App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vilken flaska är mest lik bröstet?

Hej! Jag helammar min son på 6månader (idag blev han de). Men han sover så dåligt att jag funderar på att ge honom lite välling inför natten. Han har testat gröt å de tycker han om. Men sover inge bättre på de. Så min fundering är vilken flaska är mest lik bröstet så han kan använda samma teknik. Testat Mam å dr Brown å bambino men han bara skriker då han får dom in i munnen! vad göra? tar gärna tips.

2013-01-02
EmmaSa
EmmaSa
Barn på 2 år och 9 månader

Hej! har köpt tommee tippee nu och Lilleman tog den direkt! känns skönt! så hoppas de håller i sig:-) får vi som välling gör någon skillnad inför natten:-)

2013-01-04
EmmaSa
EmmaSa

Jag har dinapp i strl 1,2,3 tar ingen av dom. förstod att du menade testa å ge lite på en sked för att se om han gillade smaken inte en hel portion. har gjort det idag å han gillar de men inte i flaska. ska köpa tommee tippee flaska tänkte jag. läst en del om dom nu å dom verkar bra. men tack för alla råd:-)

2013-01-02
EmmaSa
EmmaSa

Jag använder tommee tiipee och dem är super!:)

2013-01-02
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Medela calma har vi, växlar mellan amning och ersättning. Rekommenderas av amningsmottagningen. Den kan han använda samma teknik som bröstet på. Vi har använt den från början men den är svår att ersätta med en annan flaska sen, iaf för oss. Eftersom den har låmg pip som nästan går ner i halsen precis som en bröstvårta gör försöker vår lilla halvt om halvt svälja alla andra flasknappar som kommer nära... Om ni provar den så dra åt korken hårt, annars är det lätt att tro att den inte funkar!

2013-01-02
annan12
annan12

Jag har använt Philips avent bröstpumpen, då fick jag med flera avent flaskor som hör till pumpen men finns att köpa för sig och använda utan pumpen.
Den flaskan tog barnen på första försöket. Nappen liknar bröstet. Började pumpa runt 4 månader... Men då pumpade jag ju ut den feta mjölken på morgonen/förmiddagen... och gav innan läggningen så dem höll sig mätta längre på den feta mjölken. De fick mjölk i flaskan i ett par månader, sen bytte jag bara ut mot en större napp och välling och det gick hur bra som helst.
Första sonen däremot slutade jag amma på några nätter och liksom "tvärslutade" och vi hade jätteproblem!! Han vägrade flaskan i ett par veckor :(

Jag tror att de andra barnen gick så bra att vänja till flaskan/sluta amma för att vi tog det så långsamt.

Det är bara att forsätta försöka... till slut går det (oavsett flaska).

2013-01-02
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Tack för alla svar! Har testat både sempers gröt å Nestlé. han tycker bäst om Nestlé riktigt smaskar då han äter:-) Han går upp precis som han ska i vikt (väger 8300gram å 70lång), så amningen funkar kanon å gjort de hela tiden. inga planer på att sluta heller. Men han vaknar ofta på natten så bvc sa gröt eller välling som kompliment nu då han är 6månader. Han får även lite smakisar. men jag ska testa någon av flaskorna ni sa även testa ge välling med sked å se vad han säger.

2013-01-02
EmmaSa
EmmaSa

Tycker att man läser att många flaskor ska ha napp som är utformad som bröstet men ser totalt olika ut mellan olika märken. Vi har använt Avent här, de ska vara som bröstet, vet att Tommie Tippie också ska vara som bröstet och de napparna/flaskorna är inte ett dugg lika.

Det är bara att testa olika varianter tills ni hittar det han vill ha..

Hur mycket gröt får han då? Min stora tjej blev aldrig mätt på 1 portion enligt förpackningen. Sedan varf Nestles grötar mer mättande för henne än Sempers (dock tvärtom vad gäller vällingen.....) Så testa lite olika varianter även här.

2013-01-02
Yrwen
Yrwen

Helammade oxå min dotter tills hon var 6 mån ungefär. När vi försökte med flaskan totalvägrade hon. Kvittade om det va vatten eller välling och vlken sorts "napp". Sedan kunde jag någon/några månader senare inte amma längre och då dög flaskan med välling helt och hållet. Kändes som det va en protest helt enkelt från hennes sida. Bröstmjölk är godare :)

Ge inte upp. Förstår att ni vill få er lille mätt och go. Och gärna sova. Men det är inte säkert han kommer sova hel natten för de. Vår tjej sov inte hela nätter förrän hon va 1,5år. Och de händer allt för ofta fortfarande att vaknar på nätterna.

2013-01-02
majmamma81
majmamma81

Hej emmasa: grattis till Lillen :-) jag läste att como tomo ska vara bra och även tommie nappflaskorna dom är formade som bröstet hoppas det löser sig!

2013-01-02
babybo
babybo
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...