App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

ni med barn av olika kön? vem e mest komplicerad?

killen eller tjejen? Här hemma är tjejen den med mest idéer å konstigheter för sej.. Hon kräver mycket mer från oss än sonen gjorde i samma ålder. Absolut inget fel med det förstås.. Men jag hade en fördom om att tjej i allmänhet e lite mer komplicerade och med mina barn har jag verkligen fått vatten på min kvarn. :-)

2013-01-06
osisen
osisen

självklart har det med personlighet att göra.. min dotter e ju helt annorlunda jämfört med grabben..
men hon e också mer komplicerad.. inte lika lätt att tillfredsställa.. precis så som jag upplever tjejer bland oss vuxna åxå.. :-P
sen tycker jag inte.det e fel.. ja e ju tjej själv.

2013-01-06
osisen
osisen

Håller med toffsan! Det sitter i personligheten och präglas även ifrån uppfostring och miljö.
Jag har killar och det skiljer otroligt mkt på dem. Första var lugnet själv och väldigt tidig med allt och stor vilja till att vara med i allt och hjälpa till. Nästa pojk, temperament, mkt mkt gnäll, tjurigare i allmänhet. Han har varit precis så som vissa av er beskriver tjejer.
Jag tror att det lätt blir att man ser det man vill se. Det är väl därför man sätter stämpeln pojkflicka eller flickpojke på de som inte passar in i mallen.
Nepp, se deras personlighet istället för att dra hela "könet" över samma kant!

2013-01-06
emcb
emcb

Håller med dig toffsan, märkte stor skillnad mellan mig å min systrar å mina bröder vilka krav man ställde på oss å ändå hu olika de behandla oss. Mina bröder var mer gnälliga å känsliga medans vi tjejer mer temperamentsfulla å envisa. Men nog mycket mer personlighet än kön för det har ju såklart skiljts mellan vi systrar oxå. Men att skylla flickors gnäll på hormoner vet jag inte. Synd att det fortfarande finns en uppfattning att pojkar e lättare än flickor, e väl olika från person till person å i olika åldrar. Jag e stolt om min dotter ärver mitt temperament å envishet, ser det som nå positivt än om det klart kan bli gånger det blir jobbigt men det blir det väl med alla barn.

2013-01-06
ica_86
ica_86

Har två söner och de är som natt och dag. Storebror är mer ängslig, gnällig och har ett hett temerament. Lillebror är envis som synden, vet vad han vill och kan tjura i evigheter. (Då är det här naturligtvis bara deras lite jobbiga sida, annars är de så klart underbara.)
Jag vill påstå att sättet sitter i personligheten och inte i könet. Min erfarenhet är att man kräver mer av flickorna, att de ska vara duktiga och hjälpa till. Inte konstigt att de blir gnälligare då. Det är fortfarande så att det är ok att små pojkar busar och rusar medan flickor helst ska ta det lugnt. Och inte fasiken kan man skylla på hormoner hos små flickor!

2013-01-06
Toffsan
Toffsan

mina 2 flickor är hundra resor värre än mina tte pojkar.

2013-01-06
jenccy
jenccy

Nu har jag bara en son men, syrran har 2 töser som jag har en väldigt nära relation med och jag upplever att flickor gnäller och trotsar mycket mer än pojkar i allmänhet.

Min grabb har ALDRIG varit gnällig och varit extremt lätt att fostra.

Jag arbetade på en förskola för många år sen ooch jag upplevde flickorna var mer gnälligare och pojkarna var mer "klättriga".

MIN personliga uppfattning är att det är 10 gånger jobbigare att fostra flickor än pojkar. Flickor har en starkare vilja när det gäller kläder och liknande och har en förmåga att gnälla så fort det går emot dom och dom flesta pojkarna gör som mamma säger.

Nu säger jag INTE att ALLA flickor är så här men, oftare än pojkar i alla fall!

2013-01-06
Fideli73
Fideli73

Nu är visserligen inte pojken och tösen här biologiska syskon. Men pojken som är ett år äldre är och har hela tiden varit mycket lättare att handskas med än tösen.

2013-01-06
Iffe
Iffe

I min släkt har flickorna varit mer gnälliga än pojkarna. Har det någonting med hormoner att göra?

2013-01-06
Smulan4ever
Smulan4ever

nyfiken :-)

2013-01-06
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...