App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

börjar gå upp för mig nu...

att jag faktiskt snart kommer vara 4-barnsmor! Och äldsta hinner inte ens börja skolan... Shit!! fyra barn och äldsta hinner precis fylla 5,5 år.... Jag har så pass mycket annat för mig med barnen och så... så jag hinner inte ens tänka på att vi snart ska ha en liten bebis i huset igen... praktiskt, visst, jag har bebiskläderna i garderoben i en låda, men där har de ju legat i drygt 5 år nu ändå... Ju mer bebisen tumlar runt i magen (bär på den vildaste hittills) ju mer inser jag att tiden springer iväg... plussade ju nyss??!! 10 veckor kvar... ojjojjoj... jag är inte orolig eller nervös för nånting, varken förlossningen, mottagandet av syskonen eller någonting sånt, jag vet att det kommer gå bra. Men jösses, jag har verkligen gjort det!(snart) 4 barn på 5 år, och inga tvillingar. Fick en rejäl boost igår på öppna förskolan också, en mamma som jag träffade senast i somras kom fram och tyckte att det var så fantastiskt att se min mage... hon hade tänkt på mig och mina barn många ggr och tänkt att "klarar hon tre små pojkar, så kan nog jag klara två"... sen var det en annan mamma som hade en nyhet att hon väntade sin trea, och hon hade inte vågat om det inte var för mig :) hon hade använt mig som förebild inför övertalningen av sin man.... Och kvinnan som driver öppnis säger "du är gjord för att föda och fostra barn" och hör hela tiden att "du är stark, du har så klara regler och bra uppfostring" Tänk vad underbart att folk faktiskt säger det de tänker... Jag har fått så mycket uppmuntran beröm att jag känner att jag klarar vadsomhelst. Samtidigt blir jag rädd för att förlora greppet, de andra mammorna har satt mig på en piedestal så jag blir rädd för att göra dem besvikna istället... mm, berg-och dalbana... men det hör väl gravidhormonerna till... shit... jag är verkligen snart fyrabarnsmor... fyra barn... snart... :) Kan det bli annat än precis helt underbart??

2012-12-12
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

mmje: Det gör ju så otroligt mycket för en människa att få höra att någon tycker att man gör något bra. Det kostar ju ingenting att prata :) Det stärker så mycket och man minns orden resten av livet.

MamsanMaria: Du är inte den första som tycker jag är lite galen... hihi... Ne, men mina pojkar är nog också ganska lugna... Alla andra säger det iaf, och om jag jämför (låter helst bli att jämföra annars) så får jag nog hålla med :D Men mina barn har varit lätta att "styra", få dem att förstå och lyda... Vi har blivit mer ett "team", vi hjälper varandra.
Vi brukar ta de flesta beslut tillsammans och då är de ju med på noterna redan från början :)

emcb: klart att även min energi tryter ibland, men på något sätt lyckas jag alltid vända allt till något positivt, lyckas vända det mesta till min egen fördel... överlevnadsinstinkt kanske... tänker ofta  "nu är det såhär, gör det absolut bästa av det bara!!" Jag tror att energin är liksom medfödd, den har alltid funnits inom mig...
Självsäkerheten hade inte funnits där om inte andra runt mig hade vågat bekräfta mig och mitt föräldraskap :) så otroligt tacksam för dem som vågar tala!

Nickan: ja då vet du precis hur det är :) Alla våra fyra har varit helt planerade, fast jag välkomnar även oplanerade ;) vi har känt efter vad vi tror att vi klarar av, och än så länge känner jag mig knappt trött...
Känner mig mer lycklig för varje barn. Man får ju så otroligt mycket mer tillbaka från dem.
Hoppas allt går bra med "femman" nu :D Lycka till!!

2012-12-13
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Jag är imponerad! Jag har två barn och vi funderar i bland på en tredje.... Men det är bara tankar än så länge. Eftersom vi aldrig får vara friska och leva ett "normalt" liv blir de tanke för mkt för mig/oss med fler barn. Önskar så jag hade energin som du verkar ha! Skulle vilja ha många barn om jag orkat men gör nog inte det.
Härligt att du känner dig så stark och självsäker inför nr 4!

2012-12-12
emcb
emcb

Jag vet inte om du är imponerande eller helt enkelt galen. ;-) Skämt åsido, du verkar ju vara en riktig supermorsa som klarar av detta. Jag har fullt sjå med EN ibland, och då är hon ändå en lugn unge.

2012-12-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...