig varierar 1-4 h mellan målen.

2013-01-09
Sara_Erik
Sara_Erik
Barn på 2 år och 7 månader

min dotter har alltid sovit ute speciellt om hon är förkylld för då är de lättare för dom att andas kall luft. dom sover så mycket bättre ute.

2013-01-09
Sara_Erik
Sara_Erik
Barn på 2 år och 7 månader

Alla svar är till hjälp :) Lillan är ju född i slutet på september, så hon är 3 månader nu och det är ju inte särskilt kallt ute heller, ligger runt 0an här. Fast på förmiddagen får hon sova inne, för jag hinner/orkar inte klä på oss alla 3 och få i oss mat och så innan hon behöver sova igen (hon är bara uppe max 2 timmar) så då får hon ligga inne, men nu tänkte jag börja med att ta en promenad efter lunch, när alla fått i sig mat och låta henne sova ute då.

2013-01-09
Yrwen
Yrwen

Hur tänker ni? hur gör ni?

2013-01-09
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...