App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

tillväxt kontroll

Har någon varit på tillväxtkontroll ? jag är oroligt och har en tid på onsdag 9/01.......

2013-01-07
Bayan
Bayan

Här i norrland gör dom som vanlig Ul. tar mått på bebis (precis som på rul) sedan kollar dom navelsträngen flödet i den och fostervattnet och beräknar sedan hur stor/liten bebis ska vara i just den v man är i. tar lite längre än ett rul.

2013-01-07
EmmaSa
EmmaSa

Hej! Jag gjorde tillväxt ul när jag väntade sonen för att magen stod still när dom mätte den 2ggr. Blev jätte nervös. Men det visade sig efter 3 Ul att bebis va normal stor, va min mage som va liten. Så de gick ju bra! Så mitt råd ta det lugnt å se det som en positiv grej att dom ha bra koll på bebis å att du får en extra titt. Förstår dock att du är nervös!

2013-01-07
EmmaSa
EmmaSa

här i malmö gör dom i 3 steg, först ett vanligt ul (men om du gjort ett nyligen hoppar dom över detta)

sen får du göra ett annat ul där dom kollar blodflödet i navelsträngen ser att bebisen tar till sig den näring som den behöver

sen får man ligga med ett ctg där man mäter bebisens puls i 20min och man får en knapp man ska trycka på varje gång bebisen rör på sig

tar väll nästan 2 timmar med all väntan också

min dotter va -25% när hon föddes därför va vi på kontroller. mest vill dom kolla att allt står rätt till och funkar som de ska, det är ju bra att dom kollar för då är dom ju noga:)

lycka till, går säkert jättebra!

2013-01-07
majbarn5
majbarn5
Barn på 1 år och 7 månader

jag var på tul varannan v. efter 30 vad undrar du?

2013-01-07
majbarn5
majbarn5
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...