App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Det var ett jäkla tjat!

Jag har en lugn dotter, alla frågar jämt om hon alltid är så lugn osv. Jag älskar faktumet att hon är det, och jag tycker det är kul att hon inte är som alla andra. Hon sitter och bläddrar i en bok medan andra barn river rummet omkring henne. MEN på öppna förskolan är det alltid ett jäkla tjat om att Ingrid är så mammig, att hon alltid vill sitta hos sin mamma osv. Det är oftast när fröken ska köra en snabbpresentation för nya föräldrar som man kan höra henne säga "Och där borta har vi mamma Maria och Ingrid. Ingrid sitter GÄRNA hos mamma". Varpå folk lägger huvudena på sned och säger Naaw... En gång hörde jag fröken säga "Ingrid är rädd för vuxna". Då tittade jag blixtsnabbt på henne, och hon ändrade sig genast till att säga "Nej, hon är inte rädd, hon är reserverad". Då höll jag helt ärligt på att börja gråta! Är det vad folk tror? Att Ingrid är rädd?? Den tanken har inte ens slagit mig. Jag har gått på öppna förskolan med henne sen hon var 4 månader, och verkligen kämpat för att hon ska få social träning. Vet inte vad jag vill med detta. Bara skriva av mig lite.

2012-12-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

säger som så ingen känner ditt barn bättre än du lita på de du gör funkar. vissa barn är mer reserverade och försiktiga. Ni känner ju henne och vad jag uppfattat så gillar hon människor:-) prata med dom på öppna om du tycker det är jobbigt att dom säger så, det är.nog bäst:-) jag tycker hon verkar jättego :-)

2012-12-11
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år

sommarlov10; det är inte så att hon presenterar oss i någon form av samling, utan om det är någon ny mamma eller pappa där så händer det att fröken pratar lite extra med henne/honom och "pekar ut" oss andra i rummet och säger vad vi heter.

2012-12-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

CissiL; vad fint skrivet! Tack! Min mamma är också min bästa vän, så jag vet precis vad du menar! Och det senaste har min dotter börjat föredra sin mormor framför mig när vi är där och hälsar på. Det värmer mitt hjärta att se!

2012-12-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

det kommer säkert att gå alldeles suveränt med inskolning bara för att alla tror motsatsen!

Tror förskolelä'raren är lite avundsjuk för att hon hade inga barn som mer än gärna satt i mammas knä... Och vem skulle itne vara det!1 Vår stora har det senaste halvåret börja bli gosig, kul när hon väger över 20 kg och vill bli buren... *suck*

2012-12-11
Yrwen
Yrwen

Tack för era gulliga svar. Nu ser jag ju alltså inte heller direkt ett jätteproblem i detta, utan det var mer att Ingrid liksom är "känd" som Ingrid den mammiga ungen. Jag hör liksom aldrig att fröken säger "Och där borta har vi Kalle, han är helt galen och ska ska alltid tugga på allt och alla".

Annars tycker jag att fröken är helt fantastisk, väldigt lugn och go och pedagogisk. Men just det där ogillar jag.

Kan tillägga att igår när vi var där gick Ingrid fram till henne och sträckte upp armarna och hängde i frökens famn en lång stund! Hon vägrade släppa taget. :-) Fröken sa att det är ovanligt att barn gör så på öppna förskolan eftersom mamman eller pappan alltid är med där. Är inte det ett tecken på att hon ändå är ganska trygg?

Nu återstår inskolningen, och ALLA säger att det kommer bli en sjuhelvetes jobbig inskolning, men bara för det så blir jag lite obstinat och tror att det kommer gå superbra! Och blir det så jobbigt som alla säger kommer jag ändå säga till dem att det går bra, för de ska banne mig inte få rätt! :-P

2012-12-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Ingrid är världens underbaraste lille tös! Och du gör verkligen super bra med din dotter !! Jag jag sagt det flera ggr att jag beundra ditt sätt och jag lyssnar och tar ständigt råd från dig! Tycker som dom andra att du ska skita i va dom säger och inte försöka ta åt dig för hur många barn gör så som Ingrid !! Underbara Ingrid i h mamma Maria :-)

2012-12-11
babybo
babybo

Vet du va... strunt i andra.. folk e så noga med att alla sak följa den här jäkla normen.. men bajs på den.. Ingrid e världens sötaste tjej och nej hon är kanske inte som alla andra barn hela tiden men hon är långtifrån annorlunda!!!!! 

Kanske tycker hon inte om nya människor, kanske är hon reserverad men måste det vara fel? Tycker hon ska få ta det i sin takt och jag vet att du försöker pusha henne i den mån det går för att hon ska våga lite och mer än så ska du inte göra!! Hon måste får vara den hon är i alla lägen även på öppna förskolan.. (Å nu vet jag att du låter henne vara det men jag tänkte på fröknar och andra föräldrar!) Visst kan man försöka å locka men inte ens jag som e så förbenat rolig lyckas ju locka henne till dumheter ;) Hon e envis som få men heeeeelt fantasisk!!!! :D

2012-12-11
osisen
osisen

.

2012-12-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...