App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Behöver verkligen råd!

Min dotter som är 7 år har Selektiv Mutism. (Ofrivillig tystnad, social fobi) hon är precis som vilken 7 årig tjej som helst förutom i sociala sammanhang o skola mm. Nu har ett problem uppstått. Många ggr vid läggdags, så gråter hon o är alldeles hopplöst förtvivlad, då hon har tankar om att hon ska dö! Även när vi pratar lugnt o pedagogiskt med henne, så ser man hennes ångest o tårarna rullar på henne. Ska en 7 åring ha såna här oroliga tankar om döden när man är så liten? O hur ska vi hjälpa henne? 5 åriga lillasyster blir också orolig när hon ser sin storasyster så ledsen. Tacksam för råd om någon har erfarenhet av det här..

2013-01-07
Bellis80
Bellis80
Barn på 1 år och 11 månader

Min son är 5år och ofta vid just läggningen så kommer döden på tal och blir ledsen. Det kan vara husdjuret som dog bör han var 2år eller att hans pappa aldrig träffade sin farfar eftersom han dog väldigt ung, vilket i sin tur leder till att han blir rädd för att hans egna farfar ska dö. När det kommer till tankar kring hans egna dödlighet svarar vi att det är väldigt ovanligt att barn dör. Och att i så fall är det ofta en allvarlig sjukdom men att nästan alla sjukdomar kan doktorn fixa. Avslutar alltid med att säga, och du är ju inte sjuk nu eller hur? Då brukar han svara näää och sedan ser han lite lättad ut. Det är inte lätt med dessa stora tankar!

2013-05-17
emcb
emcb

Säger som Osisen. Inrikta dig inte på att det har att göra med diagnos utan det är naturligt i den åldern. Kan ni inte mysa en stund och du lägger dig bredvid tills hon somnat. Ger det tid.

2013-05-17
ScorpioX
ScorpioX

Extremt vanligt och en naturlig process. Sker ofta i samband med
Att barnet förstår sin egen och andras dödlighet
Och innebörden av den. Jag gick själv genom det, även två av mina syskon.
Minns fortfarande hur rädd jag kunde vara för att inte träffa min familj om jag somnade. Jobbig period..

2013-05-17
fiasson
fiasson
Barn på 2 år och 6 månader

Tack för svar. Nä ingen har dött nyligen o det är sin egna död hon får ångest för.

2013-01-07
Bellis80
Bellis80
Barn på 1 år och 11 månader

jag minns att jag hade fullständig ångest å bara ville dö.. jag grät å grät. men bara på kvällen när ja skulle sova vad jag kan minnas..

2013-01-07
osisen
osisen

Har någon i närheten dött nyligen? Varifrån kommer tankarna?

2013-01-07
Yrwen
Yrwen

ja e inte så säker på att det har med diagnosen å göra.. utan mer med åldern.. har fått för mej att det inte e helt ovanligt men dödsångest av olika slag då..

2013-01-07
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...