App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

"Allt" är jobbigt!

Min dotter är, kanske som bekant, inte direkt enkel att ha att göra med. Visst, hon är lugn och kan sitta och rita och läsa, hon har precis börjat klättra lite smått, men annars mycket sansad.. MEN Allt är jobbigt! Jag ska lista lite moment i vardagen som ALLTID är problematiska; * Borsta tänderna: i princip omöjligt. Antingen får jag hålla fast hela henne, eller så får hon själv gå och tugga på borsten en stund * Byta blöja: skrik och gråt och ålande varje gång * Ta på kläder: skrik och vilda protester * Klippa naglarna: fara för liv och lem för både henne och mig. Hon viftar och gallskriker i vild panik * Äta: gick bättre ett tag, men nu är det sämre igen * Sitta på en stol: går bra en stund, sen ska hon antingen ner på golvet eller sitta i vårt knä och kladda * Åka barnvagn: funkar ytterst korta stunder, sen vill hon kasta sig över kanten Och så här fortsätter det. Är det någon mer som har en sån här komplicerad unge? Jag har då aldrig stött på någon. :-/ Ibland blir man så trött och irriterad och ledsen för att man alltid ska behöva tvinga henne till en massa, men vad ska man göra?? När går det över undrar jag...

2013-01-04
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 6 månader

Maria kan trösta dig med att min kille är likadan på alla punkter :-)

2013-01-04
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 5 månader

Spär det här med. Jag har gett upp :-) sådant som jag hade mkt regler kring med första barnet har jag släppt med nr 2. Just för att de är så olika. Första gjorde allt man sa till om (i princip) åt, sov, lekte bra. Gillade vagnen, bilen m.m.
Liten sover si så där, krånglig att lägga, mammig, sitter inte still vid matbordet, bråkar vi på klädning, byta blöja kan bli ett gympa pass......
Så jag har börjat att strunta i om han sitter vid matbordet. Jag ställer fram maten sätter honom om han vill, går han i från sedan får han göra det. Jag tänker att han äter om han är hungrig... Och ofta kommer han efter en stund och äter lite till. Men han är kräsen med maten äter inte vad som helst. På klädning vid utgång var en pina ett tag men har blivit bättre, just för att nu tror jag att han kan koppla varför vi ska klä på sig, han förstår vad som ska hända sedan. När han var yngre kunde han inte "se" nästa steg, så då blir ju på klädningen väldigt tråkig.
När han var under ett år gillade han inte vagnen och har nästan aldrig kunnat sova där längre stunder, ungen bodde i bärselen och jag hade jämnt ont i ryggen. Nu när han nästan är två år kan han tycka att det är mysigt att sova i vagnen. Och promenader är ok om han får gå lite först.
Men jag tycker ändå att det börjar bli bättre. Kanske för att man kan prata med honom och att han förstår. Man kan säga att du får en clementin men först måste du äta lite mat och då kan det hända att han faktiskt gör det! :-)

2013-01-04
emcb
emcb

Mirna är inne i en period nu där hon skriker så fort man säger ordet nej, lägger sig ner på golvet och gallskriker oavsett var man är.

Kan endast leka en stund med en sak vill gärna ha massa saker samtidigt och man ska alltid sitta med henne.

Nu tror jag hon är lite rastlös då hon har varit sjuk plus att hon inte varit på dagis så vi har inte gjort så mycket. ska bli kul att se om hon lugnar ner sig när hon börjar på dagis igen.

men just nu har jag världens envisaste unge hehe men ett riktigt charmtroll:)

2013-01-04
majbarn5
majbarn5
Barn på 1 år och 7 månader

Vad gälelr blöjbytena, vi kör ju up&go dagtid och vi byter ståendes på henne, går betydligt bättre än skötbord. Sedan har vi lite smått börjat toaträna henne, började i somras och numera bajsar hon bara på toa :) Men det kan vara en sånb grej som kan vara det hon vill men itne riktigt lyckas förmedla till er. Låt henne gå mer då så att hon bara åker vagn när benen inte orkar mer? Min tjej fick ofta åka kundkorg i butikerna (där de har såna man drar) och det fullkomligt älskade hon :)

2013-01-04
Yrwen
Yrwen

Jasså?! Hur gammal är han/hon? Har det blivit bättre? Min dotter har alltid varit sån här, även fast vissa av grejerna har gått bättre i perioder.

2013-01-04
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 6 månader

.

2013-01-04
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...