App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sluta nattamma....

Hur gjorde ni när ni slutade nattamma? Hur lång tid tog det och hur gammal var barnet? Ammade ni ofta på natten?

2012-12-10
suuuperstar
suuuperstar

Vi ger vår lilla ersättning vid sängdags eftersom mjölken är slut då, men nu vaknar hon ändå efter 4-5 timmar. Tidigare sov hon 6-7 (är 3, 5 mån). Ersättning mättar längre, men är nog tyvärr inte svaret. Jag hade låtit barnet bestämma om det inte finns särskilda skäl till att man behöver sluta. Annars fasa ut det långsamt, en matning mindre i taget.

2012-12-28
annan12
annan12

Mitt barn är 2,5 månad och sover minst 6 timmar på natten innan han vaknar och vill ha mat. Byter blöja och så somnar han om minst ett par timmar till. Skall tilläggas att jag inte ammar utan ger ersättning. Sen sover han i egen säng. Vill få det till att eftersom vi inte samsover så väcker vi inte varandra när vi vänder oss om osv. Sen är ersättning mer mättande. Har även en väninna som har bebis 3,5 månad som nästan direkt började med ersättning endast vid sänggående. Pang så hade hon en bebis som sov 8 timmar i rad.

2012-12-28
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Här har du ett svar som funkar rätt bra för oss, om vi inte reser iväg så ofta som vi gör (1 gång i månaden till familjen i Schweiz). Det tar ett par till tre dagar och då måste pappan vara med och hjälpa under hela natten. Jag ammade min nu 7 månaders varje timma till varannan och ville inget annat än bara sova. Varje gång Leo vaknade tog pappa hand om honom, mycket gråt o skrik och jag fick sova på soffan som en annan nämnde här. Leo började efter första natten vakna allt senare för varje gång. Nu kan han sova från 8 på kvällen till 4-5 utan skrik, inland behöver han en napp vid 2 tiden. Drtta började vi med när han var 6 månader o 2 veckor. Så räkna med gråt o skrik o viljan att amma men försök låta pappan sköta tröstningen ensam! Det är hjärtskärande men effektivt! Det hela handlar ju egentligen om att de inte kan somna om efter att de vaknar o är vana att få tutte då? Lär dem att somna av sig själva under dagen och vid nattläggningen. Lägg dem vakna men trötta (har gäspat,kliat sig i ögonen eller andra tecken på att de är sömniga innan. Gå ifrån 3 min, gå tillbaka om bebisen letar efter nappen eller inte kan komma till ro, trösta. Gå ifrån 5 min när bebisen lugnat ner sig. Och upprepa 7 min, 9 min tills bebisen somnat. På så sätt lär dem sig somna själv under natten också :)

2012-12-28
Florido
Florido

så mitt tips är alltså att följa barnet om inte amningen e extrem förstås.. försök då att bara få barnet å somna om ibland iaf så det sakta trappas av å ha inte bråttom.

2012-12-17
osisen
osisen

första barnet åt aldrig på natten.. jo första två veckorna vaknade han en gång men sen sov han hela natten så med han va det lätt ;-)
dottern däremot åt på natten men hon slutade själv vid 7,5månad..
det började i samma veva hon började äta lite mer mat så vakna hon mer sällan å åt å sen blev det bara en gång å sen tillslut åt hon varannan natt sen var tredje och sen åt hon inte alls då somna hon bara om. Det gjorde ju även att min amning smidigt och smärtfritt slutade då hon slutat äta tutte på dagen strax innan 7 månader.

2012-12-17
osisen
osisen

Kom gärna med fler tips! Frågan är alltså. Hur gjorde ni när ni slutade nattamma?

2012-12-17
suuuperstar
suuuperstar

Vad menar ni med natt? Min lila helammas å äter sista gången runt 10-11, kan bli 12 nån gång men sällan å sover då sen mellan 5-6 timmar, vilket innebär att hon äter igen vid 4-6 beroende på när hon somna. Vet ej om 4-6 räknas som natt riktigt å jag kan känna att när de e dags å gå över till välling om hon fortfarande äter som nu så har jag inga större problem å gå upp å göra en flaska där runt 4-6. Men min lilla e ju bars nio veckor å mycket kan hända på vägen. Bara undrat en del vad som menas med nattamning.

2012-12-11
ica_86
ica_86

Han kräks ju inte mindre av ersättning om det är öppen magmun han har. Det sägs ju att det blir bättre med fast föda.

Och att säga att han inte behöver äta nattetid av näringssynpunkt bara för att han väger 11 kg är helt fel! Behöver någon som väger 90 kg inte äta lika mycket som någon som väger 60 kg bara för den första väger mer?

2012-12-11
Yrwen
Yrwen

Haha! Lite skillnad! Nu är jag hemma så då är det lugnt, nu kan jag sova när han sover. Men i slutet på januari ska jag börja plugga igen och då vill jag vara pigg! Han kräks mycket när han ammar (öppen magmun) och det verkar ibland störa honom.

2012-12-11
suuuperstar
suuuperstar

Sicken gobit du har! Min tjej är 19 månader och väger 10 kg. ;-) Bara en parentes.

Sover du dåligt pga amningen, eller varför tänker du på att sluta just nu?

2012-12-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Min grabb vaknar ca varannan timme (ibland oftare) och somnar inte om förrän han fått tutte. Jag tror inte han är hungrig utan mest tuttig (lättast och somna om). Han är drygt 6 månader och väger nästan 11 kg så han behöver det inte näringssynpunkt! Vi samsover, eftersom det är enklast så med nattamningen,han vill gärna ha mig bredvid! Vore det bra och vänta till han är ca 9 mån kanske? Tänkte på att vid 7 mån. har väl många barn i sep. fasen och 8 mån är väl oxå en känslig ålder?! Jag tror faktiskt inte han kommer sluta självmant, utan jag kommer få göra det valet åt honom.

2012-12-10
suuuperstar
suuuperstar

Jag nattammade tills min dotter var 11 månader. Hon sov jämte mig på natten och låg och snuttåde oavbrutet HELA nätterna, det blev för jobbigt.
När jag skulle sluta så tog min man läggningarna och jag flyttade ut på soffan i knappt en vecka. Jag hade öronproppar för att slippa bli stressad av skriket, men det blev faktiskt inte sån katastrof som vi hade trott. :-)

Lycka till!

2012-12-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 10 månader

Jag har ju alltid sagt inga barn i sängen.. Det sket sig ju kan man väl säga... Däremot så delar jag inte säng för skojs skull, lillan är bara 2,5 månad och har stort behov av närhet och stora är 2,5 år och kommer själv om hon vaknar och vill komma. Stora ammade inte och lillan helammas men är alldeles för liten för att sluta..

Men ett barn som är 1 år behöver inte, han tycker säkert det bara är mysigt!

2012-12-10
Yrwen
Yrwen

ja är svårt. min kille är snart 1år å nattammas fortfarande. svårt att sluta när vi delar säng. min man jobbar nått så jag får ju sköta nattningen. orkar inte med skrik.

2012-12-10
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 9 månader

man slutar väl nattamma när barnet inte vill äta på natten längre eller när man börjar ge ersättning? såvida barnet inte är relativt stort (tänker mig 9-10 månader) och definitivt inte behöver äta nattetid...

2012-12-10
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...