App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nu måste ni med 5åringar (eller äldre) hjälpa mig!

Visade sig i går när stora träffade tomten att han mest av allt önskar sig ett Nintendo med spelet super Mario bros. Han fick intrycket att tomten ska fixa det till honom. Tomtens svar kunde tolkas men absolut vridas till fem åringens fördel (morr åt tomten). Vi hade inte förstått att han önskade sig detta så mkt och nu är det det ända han pratar om.... Så några frågor. Ett sådant där litet Nintendo som mahar i hande (gameboy?) är det bra eller är han för liten? Han kommer bara spela i bland, absolut nye varje dag nu när han är så liten. Men jag tycker de har så små skärmar de där spelen, är det bra för ögonen och sitta och fokusera på något sådant litet? När började era med sådana spel? Vi har innan funderat på ett Wii till oss som familj, där finns ju också super Mario att köpa till... Men mkt dyrare. Och så vill jag inte att två åringen ska hamna i tv spels världen redan. Så då får vi spela när han sover i så fall. Vet inte hur jag ska göra nu. Göra honom besviken eller ge mig ut i spel djungeln... Idag... Suck!

2012-12-22
emcb
emcb

Såg nu att ipaden ändrat en hel del ord så det blev lite knäppt. Pojkarna i kyrkan hade en ds och de satt med gam nacke, så därav undrar jag om inte de får ont i nacken sedan... :-) inget annat.

2012-12-22
emcb
emcb

Blir det något så blir det ett Wii som hela familjen kan ha glädje av. Läste att DS rekommenderas ifrån 7år... Men det jag inte gillar med DS är att det är så liten skärm, kan inte vara bra för ögon och huvud att sitta och stirra den... Såg några barn o kyrkan i dag som döde en, om de klagar över ont i nacken blir jag inte förvånad, snacka om att de satt med hamnade över de där spelen :-)
Visst det är smart på resor m.m. Men ag har en iPhone och vi har iPad, där har vi appar till sonen som är pedagogiska, lek&lär tema, känns bättre att han får ha det ett tag till.
Vi har inte bestämt än om tomten kommer med ett Wii, blir mkt utgifter som det är, eller om det får komma lite senare under året.... Men sonen önskar sig såååå och vi köper i princip inget åt barnen mellan jul och födelsedagar... Så att skämma bort honom extra under jul känns helt ok.
Ja vi får fundera ikväll så i värsta fall får någon ge sig iväg imorgon.

2012-12-22
emcb
emcb

vi har wii å ps3 åxå å han spelar på allt.. mannen spelar bara ps3 å jag spelar inte alls..
jag tycker ds e smidigt då man kan Ta med det å de får lite känsla att detta e mitt och brukar ta lite extra ansvar..
men ett wii e ju alltid kul det med.. men om grabben hade önskat sig ett ds framför ett wii hade jag köpt ds.. å sen hade ja skaffat en xbox med kinect i framtiden istället.. kinect e bättre tycker jag :-)

2012-12-22
osisen
osisen

min grabb va 3,5 när han fick sitt ds.. han lärde sig fort.. jättefort och han älskar fortfarande sitt ds :-)

2012-12-22
osisen
osisen

Mina barn var sex och åtta, när de fick ett Dsi tillsammans. Jag tror att det hade fungerat bra ett år tidigare också. Men jag håller med om att Wii är bättre, på de flesta sätt. Fördelen med ett Dsi är att de kan tas med på exempelvis längre flygresor att sysselsätta barnen med. Både dsi och Wii har spel som fungerar bra till yngre barn, de flesta andra konsoler har mest skjuta-spel för större barn och vuxna, åtminstone var det intrycket jag fick när vi kollade runt för ett par år sedan.

2012-12-22
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

Jag skulle satsa på ett Wii till att börja med för som andra skriver så har hela familjen roligt med det. Och så kan ni ju köpa en DS konsol till nästa jul.

Min son fick ett DSi XL när han fyllde 6 år och det var lagom ålder att ge. Innan tycker jag dom är för små. Han sitter ALDRIG mer än 20-30 minuter med det. Då slutar han självmant och är nöjd.

Maria Bros till Wii är jätteskoj och man kan spela 4 stycken samtidigt om man har 4 remotes. Sen finns det Donkey Kong spel som också är jättekul. Och sen Ice Age, Madagaskar, Mario kart osv osv.

2012-12-22
Fideli73
Fideli73

Lite så resonerar vi med. Jag tycker det verkar lite roligt med Wii och just att det blir mer socialt!

2012-12-22
emcb
emcb

*

2012-12-22
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...