App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Borde man ringa veterinären?

Kattjäveln har bajsat utanför sin låda.. ALLTSÅ på ett hel annat plan tre gånger nu på ca 1månad.. en gång i går å en gång idag,  Igår var det på toa men jag hade råkat stänga in henne där då vi måste stänga toadörren för lilltjejen och jag hade då missat katten.  Hur som helst så tog jag det som att hon behövde bajsa men eftersom hon inte kom ut så bajsade hon på golvet. Men i morse hade hon bajsat i sovrummet vårat. en liten liten klutt på en handduk på sängen sen tre kluttar som låg i ett stråk ut från rummet.. hon har lådan i källaren. Jag städade lådan igår å så det berodde det inte på iaf. Hon har aldrig gjort såhär förut. Inte så länge hon bott hos oss iaf å sommartid bajsar hon bara ute. Nu vill hon inte gå ut alls.  Det är korvar hon lägger så inte löst.  Vi har bara haft katten 2år men hon är närmare 9 Vad kna detta bero på, någon som vet hur katter fungerar.. e det läge för ett besök hos veterinären tro?

2012-12-20
osisen
osisen

Du kan väl iaf ringa och prata med veterinären? Det är gratis :-) I mina öron låter hon nedstämd. Prova att ägna mer tid åt henne. Lek, kela... Det blir antagligen bättre av sig själv till våren när hon kan gå ut. Testa slänga ut henne en stund när det är soligt, oavsett temperatur. Kan ju gå. Angående kattsand, har du testat Toalätt (inte felstavat). För din skull, inte kattens :D Det är gjort av papper och kan spolas ner i toan, mycket praktiskt. Du kan ju också prova flytta lådan, eller ha två som någon sa. Hon kanske inte gillar sitt "badrum"?

2012-12-20
annan12
annan12

den har ingen kompis å det blir igen mer katt här så det kan vi inte göra så mycket åt men vi har ju haft henne i 2år lite drygt å inget liknande har hänt tidigare..

2012-12-20
osisen
osisen

va e feliway.. två lådor kan vi testa..

2012-12-20
osisen
osisen

ok.. ja men det låter ju rimligt.. för en dag ska man ju antagligen göra det där... :(

2012-12-20
osisen
osisen

maten e samma som innan.. så den har vi inte ändrat.. 

Kanske ska prova å leka lite med henne då.. hon har några julgranskulor som hon brukar jaga här inne.. klätterträd hade hon men det har hon aldrig använt så det slängde vi..

2012-12-20
osisen
osisen

ja men hon heter ju kattfan?! :D 

Vad kostar det å avliva en katt?! Nu tror ajg inte vi ska behöva gå så långt.. jag har läst vidare och ska testa några enkla saker först som att byta ut kattsanden bla..

vi har kört med kristaller hela sommaren å visst hon har bajsat ett tag där nu men kan vara så tydligen att kristallerna gör ont i tassarna.. så jag ska köpa den där braiga sanden everclean neee va heter den.. den som luktar så gott.. den har vi haft innan iaf.. 

prövar det och sen om det inte hjälper så får jag ringa veterinären helt enkelt.. Men hon verkar liksom inte sjuk.. hon e ju sig själv fast mer uttråkad. Man märker hur hon sitter i fönstret å bara längtar ut men hon går inte ut. Jag har testat skicka ut henne när det varit plusgrader för jag tänkte att hon vet ju inte att det inte e snö i svinkallt hela tiden men då tar det två minuter så står hon å jamar hysteriskt på andra sidan huset :(

2012-12-20
osisen
osisen

Kan tillägga att många kattare blir slöa under vintern och gillar inte alls snön och kylan. Min förra katt gick ut max fem minuter när det var kallt och snö. Sanna låg han inne och sov mest.

2012-12-20
emcb
emcb

Är det något som förändrats hemma som hon inte gillar? Här ni bytt plats på baljan, bytt sand i baljan? Får hon stimulans nu när hon bara är inne? Leksaker, klätterställning? Katter är aktiva på kvällen natten, så innan ni går och lägger er så kanske ni kan leka med henne lite. Kasta en boll, leksakshyllan som hon gillar fram och tillbaka så hon får springa av sig lite. Göm godis så hon får jobba lite för att få fram den. Visa henne att du tex lägger godiset under en liten handduk, är hon intresserad kommer hon leta. Men katter är olika, de gillar olika saker. Vissa älskar att leka och andra hatar det :-)
Låter som att hon antingen nere hunnit till toaletten ( har ni ändrat hennes mat?) eller så protesterar hon över något.
Du kan alltid ringa och rådfråga veterinären!

2012-12-20
emcb
emcb

Kattfan och kattjäveln, trevliga namn du använder när du pratar om eran katt!

Ett besök hos en veterinär kan ju aldrig skada!

2012-12-20
Fideli73
Fideli73

har googlat lite.. akn det vara så att hon är deprimerad? läste ett svar från nån veterinär där de skrivit att visse katter som har svårt att hantera innelivet kan få nån receptbelagt psykmedicin.. 

Grejen e ju att kattfan gärna får gå ut men hon vägrar.. men hon beter ju sig inte alls på samma sätt som hon gör vår å sommar när hon e ute.. hon e som två olika katter..

2012-12-20
osisen
osisen

?

2012-12-20
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...