App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Illamående

Någon som vart sjukskriven mot sitt illamående? Är i vecka åtta och mår fruktansvärt. Får knappt i mig något.. Prata med min bms och fick utskrivet genom läkaren lergigan comp utskrivet och det knockade mig rejält.. Ingen mat eller andra medel funkar och vår tidigare son blir lidande då jag inte har ork att leka eller gå ut då ja mår konstant illa.. Min man jobbar borta på veckorna så det är svårt för honom att hjälpa till. Nån med egna erfarenheter eller tips?!

2012-12-15
mojikanan
mojikanan

Tack tjejer för era råd!! Håller tummarna att jag får lite hjälp i morgon!

2012-12-17
mojikanan
mojikanan

Jag kontaktade min barnmorska, hon bokade då in mig på ett läkarbesök på mvc.

2012-12-16
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 6 månader

Gick ni vägen genom er bms eller er vårdcentral när ni sökte hjälp?!

2012-12-16
mojikanan
mojikanan

Elinvs - du verkar haft det kämpigt du! Är så förbannat trött att må illa från morgon till kväll och att ja inte kan ta hand om hem och sonen ordentligt. Han är 13 månader. Ska till mvc i morgon och hoppas de kan hjälpa mig för detta kommer ta kol på mig, tack för tips ni kommer med, som läget är just nu så prövar ja allt!! Postafen har ja prövat men det gjorde mig så fruktansvärt trött..

2012-12-16
mojikanan
mojikanan

Hej!

Jag var sjukskriven stora delar av två av mina tre graviditeter. När jag väntade sista barnet, var jag sjukskriven helt i nästan ett halvår, därefter jobbade jag 25%. Jag var inlagd en period och fick även under en period dropp i hemmet. Jag fick prova många olika mediciner och hittade till slut kombinationer som gjorde att jag kunde behålla vätska och mat, även om jag inte mådde helt bra någonting under graviditeten.

Jag har en del tips. För det första, sök hjälp hos SPEC-MVC! Där kan de detta, vilket inte alltid är fallet på vårdcentralen. Det finns mycket effektivare saker att ta till än Lergigan Comp, även om detta oftast är det kraftigaste vårdcentralernas läkare skriver ut.

För det andra, om du blir sjukskriven och dessutom har svårt att klara av att ta hand om din son, kan din man under vissa förutsättningnar få tillfällig föräldrapenning för att ta hand om sonen. Hur gammal är sonen? Jag vet inte riktigt hur reglerna är, om han är på förskola om dagarna, men kolla upp det ändå! Jag vet mycket väl att man ibland helt enkelt inte är kapabel att ta hand om sitt barn själv!

Lycka till!

2012-12-16
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

Provat Postafen? Det fungerar för mig :-)

2012-12-16
anjerska89
anjerska89
Bebis på 12 månader

Stiina123 - massa lycka till nu!! : )

2012-12-16
mojikanan
mojikanan

Jadå de gav med sig. Nu känns de så overkligt att man va där i sin lilla bubbla. Men jag hade bra stöd av sambon, han kom med frukost på sängen varje morgon innan han åkte till jobbet (för de va de barnmorskan rekommenderade). De e mest bara att stå ut, sen kommer en sån där härlig period när man bara e glad hela tiden å tröttheten försvinner också. Men sen kan de komma ännu en svår period, de börjar bli tungt med magen å en förjävliga halsbränna å svullnad i händer å fötter. Foglossning e vanligt så de blev sjukskrivning för mig igen pga de. Men trotts alla jobbiga bitar som kan komma med en graviditet så e de fortfarande en upplevelse som har varit otroligt härligt att få gå igenom. Om 17 dagar får jag äntligen träffa den lilla knodden som orsakade allt besvär men även all lycka. =) Man får mest höra allt bra med en graviditet, men de finns delar som kom som en chock, sånt man inte trodde skulle påverka en så hårt som t.ex. att se kroppen förändras å inte riktigt känna igen sig själv i spegeln (alla påverkas ju olika å jag tycker att jag blivit väldigt plufsig i ansiktet). Jag tror de e viktig att kunna säga att man varit missnöjd med saker å inte ljuga om att allt bara e helt underbart. Nu e verkligen slutet nära å jag har varit rädd för förlossningen, så för att komma över de har jag läst roliga förlossningshistorier å nu längtar jag efter den sista stora delen av graviditeten... Förlossningen. Lycka till med graviditeten! =)

2012-12-16
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 6 månader

Emcb- vilken tuff graviditet du fick, hade du liknande men fin tidigare son eller var de här nåt helt nytt?!

2012-12-16
mojikanan
mojikanan

Stiiina123 - fy vad hemskt.. Gav de med sig för dig sen?!

2012-12-16
mojikanan
mojikanan

När illamåendet slog till i början av graviditeten var jag naiv å tänkte att de går över om en dag eller så, å de va rätt lindrigt i början. Hej å hå va världen plötsligt försvann i en dimma av illamående, man va i sin egna värld å vad man än försökte med så hjälper de inte. Till slut gick jag till min chef och berättade att jag var gravid och att jag mår otroligt dåligt och kräks dagligen både på jobbet och hemma å nu orkade jag inte mer och åker hem. Han blev rätt chockad, han grattade och sa okej. Kräktes innan jag åkte hem och hemfärden tar ca 15min med bil men var tvungen att stanna halvvägs för att kräkas igen vid vägkanten innan jag var hemma. De va otroligt skönt att slippa känna pressen av att vara på jobbet när man mådde så dåligt. Man fick andas ut lite. Tyvärr släppte inte illamåendet så jag blev sjukskriven i tre veckor, var då borta från jobbet i sammanlagt 4 veckor pga illamående. De e inget fel med de, har man möjlighet till att bli sjukskriven så bli det för de går inte att fokusera på jobbet när de enda man tänker e "jag vill inte spy, jag vill inte spy, jag SKA inte spy", för de e den enda som snurrade runt i huvet när jag mådde illa.

2012-12-16
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 6 månader

Japp, mådde illa och kräktes större graviditeten. Inget hjälpte, låg inne pga uttolrkning. Jag var sjukskriven pga illamående, foglossning och täta sammandragningar tidigt i graviditeten. Det var tufft och svårt att orka med min då 3åriga son!

2012-12-16
emcb
emcb

Har redan införskaffat och prövat men det de funkar inte alls på mig.. Ghaa blir galen.. Men tack snälla för tipset : )

2012-12-16
mojikanan
mojikanan

Har samma problem här. illamående och kräks. köpte see band på apoteket dem har hjälpt mig något. Sen sova högt med huvudet på natten för att hindra reflux från magen har även de hjälpt. Men inte borta helt dock..

2012-12-15
loveisjustyou
loveisjustyou
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...