App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Fråga om RS-Virus

Hur gammal var erat barn när det hade det? Vilka symtom hade det? Jag vet att det är precis som en vanlig förkylning, Ovh irriterade ögon. Dom kan även bli blå på läpparna med mera. Sonen som är 6 år vart förkyld bara på en kvar igår. Snorig, svår hosta, irriterade ögon, Och här om dagen hade han även blåa läppar. över julen tvingade han i sig själv lite mat, Annars vela han bara ha ett glas vatten eller mjölk att dricka. Han får ju i sig lite mat. Men inte så mycket som han brukar äta. Han är inte slö eller så. Men han sitter helst och tar det lungt och inte gör så mycket. Borde jag kontakta sjukvården? Hur var era barn när det hade det? Tacksam för svar?

2012-12-29
Sockerfritt
Sockerfritt

RS på äldre barn är ofarligt och utvecklar sig bara som en förkylning med hosta. Om din son är slö och orkeslös så ska man ju alltid kontakta vården.

2012-12-29
Fideli73
Fideli73

Men bror inte det på lite hur sjuk dom blir som större ? Dom kan ju även bli jätte dålig som 6 åring oxå.

2012-12-29
Sockerfritt
Sockerfritt

Grabben hade det första gången när han var 5 veckor och då låg vi inlagda 4 dagar. Han fick adrenalin, syrgas och dropp. Han var apatisk och bara sov hela tiden.

Sen fick han det när han var 13 mån och då behövde vi inte bli inlagda. Utan vi åkte in varje dag så han fick inhalera. Han var slö och hostade och var täppt i näsan.

RS är ofarligt för barn över 2 år.

2012-12-29
Fideli73
Fideli73

Ok. Nej det är ju som en vanlig förkylning på större barn. Men att han vart blå om läpparna och att ögonen gör ont/irriterade.

Han är ju inte speciellt slö. han orkar ju vara uppe med mera.

Tack för svaret iallafall. Så får vi avvakta till senare idag.

2012-12-29
Sockerfritt
Sockerfritt
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...