App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tjock och fet :(

Behöver bara skriva av mig, vet inte vad jag ska göra.. Har kämpat med min vikt hela mitt liv. Är 22år och har vägt allt mellan 110 till 75 de senaste två åren. Är 169 lång... När jag blev gravid var jag i en vikt svacka, vägde ca 97kg. Nu är jag i mitten på v.12 och känner mig så hemskt tjock, ful och äcklig. Gråter och bryter ihop och vet att jag kommer säkerligen gå upp några kilo under graviditeten.. Försöker äta nyttigt och röra på mig, har ett aktivt jobb. Men svårt när man är konstant hungrig, och känslomässigt ur balans av alla hormoner för då kommer mitt gamla ätmönster tillbaka :( Min sambo stöttar mig massor, peppar mig till träning och säger hur vacker jag är ändå och säger att det är naturligt att gå upp iom grav. Själv känner jag ren och skär ångest över att gå upp mer och är så rädd för att bli större att jag nästan inte vill äta...

2013-01-08
loveisjustyou
loveisjustyou
Gravid i vecka 9

Jag hade viktångest hela tiden förut! För 4 år sedan slängde jag ut vågen bokstavligt talat och har aldrig vägt mig sen dess! Jag har aldrig mått så bra i hela mitt liv! Jag har både tuttar mage och rumpa. Är nöjd med min kropp och skiter i vad jag väger. Äter det jag vill och har ett aktivt arbete. Tränar då och då och njuter av livet när det går:)

2013-01-20
Rosenknopp
Rosenknopp

Jag kände att jag måste svara här, för jag har just gjort en revolutionerande upptäckt.

Jag har som du kämpat med lite extrakilon och känner inte alls för att gå upp mer i vikt. Men jag har upptäckt att det är en ENORM skillnad på att ha en stor mage pga bebis och att ha en stor mage pga övervikt!!

Trots att min mage nu är större än någonsin tidigare så känner jag mig inte alls så tjock som jag har varit! Som min sambo försökte förklara för mig, att det antagligen beror på att övervikten sitter "utanpå" men att bebis och allting växer "inuti". Magen är inte lika tråkig som tidigare och när den växer blir den ju mer spänd och man känner bebis :-)

Så, försök koncentrera dig på att känna skillnaden: bebis och tjock är inte samma sak! Och strunta i vågen. Så länge du äter bra och rör på dig så är det inte "dina" kilon utan "bebis" kilon. De som går upp mycket i vikt gör det också ofta pga mycket vatten i kroppen, vilket får en att känna sig stor och svullen och uppblåst men den extravikten försvinner med tiden. Lycka till!

2013-01-09
Mikka85
Mikka85

tycker du ska be din bm att få tala med någon!! Jag tror ditt viktproblem sitter i ditt huvud.. missförstå mej rätt nu men om du pendlar så enormt i vikt så tänker jag att du har en del tankar att reda ut och jag tror att vikten är svårt att göra något åt förrän tankarna är i styr! Dessutom e du gravid å måste acceptera en viktuppgång nu, men det hindrar dej inte från att ta itu med annat under tiden.
Självdestruktivitet ter sig på olika sätt hos olika personer och du använder det du kan hantera.. mat!
Andra skär sig.. det e ingen direkt skillnad.
Sen tror jag att du är jättefin trots för många kilon men kan man inte se det själv spelar det ingen roll hur många som säger det till en.
Och det viktigaste är ju faktiskt hur man själv ser sig inte hur man ser ut i andras ögon.

Så ring din bm, berätta att du mår skit och behöver någon att prata med,. För din bebis skull om ingen annans för den förtjänar ju en mamma som mår bra :-)
Stora styrkekramar.. du fixar detta, med rätt hjälp fixar man allt!

2013-01-08
osisen
osisen

Och du, jag tror bannemej du är jätte vacker och inte fet och äcklig! Sträck på dig! :)

2013-01-08
jessicamalin
jessicamalin

Tråkigt att läsa att du känner som du gör.. Men graviditet är bara en kort tid, försök och lära dig leva med dig själv för under en graviditet är man inte på topp direkt! Tänk på din bebis i magen, den behöver all energi och näring den kan få så du får absolut inte sluta äta!! När bebis är ute kan man ju ta tag i livet ordentligt igen. Jag har alltid varit kraftig och är fortfarande så jag känner verkligen med dig. Men jag sköt bort dom negativa tankarna och fokuserade på o ge mitt barn näring så den kan växa fint i magen! Skönt att din sambo stöttar dig, det behöver du verkligen nu! Stor kram till dig!

2013-01-08
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...