App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Välling, gröt osv

Hejsan! Har en son på 5 månader. Han är en matglad unge och smakar gärna på det som erbjuds. Jag har funderat lite på hur man ska lägga upp en bra matrutin redan nu och tänkte testa med lite mild havregrynsgröt på morgonen. Givetvis med ersättning som han är van vid och fylla upp så han blir mätt. Hans mage reagerar bra på den maten han har smakat hittills. Det jag inte riktigt blir klok på är det här med vanlig välling. Typ fullkornsvälling, majsvälling osv. Rena djungeln. När kan man börja med välling till kvällen (typ:19:00 en timme innan läggdags) och ev morgonmål (om han vaknar tidigt och är hungrig)? Vilken sort/märke är värd att testa? Hur har era barn reagerat med mage och så?

2013-01-02
ELofkvist
ELofkvist

Havrevälling finns från sex månader och tror att de flesta använder den till att börja med. Majs- eller risvälling kan självklart drickas av alla men är väll till de barn som tex är glutenintoleranta. Fullkornsvälling finns från åtta månader eftersom de minde bebisarnas magar inte klarar av fibrerna.

2013-01-02
KattenPysen
KattenPysen

Fast vill du inte ge dig in i vällingsdjungeln slipper du. :D

Fullkorn är rek först vid 8 månader tror jag, fast vår bvc rekomenderar 1 år. Majsvälling och risvälling är bäst om de är lösa i magen (för det mesta, men en del lblir inte hårda av dem). Vi testade lite majsvälling (som hon ÄLSKADE) men hon blev hård av den så vi fick skippa den. Och havre har hon hatat smaken av fram tills för 2 månader sedan, så blev aldrig välling här.Vi hade gröt till kvällen.

Vilket märke osv är olika men jag tycker det är mest logiskt att börja med samma märke som man ha ersättning.

2013-01-02
jika686
jika686
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...