App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

vatten till ersättning

Vi har litet kylskåp och svårt att få plats med stora byttor med kokt vatten i kylen att blanda ersättning med. Dessutom drabbas vi av strömavbrott ibland. Därför fick vi den briljanta idén att köpa hem 6-pack med 1.5L flaskor med vanligt ej kolsyrat vatten. Det låter lite lyxigt men det är inte så dyrt och sparar både tid och plats. Vi har oxå en liten gasdriven campingspis om strömmen försvinner. :-)

2012-12-20
Slagathor
Slagathor

Vadå kolsyrat ? Jag har inte skrivit något om kolsyrat vatten. Det är inte kolsyran som är farlig utan mineralerna som finns i både kolsyrat och vanligt mineralvatten. Jag googlade lite och det dyra evian skulle tydligen gå bra att ge om man kokade det först tex om man var utomlands.

Ramlösa skulle man tydligen inte ens ge till barn under 7 år då det innehåller för höga halter av fluor.

2012-12-22
Atlantis
Atlantis

Mineralvatten ska inte ges till barn under 3 år regelbundet. Det är för salt och så är det väl inte heller kokt ? Vanligt kranvatten är nog mycket bättre.

2012-12-21
Atlantis
Atlantis

och jag vill tipsa om att barnläkaren sa till oss att det bara är barn med nedsatt immunförsvar som behöver kokt vatten.

alla andra kan ta kallt vatten från kranen och värma (om man har kontrollerat vatten, dvs ej egen brunn som man inte kollat upp)

Om man tar vatten från kranen befrämjar man den naturliga tarmfloran och barnens magar fungerar bättre.

(Om de får diarré ska man koka vattnet. annars är det bara bra att inte koka)

2012-12-21
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...