App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Rädd!

Är det bara jag som är rädd och nervös över förlossningen?

2012-12-18
FriidaN
FriidaN

Tack för alla svar!:)

2013-01-03
FriidaN
FriidaN

Katja1993; jag fick andra gradens bristning, men jag hade inte ont så länge efteråt. När min dotter var sex veckor gammal åkte vi tåg från Göteborg till Skåne, inga problem. Haha! Och på efterkontrollen hos bm tio veckor efter förlossningen sa hon att det knappt syntes att jag fött barn. Så oroa dig inte! :-)

2012-12-20
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Jag var jätte rädd innan förlossningen så pass att jag var tvungen att prata med terapeut ! Jag tror inte jag var rädd för förlossningen utan jag trodde inte jag skulle duga som mamma! Men min förlossning var helt underbar upplevelse jag var så lugn och sansad :-) läs gärna mina berättelser :-) var inte orolig det kommer gå så bra ! Känslan man får sitt barn i sina armar är obeskrivlig :-) längtar till nästa :-)

2012-12-20
babybo
babybo

Jag var nervös från och till och däremellan helcool :-) Tänkte att det får gå som det går, ut ska hon ju. Förlossningen var en häftig upplevelse som jag inte skulle vilja vara utan. Sen var jag kanske lite naiv samtidigt, jag var faktiskt inte riktigt beredd på graden av smärta. Jag hade inte upplevt att ha riktigt ont innan insåg jag då... Men det verkar vara så olika för alla, jag hade en lång förlossning, de som haft en kortare verkar haft mindre ont också (helt ovetenskapligt, bara mina erfarenheter efter att ha pratat med folk). Men det löser sig, det föds några barn per dag i det här landet. Dessutom är folk knäppa nog att göra om det :-)

2012-12-19
annan12
annan12

Lite nervös var jag emellanåt. Vissa kvällar mot slutet var jag jättenervös, men min man lugnade mig genom att säga att han skulle hjälpa mig under förlossningen (jag tvingade honom att säga det). Sen helt plötsligt kände jag att Fasen, vad spännande det här ska bli! Att se vad man klarar av! Och då kom en sorts nyfikenhet och jädrar anamma! Jag är sådär liten och försiktig, och ingen trodde säkert att jag skulle klara det så som jag gjorde. Öppnade mig 8 cm hemma och födde min dotter knappt fyra timmar efter vi kom till sjukhuset. Med bara lustgas.

Lycka till!

2012-12-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Okej, det var roligt att läsa vad ni alla hade varit med om! Min bm har sagt till mig att om jag vill prata med någon om det går det att fixa!:)

2012-12-18
FriidaN
FriidaN

Jag tänker så här när ja väntade lillan, att ja visste att man skulle få känna smärts.. Men visste inte hur de skulle bli, så ja stressade inte upp mig utan lät de gå som de gick :) typ.. Så nervös var jag aldrig!!

2012-12-18
Linz
Linz
Barn på 2 år och 9 månader

i början var jag lite orolig och ängslig (med första barnet)... men allteftersom veckorna gick och magen blev större och bebisen knappt fick plats längre så förvandlades oron till en längtan... Jag tror att man vänjer sig vid tanken och accepterar att det är något som måste göras. Ut ska ju bebisen i vilket fall ;)

Jag tror att det är helt normalt att vara lite rädd inför förlossningen, men läs på så mycket du kan så du kan känna dig trygg och förberedd... då tror jag att oron släpper. Jag har gjort det ett par ggr nu och längtar till att det sätter igång igen... Lycka till!!! Kommer gå hur bra som helst :)

2012-12-18
zmiley
zmiley
Bebis på 13 månader

ja va inte rädd alls första gången.. tänkte att det va lika bra å go with the flow.. å vet du va det e lätt å föda barn ;-) kroppen jobbar på bra själv å ju mer du kan slappna av desto lättare blir det.
det finns auroramottagning som hjälper förlossningsrädda.. tala med din bm.. försök få en bra inställning till förlossningen och tro på dej själv.. du kommer aldrig känna dej så stark som när du ligger på förlossningen med ditt barn på bröstet.. :-)

2012-12-18
osisen
osisen

Jag var inte rädd inför första förlossningen, såg fram emot att få gå igenom den och få träffa mitt barn. Litade på att jag skulle få bra vägledning.
Inför andra förlossning mådde jag däremot dåligt och fick prata med en bm på aurora mottagningen. Min första förlossning tog tre timmar och jag hann inte med mentalt, det blev så intensivt. Jag var rädd att det skulle bli likadant igen och jag oroade mig mkt för min son som jag var tvungen att lämna.
Jag mådde mkt bättre efter samtalet! Så prata med din bm om din rädsla, finns bra hjälp att få!

2012-12-18
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...