App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Har ni gissningar på hur era barn kommer se ut?

Tycker genetik är super spännande och har läst en del kring det. Bara de senaste 10 åren har forskarna hittat mycket nytt kring genetik och arv. Vi väntar barn nr ett i juni och efter att titta på mig och maken är det näst intill omöjligt gissa hur vårt barn kommer se ut. Min man har blå,grön och brun melerade ögon. Jag har blå, alltså kan vårt barn få lite vad som. Han är lite mörkare i hyn, jag ljus, han mörk hårig, jag ljus :-) ja ni förstår. Har ni börjat gissa hur era bebisar set ut ? :-)

2013-01-01
mrsme
mrsme

Jag struntar totalt i hur bebis ser ut, vi kommer älska den oavsett. Men det är spännande :-). Ögonfärgen är jag nyfiken på då mannen har blå, grön och bruna i den ordningen. Men först ska vi få veta vad det blir för sort :-)

2013-01-02
mrsme
mrsme

Det kan man bara inte föreställa sig! Vissa saker kan man ju räkna ut med genetik, det är spännande tycker jag. Vår dotter är 3 mån men än vet man ju inte hur allt blir, t.ex. kan ju ögonfärg och hårfärg ändra sig helt. Men vi har räknat ut att hon omöjligt kan bli vänsterhänt t.ex., bara genom att titta på släkten (och förstås genom att veta att vänsterhänthet är recessivt). Om du tycker det är spännande kan du ju se om du kan lista ut sannolikheterna för t.ex. blå ögon, mörkt hår etc. genom att titta på släkten. Fast sånt säger ju ändå inte så himla mycket om utseendet egentligen även om det är kul :-)

2013-01-02
annan12
annan12
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...