App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Pottan!

Min flicka älskar sin potta.. Börjat att sätta henne där ett par ggr om dagen, och kissar till 95 procent varje gång :) de känns så kul och man blir så glad att hon förstår.. Man ser i hela ansiktet son hon försöker :)

2012-12-29
Linz
Linz
Barn på 2 år och 9 månader

Och jag vet. Att några få barn rent fysiskt inte har möjlighet att bli blöjfri tidigt men de flesta kan. Min sambos kompis dotter är 3,5 och hon är hmm. Typ inte blöjfri. Och tar på sig blöja när hon ska kissa och bajsa och det är ännu sjukare. Hon vet när hon behöver gå men hon går inte på toa

2013-01-02
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Man kan välja att missuppfatta det jag skriver eller se sanningen i det hela. Vi blev inte pottränade som små. Vi fick dock vara med ändan från början att Göta som vuxna gör. Dvs när mina föräldrar var på toa fick vi sitta på potta. Det var se och lärtekniken. Vi fick inte stryk för att vi kissade på oss men kan inte ens minnas att jag gjort det! Jag vet att pojkar rent fysiskt kissar på sig längre nattetid men jag anser att när man är så pass stor att man kan säga att man är hungrig eller trött glad eller ledsen eller önska sig något i julklapp ja då kan man känna efter om man är nördig oxo. Många barn är rädda för pottan och det är för att man inte visat dem hur man faktiskt gör! Att blöjor är för spädbarn och barn gå på pottan som vuxna. Sen nej. Vuxna i dagens samhälle låter dagis och skolan uppfostra ens barn och kom inte och säg att det inte är sant för det är det! Känner tillräckligt många dagmammor dagusfröknar och lärare för att veta att så är det. Nej. Mer övning. Leka/ visa och lär och mer tid för barnen.

2013-01-02
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Tack.. Blir inte annat än stolt :) fortsätter hon så kanske blir hon blöjfri till sommaren :)

2013-01-02
Linz
Linz
Barn på 2 år och 9 månader

Igår var vi borta hela dagen hos min moster, och ha tänkte om man för skojs skull skulle testa toan nu när vi inte hade pottan där.. Trodde hon skulle bli rädd eller bara ogilla den!! Men till min förvåning så trycket hon och fiser, ska ha pappet och torka rumpan, sen kissar hon med.. Ja då vet man att man kan fortsätta när man är borta med.. Blir så glad när hon själv tycker de e skoj!! :))

2013-01-02
Linz
Linz
Barn på 2 år och 9 månader

Så duktig :))

2012-12-30
Linz
Linz
Barn på 2 år och 9 månader

Vi har haft pottan på toaletten, känns naturligast! Däremot flyttade vi med den i huset de första dagarna som stora sonen ville vara utan blöja. Då slapp han springa och kanske inte hinna. Kändes viktigast att han snabbt kunde sätta sig och känna sig stolt över att ha kissat i pottan. När vi märkte att han hann in till toa fick den stanna där!

2012-12-30
emcb
emcb

mizzstoltz:
Har vi inte kommit lite längre på 2000 talet än att göra som våra föräldrar gjorde? Idag vet vi ju lite mer om hur barn faktiskt fungerar både fysiskt och psykiskt. Idag vet man att vissa barn faktiskt inte kan kontrollera sin ring muskel lika tidigt som andra. Andra barn ar svårt att känna av när de behöver kissa. Barn mognar olika fort både fysiskt och psykiskt och det vore barnmisshandel att inte ta hänsyn till detta när det gäller allt som gäller ens barn.
Vissa barn börjar gå när de är 7månar och andra när de är 18månader, ska vi börja gå träna alla 7månader och ställa krav att alla barn ska gå innan de är 1år också?

Våra föräldrar gjorde mkt som jag absolut inte skulle göra idag. Jag tänker tex inte låta mina barn åka bil utan bälte... Det gick ju bra när jag var liten, jag lever ju... (Ironisk). Varför gör jag låter jag dem inte göra det, jo för jag vet bättre än mina föräldrar gjorde då. Forskningen har kommit längre idag.

Så varför ska jag tvinga mina barn sitta på potta om de inte vill eller är redo när jag vet bättre???

Min son valde själv att sluta med blöja när han var 2år och 2månader, det har aldrig hänt att han kissade på sig efter att han själv tog beslutet. Han är fem år idag och har fortfarande blöja på natten eftersom det ibland händer olyckor.

En bra förälder lyssnar på sina barn inte på vad andra säger eller tycker!

2012-12-30
emcb
emcb

Jag är emot allt vad potträning om det inte behövs. Min son valde själv en dag att gå på pottan/toan och då var han nästan 2½ år.

 1 el 2 ggr kissade han på sig efter det och den dess är han blöjfri. På natten nån månad efter. Himla smidigt måste jag erkänna och ni må tro att man var en stolt mamma med en så duktig son:)

Jag måste personligen erkänna att blöja på ett barn över 3½-4 år är i MIN värld fel men, jag har ju ingen erfarenhet av barn som vägrar så jag kommenterar inte mer om det.

