App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tråkigt det som hänt i dag i Göteborg!

Ja finns det inte anledning nu till att diskutera hur bra instagram och Facebook är så vet jag inte när. Stackars ungdomar som blivit uthängda och så tråkigt när det blir sådant stor bråk som det varit idag. NR var inte lätt att vara tonåring bär jag var det men idag måste det vara hopplöst, mobbning sker överallt, inte bara i skolan längre... Hoppas polisen får någon klarhet i vem som ligger bakom detta!

2012-12-18
emcb
emcb

Läser idag att tjejen som är misstänkt för att ha startat allt är nu gömd på hemlig ort med sin lillasyster och sina föräldrar. Polisen kan inte garantera deras säkerhet om de stannar hemma... Hon själv säger att hon är oskyldig och att sanningen kommer att komma fram.
Idag ska det samlas nya ungdomar och polisen har problem att få ihop personal snabbt. Ett nytt konto ska ha startats där man hänger ut nya tjejer... Någon är ute efter bråk känns det som.

Suck!

2012-12-19
emcb
emcb

Vi vet ju intentionen inte så mkt om vad som hänt, det r kr spekulationer om vem som startat. Dt finns de som säger att det är en tjej (den som mamsan nämner) andra säger att det är ett konto som blivit kapat. Detta är ju upp till polisen att utreda. Men det är tragiskt att ungdomar håller på så här. Den som startade kontot har gjort fel ( enligt mig) men den personen var inte ensam, det var ju hundratals som la ut bilder på tonårstjejer och hängde ut dem. Så att en tjej ev har startat detta är ju bara en liten del, alla de som hakade på.... Och jag misstänker att flera av dem även var utanför gymnasiet idag. Så alla är inte bara upprörda och vill protestera. Många gillar uppståndelsen och att hänga ut andra.
En tjej blev ju nerslagen, vem det var vet man inte än... Hela situationen är tragisk!

2012-12-18
emcb
emcb

Busan; jag var ju också och nosade på det ämnet. Klart det är synd om ALLA inblandade. Hennes instagram-konto var nog inte jättegenomtänkt, och självklart kommer hon få det tufft framöver. Utan tvekan.

2012-12-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Jag bugar och bockar. Ibland får man till det! ;-)

2012-12-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Men mamsan det var ovanligt kloka ord :D

2012-12-18
osisen
osisen

Vem som ligger bakom vet man redan. En ung tjej som inte heller direkt ser ut som "Guds bästa barn" (den bedömningen gjorde jag efter en snabb titt på hennes blogg).
Hon lär inte heller få det lätt framöver, men hon får skylla sig själv. Tycker också synd om de stackarna som blev uthängda, men också deras familjer.

Finns nog ingen lösning på detta. Yttrandefrihet och tryckfrihet måste gå i första hand. Storebror ser oss redan i de flesta miljöer vi rör oss i, så att inskränka ännu mer på vår frihet och integritet vore förödande.
Informera istället i skolorna om hur det kan påverka folk att bli nätmobbad och för all det även mobbad ansikte mot ansikte.

2012-12-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Och hur ska man som 13åring inte ta det på allvar när ens foto blir utlagt på nätet samtidigt som det påstås att man är en hora och det även påstås att man utfört ett antal sexuella saker.... Klart de blir ledsna, självmordsbenägna, upprörda m.m.
Tänk dig att nästa dag gå till skolan där alla har sett detta...

Det borde finnas något sätt att kontrollera mobbning på nätet, de har ju kontroller på fb och tar bort naken bilder tex....

2012-12-18
emcb
emcb

Fast hur ska barn kunna förstå det om vuxna människor definitvit INTE förstår det.. :P

2012-12-18
osisen
osisen

Ja det är väl sisådär med nätet i vissa avseenden :/ Jag vet inte riktigt vad man ska säga för man kan ju liksom inte sluta använda Internet och jag har absolut inga bra ideer på hur man ska stoppa sånt där.

2012-12-18
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...