App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mata med flaska!

Gravid i v 22 och äter medicin så jag vet redan nu att jag inte får amma när mitt barn föds. Det känns helt ok för jag hade stora bekymmer med amningen när jag födde mitt första barn men jag har känt mig lite ensam och dåligt förberedd. Det finns inte så mycket info, allt är så inriktat på amning. Blev väldigt glad häromdagen då jag hittade ett par grupper på Facebook med föräldrar som flaskmatar sina barn. Har även beställt boken "Att flaskmata". Vad har du för erfarenheter av detta? Några tips eller råd?

2012-12-14
Flaskmataren
Flaskmataren

Vad är demoners magdroppar? Låter faktiskt farligt.... ;)

2013-02-19
jika686
jika686

Vi använde flaska fr 1mån. Eska o i början napp med litet hål för att hon skulle få suga mer likt amningen. Fungerade bra för oss. Demoners magdroppar var kanon.

2013-02-19
sandrasi
sandrasi

Nan 1 pro och Nan 1 ha har samma bakterier. Och så finns ju sempers droppar, antar att du tänkte på miniform? Miniform ska ju ökas eftersom. Men bra tips i alla fall. :)

2013-01-03
jika686
jika686

jika-en del ger juh massa magdroppar när de flaskmatar för risken är större att bebisen får magproblem, kan bli förstoppad till skillnad från amning då bebisen inte får de problemen....man får juh ändå ge D-droppar men om man vill slippa mera droppar å tänka på så va mitt tips babysemp lemolac..visserligen har jag för mej att det inte finns några direkta bevis för att magbakterierna som tillsätts gör det bättre egentligen, men hellre alltiett än flera olika flaskor, man har svårt å hålla isär saker ändå när man nyss fått barn...hoppas du finner ett sätt som fungerar för dej när det väl e dags..

2013-01-03
wintersorrow
wintersorrow

Vilka droppar menar du nu winter?

2012-12-28
jika686
jika686

ett tips på ersättning är babysemp lemolac, om man tex har tendens å glömma droppar, den har extra bra magbakterier i sig, den gjorde så sonen slutade kräkas men iomed mjölkallergin så hade han diarrér ändå..jag har hört/läst nånstans att vid tex amning så ger det bättre skydd mot glutenproblem än vad ersättning gör men vet inte om d stämmer...

2012-12-28
wintersorrow
wintersorrow

Glömde en sak till. Eftersom jag inte ammar har vi ett par hud Mot hud-stunder varje dag. När jag eller min man är helt bara på överkroppen och Emil endast har blöja så ligger vi under en filt eller täcke tillsammans och bara myser. Allt för att få en extra kontakt mot naken hud:)

2012-12-26
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Mitt barn är flaskmatad sedan start 2,5 månad nu och han äter ur tommiitiipee eller hur det nu stavas. Många sjukhus använder dem flaskorna till kolikbarn. Han älskar dem och det blir lagom flöde. Efter 3 mån kan man byta napp så flödet blir större:) fina flaskor som tål maskindisk. Och värmas i micron. Emil äter sempers färdiggjorda små tertra med mjölkersättning. ( vi är för lata för att koka och joxa själva. Och har råd att köpa dem för de är dyra) bra att ha tetrapack med sig i skötväskan. Tipps till alla då man ej behöver värma upp dem då de är helt sterila. Uppvärmningen är mest för det är gott med ljummen mjölk jämfört med rumstempad. Emil får också magdroppar. Finns att köpa på Apoteket. Då mjöklersättningsbarn har en tendens att bli lite hårdare i magen. Rapet är suuuuper viktigt för magen. Och testa er fram. Testade nan PRO och han blev så jäkla dålig. Gick direkt tillbaka till sempers mjölk. Det absolut bästa med ersättning är att man aldrig behöver oroa sig för att dem inte får i sin tillräckligt med mat och näring och dem lär sig fort att först gnälla ett speciellt matgnäll ett bra tag innan dem blir förbannade för dem vet att göra maten tar din tid:) lycka till

2012-12-26
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Det är nog lättare att testa sig fram än att läsa sig till det där med flaskmatning. Alla barn är olika. Oroa dig inte för att mata med flaska, det är lättare än att få rätt på amning antagligen :-)

2012-12-25
annan12
annan12

har kollat runt om olika flaskor men hoppas å ber för att amningen ska gå bättre denna gång..d va mkt problem med sonen å hans allergier..å blev ganska trött på all sterilisering etc av flaskor osv...har dock kollat in en flaska, phillips avent med anticolic system å den funderar jag på å köpa å ha..inget annat..med första barnet så hade vi ingen koll eller ens tänkte på att kolla olika märken, så d blev första bästa i affären :(

2012-12-23
wintersorrow
wintersorrow

Exakt. Ett tag ville lilltjejen bara bli matad liggandes mot mig (mage mot mage med huvudet nästan i armhålan) med flaskan kommande från mitt halshåll. Och så krånglar det med ersättningar ibland.

2012-12-16
jika686
jika686

Med båda hade vi tur med flaskan. Första ville först ha esska med anatomisknapp sedan mam anticolic (med vanlig napp). Med andra testade vi först mam men hon drog i sig för mycket luft så vi har dr brown-flaskamed mam-napp. :D

Mina tjejer har dessutom blivit vansinniga av vanlig matningställning. Så trixigt ibland.

2012-12-16
jika686
jika686

Jag fick också lov att flaskmata min förste son då min mjölk sinade och helt enkelt inte räckte till! Har bara positiva erfarenheter av det då man fick en mätt och nöjd bebis och det är ju det som räknas! Som det nämnts tidigare så kan det vara knepigt att hitta rätt nappflaska bara :/ Fick testa ganska många olika innan vi hittade en som fungerade... Lycka till!

2012-12-16
rokkit
rokkit
Bebis på 17 månader

Tack! Många bra synpunkter!

2012-12-14
Flaskmataren
Flaskmataren

Stora tjejen vägrade bröstet så hon fick flaskan, försökte delamma men gav upp efter typ 3 månader.. Var beredd på att barnet kanske vill ha en specifiki flaska/napp och att det kan ta tid att hitta rätt. Vissa nappar har ganska stort flöde trots liten napp, vet att Esskas minsta napp (från 0 månader) rann ganska bra så ståra tjejen hann itne svälja. Tupperwares nappflaska skrek hon rätt ut åt bara hon såg den.. Avent funkade toppen och de har vi även använt et par gånger till lillasyster men hon helammar.

Var även beredd på att testa olika ersättningar, vissa barn tål inte alla..

Kan helt ärligt säga att det sköna med flaskan var att man slapp blotta sig lite varstans men det är samtidigt lite jobbigt att hålla på och blanda och få till bra temperatur med en vrålhungrig bebis som skriker för full hals...

2012-12-14
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...