2012-12-30
Fideli73
Fideli73

Haha så var min med.. 2-3 Sek sen upp o studsa.. Tiden kommer :)

2012-12-30
Linz
Linz
Barn på 2 år och 9 månader

Oj.. Lata föräldrar.. Då är de skärpning.. Då har flickan inte långt tid på sig o bli blöjfri!!!!!

2012-12-30
Linz
Linz
Barn på 2 år och 9 månader

Ursäkta men vad är det med folk och blöjor nu för tiden?! När jag var liten så vart barn blöjfria. Iaf dagtid innan två års ålder. Oftast nattetid med men ibland kunde det dröja till tre år nattetid. Men aldrig längre än två år dagtid. Fråga dina föräldrar när du slutade!! Vill dela ut en kollektiv skärpning alla lata föräldrar( ursäkta men det är endast lathet det handlar om) NEJ ! Man stressar inte barn genom att göra dem medvetna att lyssna på sin egen kropps signaler! Vi är fyra syskon som alla från första stund vi kunnat sitta fått följa med in på toaletten på pottan. Bläddrat i böcker osv Medans mor och far suttit på toa. Sett hur vuxna gör. Blöja till fyra åt? Shit alltså. Då hade jag varit blöjfri i 2,5 år dagtid. Och jag var inget underbarn! Jag var ett helt vanligt barn. Nej detta är inte åsikter utan fakta. Min mot har jobbat som dagmamma i 40 år och hon säger att de senaste 10 åren har föräldrar blivit så bekväma. Främst för att blöjorna är torrare idag än förr så man kan vara lat. Dick är det jäkligt taskigt Mot just ditt barn. Just sayin' over and out

2012-12-30
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Min lilla satt regelbundet på potta från fem månaders ålder. Mellan fem och 13 månaders ålder bajsade hon på pottan nästan varje gång, ville absolut ionte bajsa i blöjan. Kissade gjorde hon ibland i pottan, ibland i blöjan. Perfekt!

Vid 13-14 månaders ålder började hon plötsligt bajsa i blöjan igen, ville inte sitta på pottan alls på flera månader. Jag tror inte att hon hade tid, helt enkelt, med allt annat som hon skulle hinna med. Men överlycklig blev man ju inte...

Nu är hon ett år och tio månader. Hon sitter på pottan några gånger dagligen. Kissar där ibland, bajsar där sällan. Lyckas vi sätta henne på pottan innan hon kissat i blöjan på morgonen, kan det ibland hålla i sig hela dagen. Andra dagar är blöjan blöt varje gång. Men hon säger till när hon kissat eller bajsat. Kommer till oss, tar på blöjan, grimaserar och säger "blää!". Så hon vill inte gå med blöt eller geggig blöja i alla fall.

Känns hoppfullt, med tanke på att båda de stora barnen använt blöja på tok för länge, enligt mig. Den ena hade fyllt fyra, den andra väldigt nära. Och ja, då var det även dagtid.

2012-12-30
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 5 månader

Allt tar sin tid helt enkelt.. Vem vet, imorgon kanske den inte alls e kul längre ;)

2012-12-29
Linz
Linz
Barn på 2 år och 9 månader

Ja vu satte fram pottan i början på hösten.. Och visat henne, ibland ville hon sitta och ibland inte.. Så har tagit lite då o då, men nu måste man slita henne från pottan :) kommer där inte kiss så fiser hon, och även de måste hon slänga i toan ;p men de e jätte kul.. Ska börja mer och mer o låta henne springa utan blöjan i längre stunder.. 18 mån är hon nu! Hade ju varit skönt med mindre blöjor till sommaren då syskonet kommer hihi

2012-12-29
Linz
Linz
Barn på 2 år och 9 månader

min lille kille har börjat i fel ände på nåt sätt. det brukar ju vara svårare att få dem att bajsa på pottan, men det är allt han gör. kisset bara kommer lite hur som helst, när som helst, så det är han nog inte riktigt redo för (blir två i början på februari), men bajs hinner man ju liksom känna lite innan och han VILL inte ens bajsa i blöjan längre! han sitter gärna på pottan, men det är som att han inte kan slappna av och kissa när han sitter där. 

här pressas ingenting utan vi sitter på pottan lite nu coh då helt enkelt bara för att göra det till en kul grej.

2012-12-29
mickelina81
mickelina81

tänkte faktiskt introducera potta för dottern med nu..
introducerade sonen redan vid ett men han va absolut inte intresserad å han använde aldrig pottan alls.. någonsin!
så denna gången tänkte jag vänta tills lillan verkar redo å då helt enkelt ta fram pottan..
men nu har hon ett tag här sagt tissa å hållt på blöjan .. å tro tusan ungen kissar !!! senaste i morse hörde ja ett gny .. hon tittar på mej å säger tissa.. ja känner på blöjan å känner att den e inte varm men efter några sekunder till så börjar det sakta men säkert värmas upp!! Hon sa alltså till innan hon kissa.. å e hon så medveten så kanske hon vill testa pottan ändå.. fast hon e lite liten än..
:-)

2012-12-29
osisen
osisen

så kul:) vi ska med börja snart tänkte köpa en först så hon blir vänjer sig vid den och till sommaren ska vi hårdträna:) hoppas det går lika bra som för er!

2012-12-29
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år och 3 månader

Jag skickar över henne ;)

2012-12-29
Linz
Linz
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...