App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ekonomi råd???

Hej, vet inte riktigt hur jag ska börja. Är gravid på 30 veckor nu. Kan ej jobba verkan min man. Vi bor hos min mamma just nu. Men vill flytta till en egen lägenhet. Vet nån om man kan få hjälp med ekonomin från försäkringskassan eller nån annanstans? Och när det gäller min man så kommer han från turkiet och kan inte svenska språket än och just därför ska han börja i SFI skolan. Tack på förhand

2013-01-02
zeynom
zeynom
Barn på 3 år och 6 månader

Tack så mkt för svaren allihop! När jag jobbade på Coop kom det människor som städade omklädningsrummen lunchrum osv. Dom kunde inte prata svenska. Dom åker kommunalt överallt, det var där jag fick idéen

2013-01-02
zeynom
zeynom

Nej nej inte jag tänkte att där behöver man inte språk, tänkte för min man där..

2013-01-02
zeynom
zeynom

Okej tack så mycket för era råd och tips det har gett stor hjälp. Ska försöka med det ni sa i af. Vet ni om någon städfirma?

2013-01-02
zeynom
zeynom

e du med i facket e du nog iaf medlem i akssan vilket e bra.. men som bulan säger du måste skriva in dej på af åxå..
sen e det ju karensen då men kolla upp detta noga så du vet vad du ska göra när din föräldraledighet e över.. för det går fortare än man tror kan ja lova :-)

2013-01-02
osisen
osisen

Hjälper det om man är medlem i facket??

2013-01-02
zeynom
zeynom

oj! slutade du frivilligt? hur tänkte du då :-)
men e du med i akassan borde sur ju trots det få akassa efter karensen är över.. om det e 60dagar karens eller nåt sånt efter man sagt upp sig.
du borde ju definitivt skriva in dej på af.. det spelar ingen roll att du är gravid.
Man har ju mer ansvar när man ska bli mamma än man hade innan så det e bara å sätta igång.. du har ju lättare å få pengar än din man skulle jag gissa..

2013-01-02
osisen
osisen

Jag blev inte av med jobbet jag slutade frivilligt för att jag inte orkade jobba då. Nej jag är inte inskriven där tänkte att jag är endå i 7,5 månader gravid lär inte finns jobb nu så..

2013-01-02
zeynom
zeynom

Jo det är ett stort problem just nu, jag jobbade förut i Coop forum med en jätte bra lön tills jag blev gravid. Nu har jag fått lite helg tider så att jag kan spara ihop lite pengar. Min man måste lära sig språket så att han kan jobba framöver just därför måste jag hålla ut lite, finns inte riktigt något annat jag kan göra..

2013-01-02
zeynom
zeynom

Vi bor i Sollentuna just nu. Jag har försökt kolla upp lite jobb och sånt men kan inte hitta något, de flesta vill ha språk. Och har nästan slut på idéer vart och vad för jobb man kan söka..

2013-01-02
zeynom
zeynom

Tack så mycket för tipset osisen, har faktisk ingen aning om man får ersättning därifrån vi ska anmäla han denna veckan till SFI. Och svar till bulanbert; jag är 19 år. Vad är af för något? Kan ingenting om sånt här..

2013-01-02
zeynom
zeynom

det borde finnas nån form av hjälp ni kan få.. ring socialkontoret å kolla.. jag vet inte hur det funkar med SFI skolan men får man ingen ersättning när man går där? Typ nåt form av studiemedel? eller räknas inte det som "vanligt" pluggande kanske som e studiemedelsberättigande?

ni känner inte nån som har nåt jobb din man kan ta som extrajobb samtidigt där han inte behöver kunna språket på en gång..

i de flesta kommuner kan man ju tex dela ut morgontidnigen det ger ju iaf några kronor å där borde ju hans brist på språk spela noll betydelse..
sen lär han ju sig med tiden åxå :-) å då blir det ju lättare å lättare att få andra jobb!

2013-01-02
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...