App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Varför känns de inte som mina?

Jag väntar tvillingar, och detta är min första graviditet. Vi har fått reda på att det är två grabbar, och jag försöker fortfarande vänja mig vid den tanken då vi inte har några grabbar på min sida av släkten, medan sambons släkt i stort sett består av endast grabbar. Men nu till min fråga... Är det fler än jag som har en känsla av att barnen jag bär på "inte är mina"? Jag förstår inte hur jag kan känna så, jag får verkligen jättedåligt samvete när jag kommer på att mina tankar flyger runt på detta vis i mitt huvud. Jag går snart in i v.30, jag är så rädd att detta inte kommer gå över, tänk så vill jag inte hålla de när de väl är ute? Jag har inte alls gillat att vara gravid, så som alla säger till mig att jag ska tycka, jag vill bara att de ska komma ut. Kanske lite kort skrivet, där är så mycket annat bakomliggande egentligen, men just nu är det denna frågan som dyker upp hela tiden för mig, och jag känner att jag kan nog inte riktigt nämna detta för min sambo utan att han inte kommer förstå mina ord och känslor.

2012-12-17
Lilli85
Lilli85

Tack för era svar, och God fortsättning på er!

Det känns skönt att läsa era svar, det ger mig hopp om att det kommer bli så för mig också!

2012-12-27
Lilli85
Lilli85

Hej!! Jag kan berätta att jag kände precis likadant när jag väntade min son.. Kände ingen som helst anknytning till de som fanns i magen och hare jätte ångest över det. Jag fick kontakt med en mödra psykolog och prata med och de hjälpte lite. Men rädslan fanns där - tänk om ja inte kommer älska mitt barn för ja känner inget.. Det var jobbigt och alla runtom en som var så glada för det här och jag hade svårt att känna. Men dagen han kom var det som att vända på en sten.. Så fort han lades upp på mitt bröst så försvann alla negativa tankar och jag kände bara kärlek.. Jag hoppas verkligen du får känna samba magiska känsla!! Massa lycka till med dina små killar nu!!

2012-12-20
mojikanan
mojikanan

jag gillar inte heller å vara gravid.. jag ogillar det såpass att jag efter två barn bestämt att never again..
Även om känslorna för mina barn i magen har varit starka från dag ett så har det tat ett bra tag efter födseln att förstå att sonen var min..
jag minns att jag efter flera månader sa till mamma att det e helt sjukt att detta e mitt barn.. den här söta goa ungen har faktiskt legat i min mage?! Jag hade så svårt att förstå det, att det liksom bara hänger på mej allting.. ja han har ju en pappa åxå men vad visste jag han skulle ju kunna få en flip å bara dra, konstigare saker har skett menar jag.
Jag var och är väl egentligen fortfarande ganska överväldigad av ansvaret och det faktum att jag burit och gett liv till två fantastiska varelser och vissa dagar känns det som nån ska väcka mig och säga haha men det där va bara en.dröm.
För mej handlar det inte om kärleken till mina barn utan det faktum att det här med graviditet och födseln verkar nå utanför mitt förstånd. Att det överhuvudtaget kan fungera.
Detta kanske inte va till.nån hjälp men jag tror dina känslor e fullt normala och jag tror de flesta funderar på just detta men tänk om jag inte vill ha dem eller kommer tycka om dem.. just för att det är våran.största skräck att inte kunna känna något för våra barn. Ansvaret skrämmer skiten ur oss. Men de allra flesta älskar sina barn mer än livet självt och för dem som det ibland tar lite tid för finns det ju faktiskt hjälp att få.

Lycka till!!

2012-12-17
osisen
osisen

Dina tankar är inte alls konstiga! Det är så mkt känslor och hormoner inblandat när man är gravid. Jag tror att det kommer bli bättre när de är ute men för att du inte ska riskera att dessa känslor tar över ska du prata med din bm på mvc. De är vana vid allt så du behöver inte ha dåligt samvete. Om du pratar om detta kan du få hjälp och må bättre! Även på bb är det viktigt att prata om sina känslor med bm, annars kan de inte stötta och hjälpa dig. Tycker även att du ska prata med din kille, ta med honom till mvc så kan ni prata om det där. Lycka till!!!

2012-12-17
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...