App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

en riktigt bra vegetarisk kokbok, någon?

Vi har ju sagt en miljon gånger att vi ska äta mindre animaliskt produkter dels för att vi äter väldigt mycket kött å dels för det ur miljösynpunkt ska va bättre å äta lite mindre kött.. Anledningen till att det inte blir så är att jag inte kan laga vegetarisk.. dessutom hatar jag bönor å ärtor.. vilket det ofta e med.. linser e ingen hit det heller.. det e koncistensen tror jag.. hur som helst efter filmen igår kände ja ännu mer att vi kanske borde göra ett mer seriöst försök att dra ned på köttet.. Jag var vegetarian i typ fem år.. eller demivegetarian iaf ;-) fisk å ägg mejeriprodukter åt jag. Sen blev jag gravid å då vågade jag inte fortsätta.. trivdes väl egentligen bra men kanske borde varit mer påläst.. så e det någon som har tips på riktigt bra vegetariska kokböcker.. med smakrika å roliga rätter där man inte får känslan att något fattas så som jag kan uppleva nu när man försöker laga mat utan kött.. sen lite fler frågor.. om man inte ska använda.då olja eller mejeriprodukter va steker man i då? Kanske korkad fråga men det funderar jag över :-)

2012-12-11
osisen
osisen

Apropå kokosfett: Den där "stora hårda klumpen" är härdat kokosfett, alltså sämsta sortens margarin. Däremot ekologiskt kokosfett, som bl.a finns på hälsokostbutikerna, är nyttigt. Kokosolja är hårt om det förvaras i kylskåp, flytande om det är riktigt varmt, men oftast mjukt och går bra att klicka med sked när det förvaras i normal rumstemperatur. Rekommenderas verkligen att steka i, men även gott till bakverk och annat.

2012-12-19
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

Testa att steka i kokosfett, det fungerar riktigt bra och ska vara nyttigt för kroppen och bra för minnet. Finns också nån slags kokosfett/olja på burk tror jag? Så man slipper den här stora hårda klumpen.

2012-12-19
Mikka85
Mikka85

Ska kika på det då.. :D 

mer förslag mottages tacksamt!

2012-12-11
osisen
osisen

å vegetarian kommer aj nog aldrig bli igen.. inte ens efter den här filmen ;)

2012-12-11
osisen
osisen

jag gör gärna tacos med quornfärs då å då för jag tycker det blir mindre fett å slemmigt.. 

Men ajg skulle vilja lära mig att göra god vegetarisk mat utan dessa grejer som liknar kött eftersom det lite förstör grejen då kan jag ju i princip likaväl äta kött.. känner jag.. :D

2012-12-11
osisen
osisen

men indiskt brukar vara starkt väl? har en urmesig son som igår ansåg att vattenkastanjerna va starka =-O haha.

problemet med oljan e att den är framställda på fabrik.. :-) å just i filmen så handlade det om att undvika allt animaliskt och processad mat.. därav väcktes min fråga om just stekfett..

2012-12-11
osisen
osisen

Tydligen är det nyttigare att istället för att värma upp oljan först så smörjer man in t ex fisken man ska steka med olja, då blir oljan inte lika upphettad och därmed mindre onyttig.

2012-12-11
Känguru
Känguru

Jag steker så gott som allt i rapsolja, det ska vara lika nyttigt som olivolja! :-)

2012-12-11
Känguru
Känguru

?

2012-12-11
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...