App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kom igen nu!!!!

Bombardera mig med pojknamn :) min sambo och jag behöver massor.. Vi är inte alls på samma namn nivå så vi behöver all hjälp vi jan få.. Så koooom igen!!!:)

2013-01-08
Linz
Linz
Barn på 1 år och 7 månader

Haha, ja! Vi var noga med att ingen vi kände skulle ha samma namn och det gick lite till absurdum. "Det kan han inte heta för det heter min kusins, sambos kusin" typ så. Så tog vi Sebastian, och efter kom vi på att kusinens man heter det (vi är en väldigt tajt släkt) men han har ett annat smeknamn som vi andra använder så det fick bli det ändå :-D Man kommer hitta associationer med de flesta namn tror jag!

2013-01-09
Betty86
Betty86

jag gillar ju inte namn som jag känner e gubbnamn.
typ Albert, Valter, Vidar, Arvid å liknande
sen gillar jag inte de här tidlös klassiska namnen som karl, Gustav, Johan osv så de går fetbort för mej.
namnen får inte rimma på nåt elakt.
Ett namn som faktiskt har kommit att gillas som e ett gubbnamn e dock Sixten (sonen har en kompis med namnen å han va så oroligt söt som.liten så då fastnade jag för namnet)
Sigge e lite gulligt med
Annars e det nog mer engelskklingande namn jag fastnar för som Liam, William, Milo, Devin, Kevin,
Det vet jag ju e många som inte alls gillar men smaken e som baken..
när vi vänta sonen hade vi ett namn på listan av killnamn.. han heter nåt annat än det.
när vi vänta tjejen hade vi en lite längre lista på killnamn men det va väl i princip de ja skrev här.. tycker killnamn e sjukt svårt.

2013-01-09
osisen
osisen

Tack förtipset catpus.. Får ta en kväll p lista lite namn :)

2013-01-09
Linz
Linz
Barn på 1 år och 7 månader

Ja jisses dessa namn.. Men visst Betty är det så :) Alltså ja gillar Johannes och Jonatan.. Namnen är inte så vanliga idag som de va när ja föddes.. Men namnen Jonatan påminner sambon om bröderna lejonhjärta.. Men vi får se:) kan man få några namn me på en kanskelista så har man lite :))

2013-01-09
Linz
Linz
Barn på 1 år och 7 månader

Har själv jätteproblem att komma på pojknamn så jag följer med spänning :) tänkte på när nån skrev längre ner att det inte skulle rimma på nått. Då kom jag att tänja på när jag var inne på en sida där man kunde få namnförslag. Jag valde nordiska namn. En del av förslagen hade jag aldrig hört. Men jag fick mig ett gott skratt när jag fick förslaget Jukka-Pekka :D kanske fungerar i Finland, men här....? Njaaa... ;)

2013-01-09
Iffe
Iffe

Vi resonerade som er Linz, och du vet, man måste inte ha namnet klart innan barnet kommer. Vi trodde oss ha det men det tog ytterligare 3 veckor efter sonen kom som vi bestämde oss för Sebastian. Namnet fick absolut inte vara med på topp 100-listan, fick inte vara alldeles för komplicerat, och inte för annorlunda utan vi ville liksom falla in i mängden. Mannen vi hade innan var bl.a Silas, Milo, Levis. Men sen kom vi på att vi tyckte dom var för annorlunda. Milo gillar jag fortfarande, men jag har lovat min kusin att låta det namnet vara :-D

2013-01-09
Betty86
Betty86

Ta nåt som inte påminner om nån annan ni känner. Släktnamn i all ära, men jag vill inte tänka på gammelmormor eller moster eller den där på skolan när jag kallar på mitt barn :P Släktnamn passar som andranamn tycker jag. Sen inget som rimmar på nåt som man kan få heta på dagis/i skolan sen (Nora rimmar på... Väldigt synd för det är så fint!) och inget som folk inte kan uttala eller som ger ett tråkigt smeknamn (typ Karl, jättefint, Kalle, inte så roligt). Och inget som låter roligt/fel med efternamnet (du vet, usle finske trädgårdsmästaren Maski Hallonen, om du hört det skämtet) Många "inte" blev det visst... det var ju inte riktigt det du bad om... Det är skitsvårt med namn! Jag gillar ganska vanliga namn: David, William, Noel, Anton, John, Johannes. Charlie är coolt på rätt unge :-) Hoppas ni kan enas om nåt ni både verkligen gillar!

2013-01-09
annan12
annan12

Milton, amandus, Marcel, Marcelo, noa

2013-01-09
babybo
babybo

Gustav, Leon, Freddie, Thor, Loke, Elliot, Melker

2013-01-09
Sara_Erik
Sara_Erik
Barn på 1 år och 6 månader

Hade de inte varit för en person som ja verkligen inte tål, hade Adrian varit långt uppe på min lista :) tack :)

2013-01-09
Linz
Linz
Barn på 1 år och 7 månader

Milo,Aaron,Adrian gillar jag:)

2013-01-09
sandra988
sandra988

Eller hur!!! Haha men på 21 veckor ska vi väl komma överens om något.. Alltså kanske han ger med sig till slut ;)

2013-01-09
Linz
Linz
Barn på 1 år och 7 månader

Varför inte Junior? ;-)

Om du tycker att han ska ha ett lite vanligare namn så tycker jag att ni ska köra på det. Som sagt, han ska kunna leva med sitt namn utan att behöva bokstavera det tio ggr om dagen.

2013-01-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

De va fräckt :) men går dock inte hem hos sambon.. Kanske bara skulle döpa honom till nr två.. Skulle de funka?? ;p

2013-01-09
Linz
Linz
Barn på 1 år och 7 månader

Kåre, om ni nu inte vill ha ett allt för vanligt namn men ändå inte gubbigt. Min bror på 17 år heter de å är rätt ensam om det på skolan å i kompiskresten å i släkten ;)

2013-01-09
ica_86
ica_86
Barn på 3 år och 9 månader

han var inne på Attila, akilles, atlas... men det är BIG NO NO NO NO.. ungen ska ju kunna leva ett normalt liv med!!  =)

2013-01-09
Linz
Linz
Barn på 1 år och 7 månader

tack bara fortsätt... alla möjliga namn... förutom neo leo theo... lite för vanliga ;)

ja och Loke är jätte fint, men min sabo tycker att man lika gärna kan döpa barnet till Judas istället... o bla bla.. namnen ska vara betydelsefulla, historiska, ej för vanliga så inte moderna... och inte "gubbanamn" och mina namn som ja har är " bögnamn" eller "gubbnamn" eller så är de för vanliga... så.. en jäkla tur att man har 21 veckor kvar till bf... vi blir tokiga på varandra för vi e helt olika.. jag  gillar de här gamla vanliga namnen som jonatan, jacob, johannes..  men ack nej!!!  att vi hittade ett namn till dottern är bara ett mirakel!!!!

2013-01-09
Linz
Linz
Barn på 1 år och 7 månader

CatPuss; vilka tungvrickare du presenterade där. ;-)

Linz; på vilket sätt tycker ni olika? Vill ni ha "moderna" namn eller gammaldags namn? Eller mittemellan...? ;-)

2013-01-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

loke var vårt val..

men jag gillar threodore, zackarias, alexander, bastian

2013-01-08
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...