App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

julafton gick bra.. idag... not so much..

i söndags mådde jag piss å låg hela dagen.. ingen aptit å ont i magen.. julafton mådde jag bättre.. idag skulle vi fira jul hos svärisarna.. mannen vaknar upp å mår skit å har ont i magen.. grabben hade ju ont i magen i torsdags.. å spydde två ggr.. feber å mådde dåligt.. lilltjejen har klarat sig än så länge jaja hur som helst julafton blev av enligt planerna tillsammans med min familj.. barnen fick fina paket och tom jag fick precis det jag vill (hade tänkt köpa själv när ja fick pengar över) fick nämligen min efterlängtade köksassistent :-) på torsdag ska ja å mannen ge oss våran julklapp.. barnvakt bio å middag ute.. fast nu får vi se mannen e nog frisk men har vi oflyt blir lilltjejen sjuk eller grabben igen :-( känns som detta aldrig tar slut.. men det känns som magsjuka blir lindrigare å lindrigare för varje gång vi åker på't.. så hur var eran jul???? Har ni fått nåt trevligt? mått bra? Käkat gott? å framför allt hur nöjda var barnen på en skala ;-);-);-)

2012-12-25
osisen
osisen

Låter ändå som de flesta har fått en fin och mysig jul trots diverse olika oförutsedda händelser som sjukdomar, försovning, å en jäkla massa folk ;)

Skönt iaf att höra (läsa)!

2012-12-26
osisen
osisen

Pust, julen blev bra men hektiskt för den (jag) som var värd. På julafton hade vi halva släkten här. Liten var hängig och text var bara mamma som gällde, så det blev riktigt stressigt under den timmen som han sov... Då skulle jag hinna med allt jag hade tänkt göra under fyra timmar innan gästerna kom. Vet inte varför han var som han var men en Alvedon hjälpte och han var mer harmonisk under firandet med släkten.
Tomten hittade hit till storas förtjusning.
På juldagen tog vi om allt i repris igen, förutom Kalle på tv och tomtens besök. Liten var hängig igen men vi var lite snabbare på att ge Alvedon.
Idag är vi trötta, hela familjen! Nästa år blir det inte firande två dagar i sträck, får bli paus på juldagen och nya tag på annandagen. Blir för intensivt för barnen med alla förväntningar m.m Stora är en blek trött kille idag!
Men tycker att det har gått riktigt bra ändå, längtar tills i kväll när barnen somnat och vi kan ligga i soffan och se en film och äta julgodis i lugn och ro, det är jul det :-)

2012-12-26
emcb
emcb

Tja, här inledde vi dagen med att försova oss 1,5 timme.. Men vi var väl bara 30 min sena dit vi skulle... Däremot så snubblade stora tjejen och ramlade in i kanten på deras soffa och spräckte ögonbryn/ögonlock så hon ser ju lagom rolig ut just nu.. Men vi slapp akuten iaf! På vägen därifrån till svärisarna skulle vi försöka dra upp en bil ur diket (vi visste att vi var chanslösa, men man kan ju iaf försöka!) och fascinerades över hur få som bryr sig, var 2 st av kanske 15 som stannade och frågade hur det gått och om vi behövde hjälp... Lillan bajsade ner sig 2 gånger... Det hela slutade med att vi sov över hos svärisarna (oplanerat) för att maken skulle ut i skogen dagen efter, tanken var tidigt men det blev först efter lumch då det var busväder, så han och hans bror åkte hem till oss och skottade snö, eldade och drog upp grannen ur diket (igen)!

2012-12-26
Yrwen
Yrwen

låter lagom nyårsfirande, mysigt! ..
vi träffar alltid samma folk på nyår å vid påsk å midsommar.. :-) Närmsta vännerna, Vissa år slinker någon ny med in men ofta e det samma gäng jämt.
Det känns åxå ganska lugnt å avslappnat just för att vi känner varann så himla väl allihop å har firat sånt här tillsammans i säkert 10år.. vi brukar inte göra så mycket utan sitter mest å tjötar spelar lite spel å dricker alkohol.. iaf några ;-) jag dricker ju inte... inte så ofta iaf.. :-)
Spännande å se om lilltösa lyckas sova igenom raketerna i år.. ja har låga förhoppningar om
det..

