App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kan det vara över... ?

Jag hoppas verkligen det! Sonen kräktes i går kväll, han klagade över ont i magen innan. Även i fredags nämnde han att han hade ont i magen... Han sov i alla fall hela natten. På morgonen har han druckit ett glas vätskeersättning, två glas saft, ätit en halv smörgås med smör och 6 potatis chips. Allt har fått stanna. Han är rätt pigg, sett en film och nu pysslar han i sitt rum. Hoppas det var allt!

2012-12-16
emcb
emcb

Verkar vara en influensa som började med magen, nu år sonen jätte förkyld och hostar. Liten har också börjat hosta. Samma som jag hade förra vintern, kräktes en gång sedan följde en rejäl förkylning.
Bara de blir friska till julafton, snälla!

2012-12-17
emcb
emcb

Samemamma.
Vem sa något om någon lag? Och inte skrev jag att det inte smittade efter att man kräktes en gång heller.
Vinterkräksjukan innebär en väldigt kraftig magsjukdom, den kommer plötsligt, man kaskadspyr i två dygn sedan försvinner den lika fort igen.

En vanligmagsjuka pågår ofta i tre dygn, där behöver det inte vara kaskadkräkningar.

Enligt vår barn akut så räknar inte dem det som en magsjuka om man kräkts/haft diarré mindre än tre gånger, då är det ofta någon annan typ av influensa. Men det kan vara svårt att avgöra därför ska man alltid vara hemma så att man inte smittar!

2012-12-16
emcb
emcb

Det kan vara en vanlig magsjuka :-) Vinterkräksjukan är hemsk, man vet när man haft den. Den kommer även utan förvarning, man mår inte illa länge innan utan helt plötsligt dyker det bara på en och man kräks.
Även en influensa kan börja i magen. Förra vintern kräktes jag en gång, sedan låg jag i två dagar med ont i kroppen, feber och ont i halsen.

2012-12-16
emcb
emcb

då är det inte vinterkräksjukan vi haft för vi har INTE kaskadkräkts i två dygn.. men vad är det då vi haft flera gånger? första gången hade både jag å sambon dessutom feber och ont i hela kroppen.. Finns det så mycket annat än vinterkräksjukan som går i dessa tider? 

Hur som helst jag förstår dej verkligen.. jaf spydde med endel å det finns andra anlednignar också som gör att jag tycker det är fruktansvärt jobbigt att spy.. :/

2012-12-16
osisen
osisen

Jag kräktes ju hela min graviditeten då jag väntade liten... Så jag har liksom utvecklat en fobi för magsjukdomar.... Hatar verkligen att kräkas och att man blir så totalt golvad...

2012-12-16
emcb
emcb

Vinterkräksjukan är det inte, då kaskad kräks man i 2dygn och får inte behålla något.
Han har inte kräkts idag men har ingen jätte bra aptit och är lite hängig. Men han dricker bra, små ätit lite under dagen i alla fall. Hoppas att det inte blir mer av detta! Han får vara hemma på tisdag för säkerhetsskull. Ev hela veckan, har ingen lust att få hem någon ny smitta lagom till jul...

2012-12-16
emcb
emcb

När vi haft magsjuka har den bara hållt i sig 6-12 timmar när sonen var sjuk första gången var det enda han gjorde att spy en enda gång.. 

Första gången dottern var dålig så spydde hon första gången vid fem å sista vid 10 på kvällen sen sov hon hela natten utan att vakna å sen var hon bra på morognen..

Så på så vis verkar vinterkräksjukan relativt mild i år, däremot så tar det längre tid innan nästa person blir sjuk känns det som. Vi har flera ggr pustat ut efter 48h å sen har det efter några timmar till varit någon som insjuknat :(

Hoppas ni andra klarar er!!!!

2012-12-16
osisen
osisen

Får verkligen hoppas det, magsjuka är ingen höjdare!!

2012-12-16
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...