App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

känner mig negativ och orolig...

av nån anledning har jag känt på mig redan från början att nåt kommer gå snett med den här graviditeten. först var det att jag skulle få missfall. sen att de skulle hitta nåt skumt på ultraljudet. sen att nåt skulle gå snett vid förlossningen, och det verkar just nu som att det kommer slå in.... bebis ligger i säte, och visst, jag är bara i v34 så mkt kan hända än, men jag har ju känt att den legat så nästan ända sen jag började känna sparkar, så det känns EXTREMT osannolikt att den ska vända sig själv. med min tur kommer inte vändningsförsök att lyckas och då återstår föda bebis i säte eller kejsarsnitt, två mardrömsscenarion... och sen har man det faktum att bebisar som legat i säte har mkt mer problem med höftledsfluxation eller vad det heter (eftersom de ofta ligger med benen utsträckta rakt uppåt mot ansiktet, inte böjda under sig) och då kommer den säkert behöva ha en sån där jobbig skena i flera månader. jag VET att man inte ska ta ut saker på förhand, men jag kan inte hjälpa att jag känner mig så himla negativ och orolig! det är speciellt på nätterna när jag inte kan sova som jag ligger och tänker såna här mörka tankar, men det är svårt att släppa på dagarna också...

2012-12-29
mickelina81
mickelina81

hehe, så långt har det definitivt inte gått pingus, men tack för omtanken. :) det är bara såna där negativa tankespiraler som dyker upp ibland och det är inget jag tänker på 24 timmar om dygnet direkt. kommer mest när jag är riktigt trött, och det har varit mkt sånt på sista tiden för lillkillen är inne i en knölig sömnperiod. 

oftast känner jag att det inte spelar nån roll, det går som det går och bara bebis kommer ut frisk i övrigt så kvittar det. fast jag skulle verkligen bli ledsen om det blev kejsarsnitt, för jag skulle känna mig lurad på min förlossning på nåt sätt. ;) om den lilla lusen inte vänder på sig tänker jag nog försöka med vaginal förlossning ändå. det är ju inte första barnet och på ul förra veckan såg det inte ut som nån monsterbebis. fast då får de ju göra ett ul till, för de har gissat fel förr. lillkillen sa de skulle bli en standardbebis på runt 3,5kg och han vägde 4,2...

2012-12-29
mickelina81
mickelina81

Jag känner samma som du. Jag vågade knappt tänka på att jag var gravid före ultraljudet. Har nästan inte vågat knyta an till barnet i magen av rädsla för att det ska hända något eller vara något fel. Först igår började vi prata lite om namn och vi har nästan inte skaffat nånting till barnet. Det finns typ säng och vagn att hämta här och där men det har vi inte gjort. Men när tankarna skenar iväg som värst brukar jag tänka på ett mycket bra uttryck jag hörde fn gång "man ska inte gå på samma begravning två gånger". Alltså det tjänar ju ingenting till att gå och oroa sig för massa saker. Händer det så händer det och då hjälper det ju inte att man gått och oroat sig innan.

2012-12-29
Iffe
Iffe

förstår hur du känner faktiskt.. det e svårt å komma ur den.där spiralen särskilt när det lutar neråt liksom..
men även om det nu blir så att du får göra kejsarsnitt å barnet får en skena så kommer det ju ändå sluta bra :-) bara inte riktigt som det var tänkt!
Men utmaningar e till för att vinna och känner du dej deppig prata med din bm. kanske kan du få tala med en kurator eller liknande!!
Kramis!

2012-12-29
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...