2012-12-25
osisen
osisen

Nästan 15 mil per väg är det till brorsan varav en bra bit på småvägar ute i skogen... håller med om att få träffa släkten är stor del av julkänslan så det känns lite tomt inombords att missa det... det var nog åldern på tv-spelarna som fick hysterin att utebli (mina fyra äldsta är verkligen loja tonåringar emellanåt, mat på bordet och slippa bli störda så är de nöjda :-P) och nu har jag engagerat dem i projekt ny ps3 så då får de känna sig lite delaktiga också vilket aldrig skadar haha ;-) de yngsta nöjde sig med de av julklapparna som gick att använda, 10-åringen har sett de två fungerande filmerna minst 2 ggr vardera idag så de var nog väldigt bra :-D och lilltösen förstod nog aldrig tv-spelsgrejen utan hon är fokuserad på annat :-)

Ska bli skönt att blicka framåt mot nyår, känns mycket mindre stressande, förra året drog vi iväg till stan och skulle se fyrverkerierna och satt nere vid piren med varm choklad och bullar med en massa andra människor men det enda vi såg av fyrverkerierna var att himlen var lite ljusare en bit bort, lite synd, men i övrigt var det jättemysigt... i år är det stora hos sin pappa och vi har inget inplanerat ännu, inte ens nyårsfest, men 10-åringen är så brötig med sin adhd så det är inte kul att fira nyår borta med honom ändå så vi ska nog ha en lugn skön kväll med en massa god mat härhemma vi fyra som är kvar hemma :-)

2012-12-25
Känguru
Känguru

nä fy va trist med konsollen.. :-( så himla typiskt.
men det verkar ju ha blivit rätt bra ändå.. känns som dina barn har rätt inställning.. min grabb hade nog blivit hysterisk :-\
skulle det blivit en lång resa till din bror? Synd ni inte kom iväg det e ju liksom just det här med å träffa familjen å mysa som ger den.där extra julkänslan tycker jag!

jag upptäckte just att ja glömde slå in å ge lilltjejen två av sina paket så ja slängde fram dem nu.. det va en ryggsäck i miniformat å 2pack leggings ;-)
väskan gillar hon iaf..
hon fick "matvaror" igår som nu ligger utspridda i hela vardagsrummet.. jag vet inte hur ja tänkte när ja köpte en 120pack med sånt *HaHa*

jaja julen e över och nu blickar vi hela vägen till nyår ;-) måste börja fundera på efterrätt :-)

2012-12-25
osisen
osisen

Skulle varit hos min bror på julafton, men efter alla varningar om blixthalka vågade vi inte köra dit, så blev kvar hemma och fick hastigt improvisera ihop julaftonen så gott det gick, gott om klappar fanns det iaf fast typiskt gick ps3 sönder så barnen kunde inte spela sina nya spel och julmaten blev av det enklare stuket eftersom vi var så inställda på att vi skulle åka till brorsan, men här fanns iaf det nödvändigaste, lite mer basic än vanligt fast å andra sidan tror jag ingen saknade brunkålen, rödkålen mm... men julafton blev lite avslagen, och inte gjorde det trasiga tv-spelet saken bättre, hur kul är det att få ps-move-paket, ps-mikrofoner, move-dans-spel och sing-it-spel, en massa blu-ray-filmer och sedan inte kunna använda något av dem? och så dessutom missa julfirandet med släkten... nu är iaf julafton över och det känns skönt, alla kraven inför jul blir lätt överväldigande särskilt när det inte blev som man tänkt sig, men nu kan man varva ner igen och ta varje sak i sitt eget tempo utan att behöva stressa alltför mycket hoppas jag, och jag tror barnen är på gott humör trots allt, de stora har sin andra jul idag då de är med sin pappa och de små har tittat på film (två av julklappsfilmerna var tack och lov gjorda för vanlig dvd och den funkar iaf) :-)

2012-12-25
Känguru
Känguru

usch hoppas ni blir friska snart! då ni får er dejt:-) är är vi med sjuka fast än bara förkylda:-p

2012-12-25
majbarn5
majbarn5
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...