App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tips inför förlossning/hemkost

Man vet ju inte exakt när det är dags att åka in på BB, det kan ju hände en dag/natt när hemmet är stökigt och kylen tom.. och man vill ju inte behöva börja städa och handla det första man gör när man kommer hem från BB.   Mitt tips är att bestämma med en vän/familjemedlem (som får en nyckel) att när ni åker till BB så åker den personen hem till er och städar upp lite, fixar disken, byter sängkläder, fyller på i kylen och vad det nu mer kan tänkas vara man behöver. Så när man väl kommer hem från BB med sin nya familjemedlem så kommer man hem till ett avslappnat hem och kan lägga all fokus på bebisen.

2013-01-05
limazzin
limazzin
Barn på 2 år

Här har jag lagat stor kok flera veckor innan och fylt frysen med. Och de sista veckorna när det börjar närma sig har hemmet bara varit mer och mer väl städat. Och som Maria skrev så har även jag sett till att hemmet varit perfekt varje kväll innan jag la mig :-). Sist så storstädade jag hela dagen och på natten satte det igång.
Men jag har alltid bett de första gästerna om att köpa med sig mjölk, bröd, frukt och grönt. Sånt som går åt, men resten har vi haft i frysen.

2013-01-06
emcb
emcb

Jag storhandlade ett par timmar innan första värken kom så att kylen var välfylld, kanske man känner på sig att det är dags ändå ?

Städningen tog barnvakten/mormor hand om eftersom det inte går att hålla hemmet i topp med många små.

2013-01-06
Atlantis
Atlantis

Hejsan!

Jag skulle tipsa om att ha en väska förberedd med alla saker som man har tänkt att ta med sig flera veckor i föreväg. Eventuellt att man kanske får lägga i de sista sakerna som t ex tandborste.

Våran lilla kom 15 dagar för tidigt och vi hade inte packat alls så det var lite stökigt när vi kom hem.

2013-01-06
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Barn på 1 år och 8 månader

Mycket bra tips! :-)
Jag försöker alltid ha städat och så hemma, men veckorna före bf såg jag verkligen till att allt var i ordning varje kväll innan jag la mig, IFALL det skulle hända något på natten. Dagen innan min dotter föddes hade vi min kusin hemma på middag, och trots att jag var stentrött efter att hon åkt hem så ställde jag mig och diskade en bautadisk (min man var hos en kompis), och det var jag glad för sen, för morgonen därpå startade förlossningen med buller och bång!

2013-01-05
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...