App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Börjat få mage

Från föra veckan har jag börjat få mage o jag känner mig lycklig, men samtidigt orolig över min vikt. Alla i min familj som har fått barn gick jätte mycket upp i vikt. Och vi har lätt att gå upp. Tänker allt på de min man säger o ibland har blivit ledsam när min kille kysser magen och säger min lilla tjockis. Har sakt till han vad jag känner men han förstår inte och säger att jag ser sött bara. :(

2012-12-27
Esme11
Esme11

pratat med min man och han stöder mig mycket nu och alltid kallar mig älskling bara ;)

2012-12-28
Esme11
Esme11

tack för er stöd.. jag har gått upp typ 2 kg :-.D

2012-12-28
Esme11
Esme11

jag va lite överviktig innan jag blev gravid, men denna gången har inte bm sagt något å jag slapp precis undan sockerbelastningen...risken är man kan få graviditetsdiabetes å få för tidigt etc med lite extravikt..jag har inte ätit så mkt annorlunda, men har rört mej varje dag (inte så svårt när vi har en liten hund)..är du mkt orolig eller fundersam, så kan du juh be om remiss till en dietist som kan lägga upp ett schema eller ge mer förslag på sammansättning av mat, men som sagt njut av det växande livet, bebisen tar vad den behöver å vill du unna dej något gott så gör det:) 

för min egen del så trivs jag kanon just nu, å mannens reaktion över naturligt större bröst, är inte helt fel..jag njuter av hans kommentarer, å kan ärligt säga att tack vare första graviditeten å sen nu nummer två så har han blivit ännu mera kär än innan.. å jag älskar mina former..

med första barnet gick jag upp från 76-90kg, mkt av det va vätska å massa frosseri..å nu med bebis nummer två, har jag gått upp max 2-3 kg änsålänge trots en del skräpmat men även lugna promenader.. att äta varierat är mitt tips, fylla på vitaminförråd med frukt å grönsaker å nyttig mat...när du skrev in på mvc fick du en liten bok som handlade om kosten då? den kan hjälpa en del å läsa..Stort lycka till med graviditeten, hoppas allt går bra:)

2012-12-28
wintersorrow
wintersorrow

Jag är i v 28 nu och gick ner 7 kg först och nu har jag gått upp tre av dom tappade så fortfarande -4 på startvikten men så sa min bm oxå att jag Max fick gå upp sex kg vilket fick mig att väldigt ledsen är livrädd att gå upp trots art bebisen måste ju väga lite... Min sambo kallar mig för sin tjockis och det är ok jag säger som det är att det är hans fel ;)

2012-12-27
Idussen
Idussen

Jag gick upp 13kilo totalt och va min sambos lilla heffaklump, han fick inte kalla mig tjockis. ät som du brukar och försök röra på dig. Ta hand om kilona efteråt, va efter 6 månader nere på min inskrivningsvikt :-) Bara resten kvar som jag hade innan

2012-12-27
Sara G
Sara G
Barn på 3 år och 7 månader

Ja, bry dej inte. Varför vill de att man ska hålla på o väga sej på mvc? Är det för att ha koll så man inte samlar på sej massa vatten? Jag gick upp 20kg. Å då väger jag bara 53kg i vanliga fall o går aldrig upp 1kg annars. Kände mej mest fascinerad av att jag kunde lägga på mej. ;-) Nu är jag i v. 21 o har gått upp minst 5 kg redan.

2012-12-27
beckusen
beckusen

Slappna av och njut av din graviditet. Jag äter ungefär som vanligt, tar en frukt mellan måltiderna om det behövs och njuter av lördagsgodis. Äter samma mängd snask som innan jag blev gravid, det jag går upp antar jag är för att bäbis ska må bra :) Tänk inte på vikten nu, njut av din bäbismage istället! Så mysigt ju ;)

2012-12-27
KerstinCecilia
KerstinCecilia

släpp det där!!
vissa går upp 30kg andra 3kg..
Det du kan göra är väl å välja rätt.. alltså tryck inte i dej 2l Cola å en 200g chokladkaka varje dag utan välj en god frukt osv.
Men försök slappna av.. njuta av att kunna äta vad du vill
å det e inte varje dag folk tycker man e vacker efter en viktuppgång på 15kg på några månader ;-)
för det e inget folk bara säger utan de tycker det är fint!
Visst ser man det inte.själv men så är det!
Jag åt å drack allt jag ville å gick upp 18kg med andra barnet.. nu e ja nästan nere på startvikten 1,5år efter födseln..
med första barnet gick ja upp 13kg men de tappade jag först 4,5år efter.. jag slappade till rejält där..
men sen tog jag tag i det..
med 2an väntade ja tillade ja ammat klart sen tog jag tag i det mer seriöst..

2012-12-27
osisen
osisen

Vad gjorde ni eller gör för att inte gå upp så mycket ??

2012-12-27
Esme11
Esme11
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...