App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

hjälp! Hur gör jag (fkfråga) inskolning

på måndag börjar inskolning på dagis.. Dottern är sjuk och det verkar inte ge med sej å sen som grädde på moset så blev en av våra gäster magsjuk så ja risken är ju att vi blir magsjuka IGEN!!! men aja då hade vi ju iaf fått nästan två veckors uppehåll. from onsdag nästa vecka har jag tagit ut semester från jobbet fram till 21 när jag ska börja jobba! Den 21 börjar min mäns föräldraledighet. då ska han vara ledig varje måndag/tisdag. Inskolning tar två veckor. Så hur gör jag då om hon e sjuk nästa vecka och inskolningen blir flyttad framåt.. förutom att ja ställer till problem på jobbet då?!?! Kan jag vabba istället för att ta ut semester och be dem på jobbet flytta min semester? Vet inte vilken månad jag får ut semestern i lön heller så kanske det e försent å flytta med så kort varsel? Hur tusan gör.man? för ja kan ju inte va hemma med dottern när hon e sjuk på semestern å sen inte kunna ta ut en.krona under inskolningen.. för då sjunker min sgi å ja får inte va föräldraledig eftersom jag kommer lämna henne.. Hjääääääääälp.. e sjukt förvirrad :-\ Allting känns så krångligt å skit helt enkelt!

2013-01-02
osisen
osisen

ja självklart ringer jag jobbet å jag tror inte att det e nåt problem.. eller ja vad ska de göra liksom :D man kan ju inte hjälpa om man e sjuk.

När förra tjejen som var mamaledig skulle börja i januari blev det inte förrän mars tillslut för hon fick ingen dagsiplats så de har varit med förr ;)

2013-01-02
osisen
osisen

Jag är nästan helt säker på att du får avbryta din semester för vab. Värre blir det när du egentligen ska vara tillbaka från semestern men håller på att skola in dottern. Ring fk så får du rätt svar direkt. Du kan ju vara schysst och ringa ditt jobb med så fort du vet hur det blir och säga att du antingen måste skjuta din semester en vecka eller vabba en vecka efter, oavsett så måste du ju vara ledig en vecka till om inskolningen blir framskjuten.

2013-01-02
Betty86
Betty86

inte den.tiden man lämnar barnet..
å jag har inte många dagar kvar om ens några :-\

2013-01-02
osisen
osisen

Tror du ska vabba! Blir man sjuk under semestern så ska man ju sjukskriva sig så då borde samma sak gälla där. Gillar du försäkringskassan förälder på fb? Du kan ju alltid gå in där och fråga!

2013-01-02
Betty86
Betty86

på ditt jobb får de väl rätta till det retroaktivt om det är försent att ändras på nu, ofta kommer ju vab avdrag månaden efter på lönen.....

2013-01-02
thes
thes

Med något av våra barn hände detsamma mig under inskolningen och ringde då fk och det gick bra att avbryta semestern eller om det va komp eller vad vi nu tog från arbetet... ta vård av sjukt barn och så fick förskolan intyga att vi inte varit på inskolningen.... Krångligare och svårare om man är föräldraledig för det kan man ju vara under inskolningen de dagar man är med hela dagarna och vill byta det fick jag avslag med en annan gång....

2013-01-02
thes
thes

?

2013-01-02
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...